Studium češtiny na vysoké škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10032
26.10.23 21:09
@Ostera píše:
Ja studovala taky cestinu na filde v Brne, bakalare, to mi tak nejak stacilo. Je to narocne studium, o rok jsem prodluzovala kvuli morfologii.
Ale to mas asi se skoro kazdym oborem, nekdo udela a nekdo ne.
Co presne bys chtela vedet?

Osolsobe? :lol:
Ja mam taky vysrudovanou bohemistiku na MUNI. Milovala jsem staroslovenstinu, historickou cestinu ci syntax. A peklo pro me byla teorie literatury, obecne nektere semianre literatury staly za to. :lol:
Studium bylo narocne, dlouhy seznam knih, ja k tomu mela jeste dalsi obor, ten byla moje vetsi srdcovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.23 21:15

Právě studuji na fildě v Olomouci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.23 17:42

Zakladatel

Děkuji za vaše příspěvky. Chtěl bych studovat na JČU, nejspíš filozofické fakultě (je to pro střední školy a mezifakultní obor - druhá kombinace je zeměpis). Případně na pedagogické (buď s kombinací přírodopis nebo něco jiného). Tuny a tuny literatury mě zas tak neděsí, spíš mám strach z časového stresu :D. Aby nechtěli přečíst třeba 800 stránkovou knihu za 2 dny :D. Studium mě láká zájmem o jazyky a literaturu a taky kvůli tomu, že bych rád učil žáky, jak krásné umí být knihy (i když si asi dělám moc velké iluze, víc než půlce to bude stejně jedno :D). Docela by mě bavilo učit i mluvnici a sloh. Ale trochu se bojím, od jednoho učitele češtiny jsem slyšel, že studium bylo skoro hororového charakteru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze