Studium informatiky - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aquarius79
8.6.21 09:52
@vbu píše:
@Aquarius79 no narovinu, vyberka promyslena kolikrat nejsou… Ale chapu, ze kdo dela v personalisticemusi si to obhajit, protoze ho to zivi. Za me treba v IT narazit na schopneho personalistu je zazrak. A treba ja bych ty pohovory delala uplne jinak v 80% pripadu. A aai na tom neco bude, protoze to neni o nekvalitnich lidech. Lide porad jsou, ale holt kdo umi nepujde delat za maly plat a podle toho, jak pristupuje firma k vyberku si i vybiraji. Ted naposled mi kamaradka HR poslala inzerat na IT pozici, ze nemuze nikoho najit. Inzerat uplne mimo napsany, rikam to nikoho nesezenes. A ona ale tak to firma vede a jinak to nejde. Takze tento typ si bude radsi stezovat nejsou lidi nez se zamyslet nad tim, ze jsem mimo ja :D

No já bych také nemohl vybírat zaměstnance, jedině s devítkou na stole. A nejlepší jsou ještě ty firmy, které tak zoufale shánějí, že nabídky posílají i na ÚP, to potom chodí žadatelé…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.21 06:42

U nás onehdy proběhlo výběrové řízení na personalistku, chuderky čelily obrovské komisi, kde byly zastoupeny snad všechny odbory, byl tam i pán, co se tu stará o nábytek a vybavení :think:.
Nejsme vyloženě IT firma, ale s IT extrémně souvisíme :lol: akorát, že jsme takový malý značně autonomní Absurdistán.

• Citovat
  • Upravit
10726
9.6.21 09:08

Ahoj, vůbec nejsem z oboru, takže omluvte asi blbej dotaz.
kdyz dítě vystuduje technický lyceum, např. tu informatiku, může se pak dostat na technickou vs nebo i tak díky matice budou mít výhodu ti z gymplu?
 Díky.

Příspěvek upraven 09.06.21 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.6.21 09:15
@negra píše:
Ahoj, vůbec nejsem z oboru, takže omluvte asi blbej dotaz.
kdyz dítě vystuduje technický lyceum, např. tu informatiku, může se pak dostat na technickou vs nebo i tak díky matice budou mít výhodu ti z gymplu?
Díky.

Tak ono technické lyceum je takový technický gympl. My jsme třeba měli celkově za ty 4 roky větší hodinovou dotaci matematiky než gymnazisti a probrali jsme i věci, které některý gymply úplně vypustili. Plus byla povinná maturita z matematiky. Myslím, že to ale záleží na konkrétní škole a ten rozdíl nebyl nijak velký.

Ty rozdíly se během prvního roku na VŠ úplně smažou. Ta SŠ může akorát ulehčit start.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
9.6.21 09:58

@negra Ja treba jsem z gymplu, muz je z technickeho lycea, oba ITaci a ten rozdil byl opravdu markantni. Mne trvalo rekneme celeho bakalare dohnat ty technicke predmety - hlavne teda co se tykalo elektra, laboratori - tam jsem byla teda dost mimo a kluci z lycea nebo prumky vedeli oproti mne hrozne moc. Ale potom bakalari uz to bylo srovnane…Jako dozene se to. Jinak matika mi prisla nastejno…mozna z toho technickeho lycea meli jeste lepsi propojeni matika-fyzika, to za nas na gymplu nebylo a obejvila jsem to az na vysce :D ja osobne vedet, ze me dite pujde na technickou vysku, dam ho prumyslovka/technicke lyceum nebo gympl s programatorskym zamerenim. Ale cisty gympl je fakt nanic, to jsem mela ja a proste jde to videt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.6.21 14:03
@vbu píše:
@negra Ja treba jsem z gymplu, muz je z technickeho lycea, oba ITaci a ten rozdil byl opravdu markantni. Mne trvalo rekneme celeho bakalare dohnat ty technicke predmety - hlavne teda co se tykalo elektra, laboratori - tam jsem byla teda dost mimo a kluci z lycea nebo prumky vedeli oproti mne hrozne moc. Ale potom bakalari uz to bylo srovnane…Jako dozene se to. Jinak matika mi prisla nastejno…mozna z toho technickeho lycea meli jeste lepsi propojeni matika-fyzika, to za nas na gymplu nebylo a obejvila jsem to az na vysce :D ja osobne vedet, ze me dite pujde na technickou vysku, dam ho prumyslovka/technicke lyceum nebo gympl s programatorskym zamerenim. Ale cisty gympl je fakt nanic, to jsem mela ja a proste jde to videt…

Ty jo, to jsem netušila, že gympl je i s programátorským zaměřením. Mám syna, jejich ZS končí v 5.tride, pak něco nebo pokračování základky někde jinde. Je chytrej, technicky nadanej, ale lempl a kromě počítačů ho nic nebaví. jsme z Prahy.co byste mi doporučovali? Díky. kdyz by měl třeba jen to technický lyceum, uplatní se někde, anebo bez vs je to nanic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
9.6.21 21:41

@negra ja jsem jizni morava, tak vim, ze je v Brne, ale Praha netuším. S technickym lyceem by se upichl pak uz i v praxi nebo s prumkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze