Jak zveřejnit sbírku pro dceru na studium?

34
22.10.23 19:49

Jak zveřejnit sbírku pro dceru na studium?

Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Dcera chce jít příští rok studovat do Japonska na střední. Našla agenturu, která to zprostředkuje, ale je to nad mé finanční možnosti.
Podařilo se nám doložit veškeré potřebné doklady, aby jí schválili veřejnou sbírku.
Tu jí zveřejnili na https://www.donio.cz/…m-v-japonsku

Jenže teď nastává ten problém, já nejsem kamarád se sociálními sítěmi. Jako trochu jo, ale jen jako uživatel, takže vlastně nic moc. A potřebovala bych pomoc s nějakou propagací této sbírky. Vlastně ani nevím, jestli vůbec text je napsaný tak nějak „aby chytil“ a třeba někoho oslovil natolik, že by třeba nějakou kačku poslal. Stačí tři tisíce lidí po stovce.

Není tady někdo, kdo tomu trošku rozumí a pomohl by mi to nějak zviditelnit? Případně nemohly byste sbírku nasdílet i vy?

Už jsem psala i nějakým těm více viditelným lidem na FB a insta, ale nikdo se neozval. Chápu, že zpráv tam mají asi mraky.
Pak jsem tedy dohodnutá s naší obcí, že o dceři napíší článek do místních novin, ale u nás je 1200 občanů, polovina důchodového věku a čtvrtina jsou děti, tak to také nemá takový dopad.

Pak jsem psala na novinky.cz (bez reakce), na radio kiss (nemají kapacity), denik metro (povazuji donio za placenou inzerci)

Jinak jsem tuto prosbu zveřejnila i na modrým koníkovi, tak abyste se nelekli.

Prosím o jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
22.10.23 19:59

To je hezky, že dcera chce studovat v Japonsku, ale holt můžeš dělat jen na co máš. Nepřispěla bych na takovou věc když je tolik potřebnějších. At si dcera nejdřív viděla nebo nějaké stipendium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
22.10.23 20:01

Donio by melo zvazit, jake sbirky podpori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.10.23 20:01

Ať si to zkusí slečna propagovat sama, ne? Je v tom ideálním věku. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8676
22.10.23 20:04
@endousek píše:
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Dcera chce jít příští rok studovat do Japonska na střední. Našla agenturu, která to zprostředkuje, ale je to nad mé finanční možnosti.
Podařilo se nám doložit veškeré potřebné doklady, aby jí schválili veřejnou sbírku.

Jenže teď nastává ten problém, já nejsem kamarád se sociálními sítěmi. Jako trochu jo, ale jen jako uživatel, takže vlastně nic moc. A potřebovala bych pomoc s nějakou propagací této sbírky. Vlastně ani nevím, jestli vůbec text je napsaný tak nějak „aby chytil“ a třeba někoho oslovil natolik, že by třeba nějakou kačku poslal. Stačí tři tisíce lidí po stovce.

Není tady někdo, kdo tomu trošku rozumí a pomohl by mi to nějak zviditelnit? Případně nemohly byste sbírku nasdílet i vy?

Už jsem psala i nějakým těm více viditelným lidem na FB a insta, ale nikdo se neozval. Chápu, že zpráv tam mají asi mraky.
Pak jsem tedy dohodnutá s naší obcí, že o dceři napíší článek do místních novin, ale u nás je 1200 občanů, polovina důchodového věku a čtvrtina jsou děti, tak to také nemá takový dopad.

Pak jsem psala na novinky.cz (bez reakce), na radio kiss (nemají kapacity), denik metro (povazuji donio za placenou inzerci)

Prosím o jakoukoli radu.

Zapojila bych dceru, určitě umí se soc. sítěmi a když je to pro ni tak má o to větší motivaci se posnažit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@endousek píše:
Ahoj holky,

Prosím o jakoukoli radu.

Cituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419

@endousek Nic ve zlém, ale veřejná sbírka na roční studium v Japonsku? Splněný sen je super, ale dcera je mladá a zdravá a svůj sen si klidně může splnit později, až si na něj vydělá. Spíš než veřejnou sbírku bych se snažila najít sponzora přes nějakou nadaci podporující mladé studenty než veřejnou sbírku, to i přijde naprosto nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
22.10.23 20:05

Mám z toho rozporuplné pocity. Bez studia v Japonsku se dá žít, dcera může brigadnicit, šetřit. Není nemocná, ta sbírka je za mě špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
22.10.23 20:07

To je vtip?

• Citovat
  • Upravit
4072
22.10.23 20:09

Přepsala bych to. Na začátku máš několik odstavců o tom, jak dceru podporuješ, je to nadbytečné a nemá to nic společného se sbírkou.
Naopak tam není skoro žádná informace o dceři. Co by tam chtěla studovat, kde, proč. Vlastně jen to, že má Japonsko ráda a chodí na kurz japonštiny. Je to takové povrchní a bez nějakého hlubšího smyslu. Nechci být zbytečně hnusná, ale jen tak z plezíru by spousta dětí chtěla studovat po světě, ale zkrátka když nejsou peníze, tak nezbývá, než to řešit jinak. Proč nejde studovat japonstinu zde, pak budou ty možnosti na život v Japonsku určitě taky jiné…
A když už, tak bych to nechala ní, ať procvičí fundraising.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
22.10.23 20:12
@endousek píše:
Ahoj holky,

Prosím o jakoukoli radu.

Ať si chodí do práce a vydělá si na to. Nebo si vezme půjčku. Však to dělá pro to, aby našla dobře placenou práci. Tohle není nic co by se mělo podporovat veřejnou sbírkou. Jinak si tam jdu hodit tu Teslu Y, která je taky můj sen a nemám na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
22.10.23 20:12

To jako vážně? To se mi jenom zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22135
22.10.23 20:14

Donio opravdu založí sbírku na cokoliv. To je ale dobrá zpráva, už dlouho chci na cestu kolem světa, založím si sbírku. :think:

Zakladatelko, víš kolik je děti, co by chtěly studovat v cizině. Buď na to ta rodina má, nebo je dítě tak výjimečné, že dostane stipendium. Nebo si prostě sen splní, až si na něj vydělá.
Ale žebrat na takovou věc na netu, to úplně degraduje ty sbírky, které jsou opravdu potřebné a smysluplné

Ještě pár měsíců a celé Donio půjde do propasti dějin, protože absolutně ztratí důvěryhodnost všechny sbírky tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11867
22.10.23 20:18

A ona tam jede studovat něco co se u nás studovat nedá? Nebo prostě chce tam nějakou dobu žít? Pokud je to proto že tam chce žít, poznat zem a kulturu tak ať napřed dostuduje zde, něco si vydělá a pak tam muze jet a třeba se tam i někde uchytí…známý jel takhle poznávat Čínu…už tam zůstal..žije tam už asi 10 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
22.10.23 20:18

Pokud je to „jen“ sen dcery, bude si muset holt počkat. Studovat může kdykoli. Až si na to vydělá třeba…nechci se tě nějak dotknout, ale není to nezbytná věc.
A myslím si, že pořád je dost lidí, kteří rádi druhé podpoří, a určitě i vás, ale opravdu si vyberou, co je důležité. My podporujeme pravidelně každý měsíc, ale určitě ne podobné sbírky

Můj bratr byl a stále je velký milovník Japonska. Sám se několik let japonštinu učil (bez kurzu, našel si abecedu, koupil nějakou učebnici a jel). Teď už léta léta každý rok (někdy i 2×) na měsíc do Japonska. Plní si sny…

Příspěvek upraven 22.10.23 v 20:21

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze