Studium historie na VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Obnovuji diskusi, vždy jsem o studiu uvažovala, dokonce jsem před x lety udělala přijímačky, ale vybrala jsem si jiný obor. Nyní se chci vrátit. Budu ráda za další zkušenostivím, že vyhlídky nejsou růžové a obor se musí dělat spíše z vášně a ne pro peníze, s tím počítám. I tak budu ráda za všechny dojmy
Je možné se třeba už během studia na něco specializovat anebo musím vědět prostě vše od antiky po dnešní dobu bez výjimky? Co cizí jazyky, latina, němčina? Kolik jste toho museli číst?
u nas v regionu se specializuji na historii regiomu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Obnovuji diskusi, vždy jsem o studiu uvažovala, dokonce jsem před x lety udělala přijímačky, ale vybrala jsem si jiný obor. Nyní se chci vrátit. Budu ráda za další zkušenostivím, že vyhlídky nejsou růžové a obor se musí dělat spíše z vášně a ne pro peníze, s tím počítám. I tak budu ráda za všechny dojmy
Je možné se třeba už během studia na něco specializovat anebo musím vědět prostě vše od antiky po dnešní dobu bez výjimky? Co cizí jazyky, latina, němčina? Kolik jste toho museli číst?
U nás bylo vše, je to základ. Další profilace byla možná v rámci seminářů, výběrových přednášek atd. Vyloženě specializace se řešila až na doktorském.
Cizí jazyky jsme měli dva roky němčinu, dva roky latinu. Výběrově polštinu. Angličtina se hodila taky. Číst vyloženě v cizím jazyce nebylo úplně nutné. Na zkouškách byly překlady, tematické. Více číst v cizím jazyce potřeboval ten kdo to měl v rámci diplomky. Já měla téma české a z počátku a průběhu 20 století, tak tam byla max němčina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit