Studium a nemoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9305
2.1.23 20:22
@Cenarius píše:
Ano, však zakladatelka může určitě taky studovat v běžném režimu a nikomu to nebude vadit. Oni to chcou řešit když chce individuál. A tam to naráží na to, že není schopna, kvůli nemoci, ani zvládnout běžné studium.

No já nevím, já medicínu různě rozkládala, přerušovala, vše ze zdravotních důvodů a problém s tím vůbec nebyl, na studijním byla hrozně milá referentka a vždycky jsme to nějak vyřešily.
Ale tak je jasné, že kvůli nemoci nezvládne třeba denní docházku, ale tak přeci od toho jsou individuální plány, ne? I na VŠ byly možné různé úlevy, jakože delší příprava na zk, poskytnutí studijních materiálů, přednostný zápis na zkoušku (jakože se dalo zapsat dřív, než byly termíny pro ostatní)… Jeden můj kamarád, taky schizofrenie, se hlásil na VŠ a měl už i modifikované přijímací řízení… Přeci by se měla snaha o vzdělání cenit a ne nedat šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 20:22
@Anonymní píše:
@martina.se a jaký obor? Řeším to u dítěte. Psychicky nemocné, střední odborná škola a individiual mu škola nepovolí, protože jde o odbornou školu s odůvodněním, že nedá individuálně odborné předměty :nevim: Diagnostikované dítě během studia, začalo studovat jako zdravý žák.
Prosím ponechat anonym, údaje o jiné osobě.Příspěvek upraven 02.01.23 v 20:11

Řešila jsem v letošním školním roce to samé u svého dítěte. Když jsem probírala možnosti s jeho třídní, tak mi říkala, ať o indiviál ani nežádáme, že je stejně škola víceméně nepovoluje, zejména kvůli odborným praktickým předmětům. Ale doporučila mi, ať si požádám o nesledování procenta absence. Tedy že dítě bude do školy chodit, pokud toho bude schopné a taky si na tu dobu domluví s vyučujícími náhradní termíny testů či zkoušení. Pokud takto nasbírá dostatek známek, nebude muset dělat komisionálky, i když bude mít vysoké procento absence. Tomuto návrhu ředitelka vyhověla. Zatím to funguje, uvidíme, jak to bude na konci školního roku či v dalších letech.

• Citovat
  • Upravit
133
2.1.23 22:37
@Anonymní píše: Řešila jsem v letošním školním roce to samé u svého dítěte. Když jsem probírala možnosti s jeho třídní, tak mi říkala, ať o indiviál ani nežádáme, že je stejně škola víceméně nepovoluje, zejména kvůli odborným praktickým předmětům. Ale doporučila mi, ať si požádám o nesledování procenta absence. Tedy že dítě bude do školy chodit, pokud toho bude schopné a taky si na tu dobu domluví s vyučujícími náhradní termíny testů či zkoušení. Pokud takto nasbírá dostatek známek, nebude muset dělat komisionálky, i když bude mít vysoké procento absence. Tomuto návrhu ředitelka vyhověla. Zatím to funguje, uvidíme, jak to bude na konci školního roku či v dalších letech.

Tohle samé měla moje teta u bratrnce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.1.23 23:42
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx ne vždy je to řešení nebo máš přímo zkušenost s nějakým oborem?

Ne, ale prijaty zak ma logicky uplne jine postaveni nez zajemce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 03:59

@Lucie_Sx to jistě ano. Jen ne vždy Ti pak povolí individual, čili řešit přijetí a až pak otázku individuálního studia je pozdě. To takhle může zkoušet x let.
Pokud škola má studenty na nějaké dohodě, jistě by to zakladatelce sdělila.

Příspěvek upraven 03.01.23 v 04:35

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 04:05
:mrgreen:
@Anonymní píše: Řešila jsem v letošním školním roce to samé u svého dítěte. Když jsem probírala možnosti s jeho třídní, tak mi říkala, ať o indiviál ani nežádáme, že je stejně škola víceméně nepovoluje, zejména kvůli odborným praktickým předmětům. Ale doporučila mi, ať si požádám o nesledování procenta absence. Tedy že dítě bude do školy chodit, pokud toho bude schopné a taky si na tu dobu domluví s vyučujícími náhradní termíny testů či zkoušení. Pokud takto nasbírá dostatek známek, nebude muset dělat komisionálky, i když bude mít vysoké procento absence. Tomuto návrhu ředitelka vyhověla. Zatím to funguje, uvidíme, jak to bude na konci školního roku či v dalších letech.

Ano, toto řešení máme se školou máme taky. Procenta se nepočítají. Jen pokud v těch odborných předmětech chybí, nemůže pak mít známky- samostudiem to doma nenastuduje. Je to pro nás celkem složitá situace. Škola sice netrvá na procentech, ale na účasti na odborných předmětech ano, protože jinak se to nemá jak naučit.
Ono s 200 hodinami za pololetí se špatně kouzlí :(
A moc nevím kde bychom s takovou absencí hledali v průběhu roku jinou školu. Mimo nějakého soukromého gymnázia na které dítě není ale vůbec zaměřené.

• Citovat
  • Upravit
133
3.1.23 09:26

Tak učiliště je problém ( po dnešku),ale třeba prý gympl ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 10:12
@Anonymní píše: :mrgreen:
Ano, toto řešení máme se školou máme taky. Procenta se nepočítají. Jen pokud v těch odborných předmětech chybí, nemůže pak mít známky- samostudiem to doma nenastuduje. Je to pro nás celkem složitá situace. Škola sice netrvá na procentech, ale na účasti na odborných předmětech ano, protože jinak se to nemá jak naučit.
Ono s 200 hodinami za pololetí se špatně kouzlí :(
A moc nevím kde bychom s takovou absencí hledali v průběhu roku jinou školu. Mimo nějakého soukromého gymnázia na které dítě není ale vůbec zaměřené.

Tak u nás zatím v pohodě i odborné předměty. Ale taky už jsem dítěti navrhovala, ať se domluví s učitelem, jestli by na praktickou výuku nemohl přijít s jinou třídou. Nicméně dítě to nezkoušelo, řeklo, že zrovna probírají problematiku, kterou ovládá, takže pohoda. Ale u dítěte jde o počítače, tam se i těch odborných věcí dá na dálku doma zvládnout hodně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 19:00

Můžu se zeptat tak mimo co je to individuální plán?
Jsem tedka na tom psychicky špatně a začínám to nedávat a přemýšlela už i nad přerušením školy. Ale mám 4 měsíce do maturity takže to chci dokončit.

• Citovat
  • Upravit
133
3.1.23 19:39

Individuální plán je stanoven individuálně, podle potřeb žáka. U mě to na zdravce bylo o tom, že jsem chodila do školy pouze na přezkoušení nebo do některých hodin. Po domluvě se školou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze