Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, v pondělí se dceři objevili flicky v podpaži, myslela jsem, že to ma od vedra od satu, tak jsem ji nechala bez vršku a namazala, ale ve čtvrtek se ji to zacalo rozlejzat, mela cervene flicj´ky, pak z toho puchyrky a z nekterych uz ma stroupky, ale jen pod pazemi a na bocich a jeden na tvari a ruce, je mozny ze to jsou nestovice?,ze je ma jen na urcitym miste??a jeste se ji z tech prvnich pupinku udelali docela velky strupy, ktery uz se odlupujou…zitra budu volat dr, myslite ze kdyz si nejsem jista, ze tam s ni budu moct jit? kdyz je infekcni? jinak ji nic neni, jen jeden den mela teplotu, to asi tri dny pred tim…ale byla bych klidnejsi
a kdo ma zkusenosti, jak dlouho se pupinky delaji? dneska zadnej novej, muze se to jeste rozsirit??díky
Já bych rozhodně šla k doktorovovi..myslim, že to asi fakt budou neštovice ![]()
My jsme k dr nešli, jen volali a konzultovali léčbu přes telefon. Ale věděli jsme, že to jsou neštovice a pak jsme šli na kontrolu po neštovicích.
Pokud si nejsi jistá, jestli smíš s neštovicema do čekárny mezi ostatní nemocný, tak rozhodně dr zavolej. Naqše to neřeší. Neštovice, neneštovice. všichni v jedný čekárně.
Tak jsme byly u dr, v izolaci a nestovice nema, je to nejaka kozni infekve, kterou si rozskrabala a roznesla, ma atb, ale ven muze, tak jsem rada, ze nemusime byt doma…dik holky ![]()
@Aladina píše: Že by impetigo? Tak ať léky zaberou.
jojo, to je ono, nemohla jsem si vzpomenout na nazev
a prosim te, nevis do kdy ji musim chranit pred slunickem? az zmizi stroupky a bude jen flicek??dekuji
Nevím. Asi dokud se to nezahojí a budeš mazat antibiotikama. Zkus pohledaty na netu.
@Aladina píše:
Nevím. Asi dokud se to nezahojí a budeš mazat antibiotikama. Zkus pohledaty na netu.https://www.emimino.cz/…etigo-25765/
děkuju ![]()