Studium informatiky - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
U nás onehdy proběhlo výběrové řízení na personalistku, chuderky čelily obrovské komisi, kde byly zastoupeny snad všechny odbory, byl tam i pán, co se tu stará o nábytek a vybavení
.
Nejsme vyloženě IT firma, ale s IT extrémně souvisíme
akorát, že jsme takový malý značně autonomní Absurdistán.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, vůbec nejsem z oboru, takže omluvte asi blbej dotaz.
kdyz dítě vystuduje technický lyceum, např. tu informatiku, může se pak dostat na technickou vs nebo i tak díky matice budou mít výhodu ti z gymplu?
Díky.
Příspěvek upraven 09.06.21 v 10:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@negra píše:
Ahoj, vůbec nejsem z oboru, takže omluvte asi blbej dotaz.
kdyz dítě vystuduje technický lyceum, např. tu informatiku, může se pak dostat na technickou vs nebo i tak díky matice budou mít výhodu ti z gymplu?
Díky.
Tak ono technické lyceum je takový technický gympl. My jsme třeba měli celkově za ty 4 roky větší hodinovou dotaci matematiky než gymnazisti a probrali jsme i věci, které některý gymply úplně vypustili. Plus byla povinná maturita z matematiky. Myslím, že to ale záleží na konkrétní škole a ten rozdíl nebyl nijak velký.
Ty rozdíly se během prvního roku na VŠ úplně smažou. Ta SŠ může akorát ulehčit start.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@negra Ja treba jsem z gymplu, muz je z technickeho lycea, oba ITaci a ten rozdil byl opravdu markantni. Mne trvalo rekneme celeho bakalare dohnat ty technicke predmety - hlavne teda co se tykalo elektra, laboratori - tam jsem byla teda dost mimo a kluci z lycea nebo prumky vedeli oproti mne hrozne moc. Ale potom bakalari uz to bylo srovnane…Jako dozene se to. Jinak matika mi prisla nastejno…mozna z toho technickeho lycea meli jeste lepsi propojeni matika-fyzika, to za nas na gymplu nebylo a obejvila jsem to az na vysce
ja osobne vedet, ze me dite pujde na technickou vysku, dam ho prumyslovka/technicke lyceum nebo gympl s programatorskym zamerenim. Ale cisty gympl je fakt nanic, to jsem mela ja a proste jde to videt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vbu píše:
@negra Ja treba jsem z gymplu, muz je z technickeho lycea, oba ITaci a ten rozdil byl opravdu markantni. Mne trvalo rekneme celeho bakalare dohnat ty technicke predmety - hlavne teda co se tykalo elektra, laboratori - tam jsem byla teda dost mimo a kluci z lycea nebo prumky vedeli oproti mne hrozne moc. Ale potom bakalari uz to bylo srovnane…Jako dozene se to. Jinak matika mi prisla nastejno…mozna z toho technickeho lycea meli jeste lepsi propojeni matika-fyzika, to za nas na gymplu nebylo a obejvila jsem to az na vysceja osobne vedet, ze me dite pujde na technickou vysku, dam ho prumyslovka/technicke lyceum nebo gympl s programatorskym zamerenim. Ale cisty gympl je fakt nanic, to jsem mela ja a proste jde to videt…
Ty jo, to jsem netušila, že gympl je i s programátorským zaměřením. Mám syna, jejich ZS končí v 5.tride, pak něco nebo pokračování základky někde jinde. Je chytrej, technicky nadanej, ale lempl a kromě počítačů ho nic nebaví. jsme z Prahy.co byste mi doporučovali? Díky. kdyz by měl třeba jen to technický lyceum, uplatní se někde, anebo bez vs je to nanic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@negra ja jsem jizni morava, tak vim, ze je v Brne, ale Praha netuším. S technickym lyceem by se upichl pak uz i v praxi nebo s prumkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych také nemohl vybírat zaměstnance, jedině s devítkou na stole. A nejlepší jsou ještě ty firmy, které tak zoufale shánějí, že nabídky posílají i na ÚP, to potom chodí žadatelé…