Studium v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
251
29.6.06 07:13

Pekanko, taky jsem jedna z těch co si zpestřují MD studiem. Dělám si druhou VŠ, dálkově, začala jsem studovat když byl prvnímu synovi 1 rok , a ted jsem dokončila druhák a v září se mi narodí druhé dítko… Zvládat se to dá, jen kolem zkouškového je to jaksi hektické, píšu seminárky a učím se po nocích, a když přijde ta největší krize musím povolat babičku, která bydlí asi 120 km od nás na výpomoc. Nevím jak to budu od září zvládat s dvěma, ale zkusím to. Mám dobré spolužačky a doufám, že mě podrží a budou mi v případě, že bych do školy nemohla dodávat materiály a potřebné info. Dneska už je spousta věcí na www školy a pokud se dá domluvit s vyučujícíma tak to jde i do školy přijít jen párkrát za semestr. Oficiálně přednášky na dálk. studiu nejsou povinné, neoficiálně, někteří je vyžadují. Zkus to a uvidíš.
Pomněnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
29.6.06 08:28

Holky máte mou velkou poklonu! Kdokoliv uvažuje o studiu na VŠ má vždy mou podporu :-)
Já jsem si jí odstudovala ještě svobodná a nezadaná na denním studiu, bylo to pro mě hlavně prodloužené mládí :-)
Co se nestihne do založení rodiny je pak mnohem obtížnější. Ale jak píšou holky, zorganizovat se to dá. Jestli máte možnost hlídání, tak je to perfektní. S tím časem na učení v době zkoušek je to horší, ale i to se dá zorganizovat s přispěním partnera a babiček. Velkou výhodou je, máte-li spíše méně práce s domácností (velký statek se spoustou práce je spíš velká nevýhoda :-)). Schopnost to vše zvládat je individuální.
Já si už od roku 2001 dělám jistou certifikaci v angličtině a musím říct, že tím přímo trpím. Chybí mi poslední 4 zkoušky, ale nedají se udělat najednou. Je to trošku složitější než zkouška na VŠ ale na druhou stranu nevyžaduje to mou účast na žádných přednáškách a cvičeních. Stejně to psychicky těžko zvládám. Většinou pak měsíc domácnost chátrá a zahrada zaroste plevelem. Ale myslím, že zkoušky na VŠ bych zvládala mnohem lépe.

Takže to zkus Pekanko. Maxík má pravdu, děťátko nemusí přijít zrovna tak brzo jak čekáš.

Sany, ty máš kuráž! Držím pěsti, ať ti to všechno vychází. Zřejmě taky víš, že dostat se na práva není vůbec jednoduché.
Ahoj,
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.6.06 08:50

Marki: dostat se asi na jakoukoli VŠ nebude jen tak, ale prý v Brně na práva vemou skoro každého a po roce polovinu vykopou. A taky sem našla jednu školu kde se nedělají přijímací zkoušky ale jen pohovor. Já sem spíš ten typ že přijímačky nic moc ale prostě když se do něčeho pustím zatím vždy sem to dotáhla do konce.

Holky Vy co už máte něco společného s VŠ, zajímalo by mě jaké kdo platítě školné :?: Protože platit někde např. 40t/r nevím nevím jestli bych to finančně zvládla… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
29.6.06 10:04

Ahoj studující maminky!
Já mám za sebou dva roky na VŠ a teď mě čeká s prckem poslední - je to jen bakalář, no ale státnice přede mnou. Mno - jsem na sebe taky dost zvědavá, jak to budu zvládat, tím spíš, že na všechno budu sama. Plánuju tam taky s malým jezdit (2 hodiny jízdy), nikomu cizímu bych ho nesvěřila, zvlášť, když chci kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
29.6.06 10:39

Sany - ještě před rokem, pokud nešlo o soukromou školu nebo jen nějaký kurs či rozšíření odbornosti, tak pokud nemáš dokončenou VŠ, studuješ bez školného ať dálkově či denně. Pokud už máš ukončené VŠ studium, platíš školné, to se liší podle školy. Samozřejmě paltíš skripta atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
29.6.06 12:24

Ahojík,všechny zdravím! Já jsem na tom úplně jako Luccie, mimís a poslední rok studia přede mnou. Taky chci kojit jak to jen dlouho půjde a svěřovat broučka někomu jinýmu…brrr… u nás je naštěstí dost benevolentní přístup, povinných přednášek mizivo… - mimoto mám podporu v manžovi a mamince, takže doufám, že všechno klapne a nějak to zvládnem. Všem držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
16.7.06 09:02

No já jsem se taky dostala dálkově na VŠ a téměř ve stejný týden jako dopis s přijetím jsem zjistila, že jsem těhotná. :D Měla jsem to skvěle naplánované, vycházelo mi to tak, že si odchodím první semestr, udělám zkouškové a mimi se narodí V TERMÍNU 15. února. Jenomže pochopitelně bylo všechno úplně jinak…Nakonec jsem zkouškové prožila v nemocnici, mimi se narodilo v 33. týdnu. Bylo mi to líto, ale moc jsem to neřešila, protože jsem měla plnou hlavu chlapečka, aby všechno dopadlo dobře a byl zdravý a bez následků. Když mi trochu otrnulo, tak jsem ve studijním řádu objevila, že prvák se na mé univerzitě přerušit nedá. Tak jsem to riskla, nechala si v porodnici vystavit potvrzení o nutné hospitalizaci, okopčila lékařské zprávy a poslala do školy žádost o přerušení. A oni to uznali, tak mám přerušeno. Jenže to šlo jen na rok, tzn.. že od října musím znovu nastoupit. Teď má náš mimi půl roku a jsem na to fakt zvědavá, protože to mám 250 km, tak to je cesta na celej den. Musím hned u zápisu navázat kontakt s nějakou novou príma spolužačkou, která bude ochotná posílat mi mailem echo, když nebudu moct do školy dojet.
Mám ale předsevzetí, že to nevzdám. Hned po maturitě jsem totiž nastoupila na denní studium, ale z vlastní blbosti jsem se nechala vyhodit a teď vím, že to byla jedna z mích osudových hloupostí. Tak tentokrát to snad vyjde! Fakt se budu snažit..... :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
16.7.06 09:09

Blani a kam jsi se dostala? Já jsem se taky letos dostala na VŠ a mám z toho přinejmeším panickou obavu :lol: :lol: :lol: , dvě děti, kojení taky jsem už dost dlouho ze školy. Navíc jsem se dozvěděla, že spousta studijních textů je v AJ a i když jsem z AJ maturovala je to už deset let, takže bojím, bojím.
Jo holky co už studujete, popište mě jak těžké jsou zkoušky na VŠ, je to třeba jako maturita? Nebo trochu míň obsáhlejší? Díky Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
16.7.06 15:34

Blanko, je to lepší jak střední škola, protože víš, kdy a kde udeří. Objem učiva k jedné zkoušce záleží na předmětu a typu školy. Většinou asi tak jako jeden až dva předměty k maturitě, ale jinak třeba pro mě nebylo tak těžké se naučit, asi tím, že to je přece jen oblast, která člověka baví (více či méně :wink: )
Hodně úspěchů. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
16.7.06 18:08

ježíš až tak! já vůbec nevím jestli se ještě umím učit, tak to je mazec, tak budu očekávat to nejhorší, děkuju :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.7.06 10:00

Jo s obsahem na zkousky je to ruzne, podle typu VS. Ja jsem treba tretim rokem na medicine, takze jedna zkouska je tak minimalne 5 maturit dohromady:-( Byva to pak dost o stesti .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
17.7.06 10:48

no tak to už neříkám vůbec nic! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
11.8.06 10:56

Ahoj holky,
v září čekáme první miminko a taky je přede mnou třetí ročník dálkového studia s vyhlídkou na státnice a s hodně těžkou zkouškou z jazyka (na který se musím připravit sama samostudiem). Absolutně nevím, co mě s mimčem čeká - jestli bude hodné a spavé, nebo malý křiklounek a jak to všechno budu zvládat. Přemýšlela jsem i o přerušení na 1 rok, ale co koukám po ročních dětech, tak mi připadá, že je s nimi „víc práce“ než s těmi miminky. (jestli se mýlím, tak mě prosím opravte).

Pokud jsem informovaná, tak školu lze přerušit nejen před začátkem semestru, ale i v jeho průběhu ještě než nastane zkouškové období.

Tak jsem si říkala, že to risknu a pokud to do toho prosince prostě nepůjde, zkusím na rok přerušit…

Každopádně jsem ráda, že mě kromě miminka bude zaměstnávat i něco jiného :-) Aspoň se ta hlava trochu „pročistí“ něčím jiným, než jen čtením maminek a betynek… :-)

Takže všem hodně stěstí a hodné profesory :-)

Elissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
21.8.06 21:04

Ahoj holky, studující, já jsem na tom podobně a taky asi podobně budu.
Otěhotněla jsem v prváku, porodila syna, dala si rok oraz a sup na dálkové. Malýmu byl rok přesně, když jsem začala chodit do školy, nemohli jsem najít nikoho schopného na hlídání, moje škola totiž je 1× za 14 dní od rána do večera. Nakonec si moje máma brala dovolenou.
Teď mě čeká rok ještě a pak závěrečný zkoušky. Čekali jsme mimi, ale holčička nám umřela, tak jsem dost řešila jak to bude, nakonec jsem vymyslela, že malej p§jde do školky a máma hold bud kroužit s kočárem okolo školy na kojení, když budou povinné hodiny.
Tak nemusí :cry: :cry: :cry:

No ale máme povinné praxe, které já si nadělávala a malej byl u sousedky, 50kč za hodinu, no pálka.Ale profesionální chůvy jsou i 100 za hodku(v Praze)
Mxslim, že nejlepší lék na bolest po mé dceři je další mimi a tak jak to půjde, začneme pracovat, no abych pak nešla k zaverečkám se slovy počkejte jdu kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
21.8.06 21:32

je mě moc líto, že ti holčička umřela, přeju ti ať se vám co nejrychleji podaří miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí