Studium historie na VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.3.18 12:08
@Kelsey píše:
Pro asistetnta staci, ale ucitelce nestaci. Pedagogicke minimum stacilo ucitelum odborne vyuky = praxe. Na fakulte nam rikali, ze uz i oni si musi dodelat dalsi kvalifikaci. A PM staci vychovatelce ve druzine.
Pokud chces ucit dejepis, tak musis mit Mgr. Jestli mas Mgr v jinem oboru a dodelas si PM + dejepis, tak tohle by asi stacit melo. Jinak ne staci.

děkuju za informaci, nabízí studium mgr ale většinou v kombinaci s jazykem a to nevím na jaké úrovni ho ptřebuju :think:

• Citovat
  • Upravit
32914
4.3.18 12:18
@Anonymní píše:
upřímně nevím, ale škol je tu několik, předpokládám, že budu dělat hlavně asistenta pedagoga a k tomu možná pár hodin dějepisu, ale ukáže čas jestli to vůbec dokážu vystudovat :think:

To těžko. To bych mohla já, když už mám Mgr i pedagogické minimum a kdyžtak kurz asistenta se dá dělat už během praxe. Ale naopak asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
4.3.18 12:20
@Anonymní píše:
děkuju za informaci, nabízí studium mgr ale většinou v kombinaci s jazykem a to nevím na jaké úrovni ho ptřebuju :think:

Obecně, pro učení je nutné mít dvě aprobace. S jednou je to tak na záskoky. Případně druhý obor by sis stejně musela dodělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.18 12:32
@andelka83 píše:
To těžko. To bych mohla já, když už mám Mgr i pedagogické minimum a kdyžtak kurz asistenta se dá dělat už během praxe. Ale naopak asi těžko.

Postup ma dobry.
Kurz asistenta si delaji holky behem studii (i ja), aby uz bezala praxe ve skolstvi. Po vystudovani je kurz naprosto zbytecny, jakoby se nuluje. Protoze clovek, ktery na vystudovanou pajdu, tak uz nepotrebuje kurz AP, ze je prece kvalifikovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
4.3.18 12:52

@Kelsey jj,to jak jo. Ale myslíš že s kurzem ap si bude moct občas zaučit? A mít jen jednoobor je fakt málo.
Já chci v novém školním roce zkusit ap, potřebuju zkrácený úvazek. Ale já už mám ped. minimum pro 2 stupeň ZŠ a SŠ a teda nejsem si úplně jistá jestli nebudu muset si dodělat ještě něco, ap jsou většinou na 1 stupni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 13:27
@andelka83 píše:
@Kelsey jj,to jak jo. Ale myslíš že s kurzem ap si bude moct občas zaučit? A mít jen jednoobor je fakt málo.
Já chci v novém školním roce zkusit ap, potřebuju zkrácený úvazek. Ale já už mám ped. minimum pro 2 stupeň ZŠ a SŠ a teda nejsem si úplně jistá jestli nebudu muset si dodělat ještě něco, ap jsou většinou na 1 stupni.

ne asi jsem to špatně napsala nejdřív si udělám kurz asistenta pedagoga a pokud to půjde začnu pracovat jako asistent a postupně dálkově vs. To by šlo ne? Vím o škole kde ap dělají lidé s výučním listem bez kurzu ten dodělávají postupně

• Citovat
  • Upravit
32914
4.3.18 13:55
@Anonymní píše:
ne asi jsem to špatně napsala nejdřív si udělám kurz asistenta pedagoga a pokud to půjde začnu pracovat jako asistent a postupně dálkově vs. To by šlo ne? Vím o škole kde ap dělají lidé s výučním listem bez kurzu ten dodělávají postupně

Jj, to by šlo. Ale fakt běž studovat něco co ti k něčemu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 14:25
@andelka83 píše:
Jj, to by šlo. Ale fakt běž studovat něco co ti k něčemu bude.

k historii nabízí jako kombinaci jazyky, tv a výtvarku :think:

• Citovat
  • Upravit
1086
4.3.18 14:34

@andelka83 : ale vždyť přeci můžeš učit i jiné předměty než na které jsi aprobovaná ne? Já mám aprobaci jen na zeměpis a učim občanku a hudebku, protože zemepisare už mají… myslím že to takto dnes dělají všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 14:41

A ještě se tedy zeptám jazyk na jaké urovni abych měla šanci udělat vs?

• Citovat
  • Upravit
32914
4.3.18 15:04
@PupuP píše:
@andelka83 : ale vždyť přeci můžeš učit i jiné předměty než na které jsi aprobovaná ne? Já mám aprobaci jen na zeměpis a učim občanku a hudebku, protože zemepisare už mají… myslím že to takto dnes dělají všude…

No, můžeš, když si troufnes. Já bych si tak jako na občanku troufla, vzhledem k předmětům, které jsme na VŠ měli, ale jiné teda nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
4.3.18 15:05

Ono všude..jak kde. Tady nouze o aprobovane učitele není. A shánějí nejčastěji matiku, fyziku, přírodopis, jazyky. Ty humanitní se asi nějak zaplacnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.3.18 11:16

Jeden můj spolužák (historie na FF, ne učitelská) přesně studoval v kombinaci s geografií a nyní učí děják a zemák. Co se týče ostatních spolužáků, tedy aspoň těch, se kterými jsem se kamarádila, většina se uplatnila v oboru, hodně jich učí nebo píše, ale jsou i na pozicích historiků třeba v muzeích. Já jsem si střihla historii jako koníčka při studiu přírodovědného oboru a musím říct, že mi obrovsky rozšířila obzory a naučila mne, co to je kriticky myslet a studovat (pak že jsou humanitní směry k ničemu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.21 20:36

Obnovuji diskusi, vždy jsem o studiu uvažovala, dokonce jsem před x lety udělala přijímačky, ale vybrala jsem si jiný obor. Nyní se chci vrátit. Budu ráda za další zkušenosti :) vím, že vyhlídky nejsou růžové a obor se musí dělat spíše z vášně a ne pro peníze, s tím počítám. I tak budu ráda za všechny dojmy :) Je možné se třeba už během studia na něco specializovat anebo musím vědět prostě vše od antiky po dnešní dobu bez výjimky? Co cizí jazyky, latina, němčina? Kolik jste toho museli číst?

• Citovat
  • Upravit
36504
3.4.21 21:23

Mám obavu, že časová dotace hodin dějepisu bude ve školách nižší. Nyní se a to i s ohledem na zkušenosti z on-line výuky přehodnocují osnovy jednotlivých předmětů. O dějepis se dost bojím. Možná bych oželena punské války nebo středověkou Anglii, ale znalost dějin 20.století je významná z mnoha důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze