Studené večeře pro dítě ano nebo ne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1096
17.10.19 18:22

Studené večeře pro dítě ano nebo ne

Ahoj,
kamarádka je nutriční terapeutkou a když jsme se po delší době viděly, děti moje zrovna u nás večeřely. Tak jsem byla sjetá na dvě doby, když usnuly, že večeře byla studená a ještě jsem je „odbyla“ rohlíkem. Od tý doby mi to vrtá hlavou, protože na otázku, proč by měl být rohlík s tvarohovým sýrem, ořechy, nakrájenou okurkou, paprikou a rajčaty horší než třeba těstoviny se sýrem a zeleninou (z mého pohledu sacharidy jako sacharidy, další ingredience prakticky tytéž), mi moc neuměla odpovědět, jen pořád to své o vhodnosti teplé večeře. My to máme tak napůl. Půl jsou večeře jednodušší teplé (sytá polévka, jednoduché těstoviny, palačinky naslano, kaše s ovocem nebo něco dojídáme atd.), půl studené, ale pečivo obkládám vždy bohatě - minimálně dva druhy zeleniny (děti mají rády), vždy buď sýr či šunka, a k tomu někdy vejce, někdy napůl ovocný nebo bílý jogurt, domácí tvarohovoá nebo luštěninová pomazánka nebo domácí masová paštika, taky hodně dávám ořechy, máme všichni rádi…tak mi to přijde úplně v pohodě. Jsme tak oba s manželem zvyklí i z domova. Děti 6 a 3 roky, štíhlé. Obě děti mají každý den teplé obědy. Starší ve škole, mladší buď ve školce či doma. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
17.10.19 18:23

Jak kdy, nevidím nic špatného na tom, když má dítě jednou za čas studenou večeři :nevim:

Edit: Jsem s malým doma, polévka tady je skoro vždy, má je fakt rád. Až budu chodit do práce bůh ví jak to bude :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.10.19 v 18:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.10.19 18:26

Na studené večeři nevidím nic špatného. Tvoje kamarádka má asi hodně voleného času, když má čas a chuť dělat každý den po práci ještě teplé večeře.

• Citovat
  • Upravit
17013
17.10.19 18:30

Jednou za čas? My mame často studené veceře. Mě na noc teplé jídlo vadí :think: tak přemyšlím, proč je to špatně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
17.10.19 18:30

Zeptám se přímo, má tvá kamarádka školu, nebo to je blbka s certifikátem od firmy, jejíž produkty prodává? Nějak mi tam nesedí to, že ti neuměla zodpovědět otázky, což by skutečný terapeut měl zvládnout. Večeře co popisujes jsou v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
45688
17.10.19 18:35

My máme jednou za čas teplou veceri. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
17.10.19 18:37

Nejhorší večeře jsou podle Havlíčka těstoviny s kečupem.
Takže když jim dáš 1 ks pečiva se spoustou zeleniny, není to tak zlé. Jedno teplé jídlo za den stačí. V teplém jídle do nich tolik čerstvé zeleniny nenacpeš.
Podle mně je varianta rohlík a dost zeleniny lepší než omáčka s těstovinama nebo rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10881
17.10.19 18:37
@veria píše:
My máme jednou za čas teplou veceri. :mrgreen:

Asi tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
17.10.19 18:38

Večeře, co popisuješ jsou super :kytka: Taky máme často studenou večeři a děti to budou mít stejně, myslím si, že jedno dobré teplé jídlo denně bohatě stačí.
Navíc si děti odnesou to, že večeře nemusí být vždy teplá a že po příchodu domů nezačíná druhá směna v kuchyni, takže mi to přijde dobré i z výchovných důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
17.10.19 18:39

Syn má studenou večeři prakticky denně. Já taky, nedovedu si představit děla teple večeře denně i když jsem na RD. Dělám každý den oběd a ještě večeři? Dekuju pekne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
17.10.19 18:43

Ja ziju v Holandsku a Holandane zase nejsou zvykli na teple obedy, tady se obedvaji toasty…i deti ve skole…by se kamaradka asi znlaznila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
17.10.19 18:48

Nevidím na tom nic špatného. My teda většinou vecerime teplé, ale to jenom proto, že chlap si do práce bere jenom třeba chleba s něčím a já pro sebe dopoledne nevarim, tak vařím až teplé jídlo na večer pro všechny. Ale když se mi nechce, neni čas, nebo k obědu máme teplé jídlo třeba z předešlého dne, tak klidně jenom namazu chleby, udělám zeleninový salát apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5116
17.10.19 18:54
@Pety2 píše:
Ja ziju v Holandsku a Holandane zase nejsou zvykli na teple obedy, tady se obedvaji toasty…i deti ve skole…by se kamaradka asi znlaznila :roll:

Ja ziju v Anglii a taky tak, studeny obed (sendvic a vetsinou cipsy k tomu) a tepla vecere. Takze za nas - ano varim dceri teple vecere, ale obed ma studeny :D Ted tedy miva obedy ve skole a jsou teple (maji na vyber teple jidlo nebo sendvic nebo si nosit svacinu z domu a my ji vybirame skoro vzdy teple jidlo). Doma pak varime pro nas dospele a dcera si bud da taky nebo neco postudenu, podle hladu.
Ale urcite nikdy nevarim dve teple jidla denne ani o vikendech a prazdninach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
17.10.19 19:01

Ja teda delam chlapovi kazdy den teplou veceri, sebe pres den odbydu nejakymy salaty, polevkou. Ale na vecerich si dam fakt zalezet a i chlap na nich trva, a i ja sem rada nasycena, chodim spat kolem 2h po pulnoci tak me netrapi, ze v 6 zboucham treba omacku nebo rizek… manzel si vetsinou si nosi i do prace co zbude. Ale na oblozenem rohliku fakt nevidim nic spatneho, kdyz to neni denne a ma teply obed…co si pamatuju kdyz sem byla mala tak to byly predevsim studene vecere, max toasty, testoviny, parky, a ziju :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.10.19 19:05
@Rezii píše:
Ahoj,
kamarádka je nutriční terapeutkou a když jsme se po delší době viděly, děti moje zrovna u nás večeřely. Tak jsem byla sjetá na dvě doby, když usnuly, že večeře byla studená a ještě jsem je „odbyla“ rohlíkem. Od tý doby mi to vrtá hlavou, protože na otázku, proč by měl být rohlík s tvarohovým sýrem, ořechy, nakrájenou okurkou, paprikou a rajčaty horší než třeba těstoviny se sýrem a zeleninou (z mého pohledu sacharidy jako sacharidy, další ingredience prakticky tytéž), mi moc neuměla odpovědět, jen pořád to své o vhodnosti teplé večeře. My to máme tak napůl. Půl jsou večeře jednodušší teplé (sytá polévka, jednoduché těstoviny, palačinky naslano, kaše s ovocem nebo něco dojídáme atd.), půl studené, ale pečivo obkládám vždy bohatě - minimálně dva druhy zeleniny (děti mají rády), vždy buď sýr či šunka, a k tomu někdy vejce, někdy napůl ovocný nebo bílý jogurt, domácí tvarohovoá nebo luštěninová pomazánka nebo domácí masová paštika, taky hodně dávám ořechy, máme všichni rádi…tak mi to přijde úplně v pohodě. Jsme tak oba s manželem zvyklí i z domova. Děti 6 a 3 roky, štíhlé. Obě děti mají každý den teplé obědy. Starší ve škole, mladší buď ve školce či doma. Jak to máte vy?

Jak se říká: sníďani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem a večeři dej nepříteli.
Není náhoda, že příznivci sytých teplých večeří bývají pěkně oplácaní. Jak si dítě navykne se večer „napucnout“, dá si pak v podstatě druhý oběd. :nevim: Myslím reálně, jasně, že všichni budou tvrdit, že vaří nízkokaloricky a bla bla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí