Studium druhé vysoké školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
13.12.17 20:35

1. Student do 26 let - Bc. max 4 roky, Mgr. max 3 roky = až 7 let, SŠ ukončíš v 19 letech, 19 + 7 = 26 let. Po tomto roce věku hold už „přetahuješ“ a platíš si sama soc a zdrav a někde možná i školné (ale to asi jen někde)
2. Už jednoho Bc. máš (hototvého za 3 roky), pokud budeš znova studovat Bc. už Ti stát „platí“ jen jeden rok. Protože na Bc. máš nárok 4 roky.

Je to srozumitelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.12.17 20:38

@bublinek Však v pohodě, to já vím. A ani to nepotřebuju znát do detailu.
Jen jsem si nebyla jitá délkou toho druhého neplaceného Bc.
Neboj, taky jsem byla u zdroje, jen je to několik let zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
14.12.17 06:22
@aleeenka píše:
@Detsa To sice mam, ale rikam si, jestli to v zivotopise nebude vypadat divne, ze jsem studovala takhle dlouho :nevim: A ze tedy zacnu i sbirat prakticke zkusenosti az skoro ve triceti…

Ve 27 letech jsem získala Mgr. na UK a ve 42 Bc. na UP a nikdo se na mě divně nekouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
14.12.17 13:55
@bublinek píše:
1. Student do 26 let - Bc. max 4 roky, Mgr. max 3 roky = až 7 let, SŠ ukončíš v 19 letech, 19 + 7 = 26 let. Po tomto roce věku hold už „přetahuješ“ a platíš si sama soc a zdrav a někde možná i školné (ale to asi jen někde)
2. Už jednoho Bc. máš (hototvého za 3 roky), pokud budeš znova studovat Bc. už Ti stát „platí“ jen jeden rok. Protože na Bc. máš nárok 4 roky.Je to srozumitelné?

To s tím školným není pravda, Masarykova univerzita to tak nemá a pochybuji, že by byla jediná. Jakmile úspěšně dokončíš např. bc. a začneš studovat nový obor, tak se to počítá od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.12.17 15:06
@Wani píše:
To s tím školným není pravda, Masarykova univerzita to tak nemá a pochybuji, že by byla jediná. Jakmile úspěšně dokončíš např. bc. a začneš studovat nový obor, tak se to počítá od začátku.

Co se počítá od začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koukolka_makova
26.12.17 19:01

Dobré je zkombinivat dvě školy, které se doplňují.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze