Studium češtiny na vysoké škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak zalezi na tom, kde hodláš češtinu studovat..
Já ji studovala před víc než 20 lety na PedFUK a teorie jak na filde..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den. Najde se tu někdo, kdo studoval češtinu na vš? Jde mi konkrétně o učitelství, ale samozřejmě může napsat i někdo z bohemistiky.
Slyšel jsem, že studium je dost náročné, ale to je snad každá vš.
Prosím o zachování anonymu, děkuji.
Pred 25 lety na filde bohemistiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam tez cestinu na filde, 2×. Jednoduche to neni, nestaci umet cesky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před čtyřmi lety jsem vystudovala bohemistiku. Těžké to bylo spíš na paměť (data, jména, názvy, souvislosti…) a samozřejmě na četbu, za semestr počítej s několika desítkami knih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem před 20 lety pedagogiku na ZČU. Peklo pro me byla slávistika a staroslověnština. Regulérně to je cizi jazyk a ja na to moc nejsem. Takže jsem na tom pohorela. Literatura byla Ok, většinou me bavila, obzvlášť semináře s některými vyucujicimi.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
Mam tez cestinu na filde, 2×. Jednoduche to neni, nestaci umet cesky
Mam totez a souhlasim. Ale kluky si tam obvykle hyckaji, protoze jich byva v rocniku jen par.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
Chutovka je jeste historicka cestina
To byl muj nejoblibenejsi predmet. Ja nebyla na literaturu. V jazyce me bavilo vsechno, syntax teda kapku min, vic morfologie a lexikologie, to byly me lasky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
To byl muj nejoblibenejsi predmet. Ja nebyla na literaturu. V jazyce me bavilo vsechno, syntax teda kapku min, vic morfologie a lexikologie, to byly me lasky.
divnoclovek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pedaku bohemistiku. Tři a půl roku. Nedostudovala jsem. Jednoduchý to není. Vylitla jsem po asi sedmým pokusu o zkoušku z literatury 19.stoleti, to jsem si řekla, že nemá smysl, a skončila jsem. Dnes bych se rozhodovala jinak, ale co už.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza píše:
Na pedaku bohemistiku. Tři a půl roku. Nedostudovala jsem. Jednoduchý to není. Vylitla jsem po asi sedmým pokusu o zkoušku z literatury 19.stoleti, to jsem si řekla, že nemá smysl, a skončila jsem. Dnes bych se rozhodovala jinak, ale co už.
Jsme to měly dat dohromady. Ja měla literaturu 19.st za 1. Ale lexikologie, historická a staroslověnština - to bylo pro me peklo.
- Citovat
- Upravit
@Tuhy_LU píše:
Jsme to měly dat dohromady. Ja měla literaturu 19.st za 1. Ale lexikologie, historická a staroslověnština - to bylo pro me peklo.
To měly
lexikologie mě bavila snad nejvíc, staroslověnština moc ne, ale neměla jsem s ní problém. A na historickou jsme měli super prófu, takže to bylo i záživný. Nejvíc mě bavila literka 20.stoleti a komparatistika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja studovala taky cestinu na filde v Brne, bakalare, to mi tak nejak stacilo. Je to narocne studium, o rok jsem prodluzovala kvuli morfologii.
Ale to mas asi se skoro kazdym oborem, nekdo udela a nekdo ne.
Co presne bys chtela vedet?
- Citovat
- Upravit
Dobrý den. Najde se tu někdo, kdo studoval češtinu na vš? Jde mi konkrétně o učitelství, ale samozřejmě může napsat i někdo z bohemistiky.
Slyšel jsem, že studium je dost náročné, ale to je snad každá vš.
Prosím o zachování anonymu, děkuji.