Studium druhé vysoké školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já taky nekončila školu v těch obligátních 24, to u nás na oboru nekončil skoro nikdo. Byla jsem na studijních pobytech v zahraničí (2× z toho na rok), ale i při studiu jsem dělala nějaké stáže či částečné úvazky. Nikdo se po mně divně nedíval na pohovorech, já tam neměla ani napsaný datum narození. S hledáním práce jsem problém neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleeenka A máš chlapa?? Už s někým dítě plánuješ?? Jak se tváří na to, že by na něj měl čekat až dostuduješ??
Zase pokud, je to takhle, tak asi bude lepší se do toho dát teď, i když dostat se tam je asi hodně těžké. A pak se podívej, jak je to s placením, jestli už bys nějakou část nemusela. Ale nevím.
Jinak ono bacha inkluzi zřejmě zruší nebo osekají, tak aby tě potom měl kdo zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
@aleeenka A máš chlapa?? Už s někým dítě plánuješ?? Jak se tváří na to, že by na něj měl čekat až dostuduješ??
Zase pokud, je to takhle, tak asi bude lepší se do toho dát teď, i když dostat se tam je asi hodně těžké. A pak se podívej, jak je to s placením, jestli už bys nějakou část nemusela. Ale nevím.
Jinak ono bacha inkluzi zřejmě zruší nebo osekají, tak aby tě potom měl kdo zaplatit.
Pokud předchozí studium úspěšné dokončila, platit nebude muset. Jenom potom od 26 myslím sociální (nepamatuji se, ale něco se tam platí
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani Jj, sociální se určitě platí. Teda nemusí, ale potom se to nezapočítává do odpracované doby na důchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja Ano, mám. Pro něj to není problém. Vím, jak je to s placením. Co se týče informace o inkluzi; měla bych zájem pracovat v nemocnici nebo v logopedické poradně, ne ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleeenka No všechno, co jsi zmínila mně přijde spíš jako charita. Spousta práce, papírů a málo peněz.
Nejlíp si pak otevřít soukromou praxi a dělat reedukace a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleeenka píše:
@P4ja ne, to samozrejme nechci. Jen se chci zeptat na zkusenosti, zda to za to stoji..prece jen v 27 letech se vidim nekde s ditetem a par lety zkusenosti a ne byt teprve uplne na zacatku… ale nevim, jestli se na to divam z dostatecne sirokeho uhlu pohledu vzhledem k tomu, ze budu pracovat zbytek zivota (a co je 5 let navic oproti celemu zivotu, ktery je dlouhy ccca 60-70 let)
Studovala jsem do třiceti a nakonec poslední školu nedodělala, ale to u mě vlastně nic nemění
Praxi mám dva roky (v rámci studia) a teď budu po šesti letech doma hledat novou a vlastně první práci. Nelituju (a doufám, že ani nebudu, až začnu chodit na pohovory
). Život může být dlouhý, ale i krátký a pokud má člověk podmínky, stojí za to dělat to, co ho baví. Můj muž je taky věčný student (i když se drží jednoho oboru), nikdy toho nelitoval a myslím, že v profesní praxi mu to hodně pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fikta moc děkuji za příspěvek
Já nad tím opravdu dost váhám…Mohu se zeptat, jaké pro Vás bylo skloubit studium a poloviční úvazek/brigádu? Já tímto způsobem funguji už od 16 let a dost mě to unavuje… člověk je buď ve škole, nebo v práci nebo se učí… Motivaci mám velkou, ale na 100% samozřejmě nevím, zda by mne to skutečně bavilo..protože práci logopeda si zkusit nemohu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleeenka Byly fáze, kdy to šlo dobře. A pak taky fáze, kdy člověk potřeboval klid na učení.
Takže jsem to spíš řešila brigádama, kam jsem mohla a nemusela přijít. A spíš jsem soustavně vydělávala o prázdninách. A jinak jsem doučovala a to se dalo i při studiu,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen praktická otázka: jak to máš s placením se zdrav. pojištěním? Pokud jsi udělala prvního bakaláře za 3 roky máš nárok už jen na 1 rok Bc. studia na vrub státu.
Stát za Tebe platí až 4 roky Bc. studia a 3 roky Mgr. studia.
Pokud jsi už odpovídala v diskuzi, omlouvám se za ot., nečetla jsem vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleeenka brigádu jsem měla na první škole dvakrát týdně na pět hodin, a jeden den jsem měla ve škole volno, to byla pohoda. Ta praxe na druhé byl poloviční úvazek v rámci studia a to byla ještě větší pohoda. Tři dny jsem pracovala a dva dny jsem si dělala svoje věci do školy, do které jsem chodila jen na pár seminářů. Ta škola ale nebyla o sezení na přednáškách a zkouškách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
Jen praktická otázka: jak to máš s placením se zdrav. pojištěním? Pokud jsi udělala prvního bakaláře za 3 roky máš nárok už jen na 1 rok Bc. studia na vrub státu.
Stát za Tebe platí až 4 roky Bc. studia a 3 roky Mgr. studia.Pokud jsi už odpovídala v diskuzi, omlouvám se za ot., nečetla jsem vše.
No to jsem si taky tak myslela, ale někdo tady psal, že se nic neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
No to jsem si taky tak myslela, ale někdo tady psal, že se nic neplatí.
Kecá.
Jsem u zdroje.
Spočítej si to, stát ti statut studenta uznává do 26 let. Pak už se musí platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek No bakaláře ukončíš tak max ve 23, takže rokama by to sedělo.
Věk 26 je spíš důležitej proto, že potom si musíš platit socální a nebo se ti doba studia nepočítá do odpracovyných let.
Ale já si spíš myslela, že je to tak, jak píšeš: Bc 4 roky a Mgr. 3 roky…ale nevím, jak to je, když Bc. normálně úspěšně ukončíš a začneš studovat od začátku dalšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit