Studium medicíny ve 27 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
22.5.14 16:54

@enyf Aha, už na to koukám, jen pojištění atd., ale studium je jedno kdy. Tak nevím, proč jsem si to myslela. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
22.5.14 16:56
@Litta píše:
@enyf Aha, už na to koukám, jen pojištění atd., ale studium je jedno kdy. Tak nevím, proč jsem si to myslela. :think:

To máš jedno, u zakladatelky je to stejně hudba budoucnosti.

https://www.emimino.cz/…kove-172684/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.5.14 16:58

@enyf Aha, no tak bez střední ji na medicínu asi nevezmou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
@enyf píše:
To máš jedno, u zakladatelky je to stejně hudba budoucnosti.https://www.emimino.cz/…kove-172684/
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874

@enyf podle me tohle plati pouze u soubezneho studia (to jsem platila), ale kdyz presahnes, musis platit za studium, tudiz mas-li jedno magisterske, tak mas pri dalsim studiu zdarma pouze jeden rok.
Edit: pokud by to bylo prvni studium, tak je to samozrejme zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
22.5.14 17:02
@mag píše:
@enyf podle me tohle plati pouze u soubezneho studia (to jsem platila), ale kdyz presahnes, musis platit za studium, tudiz mas-li jedno magisterske, tak mas pri dalsim studiu zdarma pouze jeden rok.

Není to tak, věř mi. Pleteš dohromady poplatky za další a delší studium. Máš-li jedno mgr a jdeš na další, platíš poplatek za další studium a hned od začátku. Nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 17:05

Pokud jsi rozhodnutá a moc to chceš a můžeš, jdi do toho.
Budeš to mít těžší, hlavně v tom, že už jsi asi někde pracovala a najednou přijdeš o zdroj financí a ještě budeš muset nějaké vydat.(učebnice, jsou dost drahé, dají se sice půjčit, ale některé je lepší vlastit).Při medině se dají dělat brigády, ale na nějaké částečné úvazky to dle mého moc není - plnění pracovních povinností by dostávalo přednost před studiem.
Co se týká školného, každý má nárok na studium zdarma, pokud nepřekročí stanovenou standardní dobu studia navýšenou o 1 rok.Ve svém věku už nebudeš mít statut studenta - třeba slevy na MHD apod.
Pokud víš, že by studium pro tebe bylo aktuální až 2014/2015, máš nějaký ten čas se pořádně připravit - nejen co se týká učení, ale i naspořit nějakou tu kačku.
Nevím, jakou školu máš vybranou, ale nejsnáze se dostaneš na 1.LF, na 2. LF pokud se dostaneš tak s největší pravděpodobností vydržíš a 3.LF tě asi nejlépe připraví do života lékaře (mají tam trošku jiný systém výuky)
Bude to dřina, ale jestli to chceš, máš to mít. A čeká tě hodně dřiny i po té škole, jak psaly holky - neustálé celoživotní vzdělávání, noční, emoční zátěž, no je toho dost. Myslím, že tahle škola se opravdu nestuduje kvůli titulu.
Omlouvám se za délku příspěvku, možná bude někdo se mnou nesouhlasit, ale píšu svůj pohled na věc.
Tak ať ti to klapne! :)

• Citovat
  • Upravit
3596
22.5.14 17:08

Myslím si že zakladatelka moc dobře neví do čeho by chtěla jít. Je nutné si položit několik otázek.

1. Kdo bude zakladatelku při studiu živit, souběžně s prací se to dělat nedá, je to jeden z nejtěžších a nejnáročnějších oborů
  2. Kdo za ni bude platit pojištění, tuším že stát platí jen za studenty do 26. let
  3. Z čeho bude zakladatelka studium hradit, škola je možná zadarmo, ale výdaje se studiem jsou a ne malé.
  4. Jestli má děti kdo se o ně bude starat.

Mám kamarádku co šla studovat medinu v 25. v prváku porodila dítě. Školu dokončila i s dítětem, ale měla zázemí, dítě věčně u babiček. Navíc má manžela s naditou peněženkou co ji může živit a podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.5.14 17:12
@enyf píše:
To máš jedno, u zakladatelky je to stejně hudba budoucnosti.https://www.emimino.cz/…kove-172684/

aha

Jinsk na medine zacal jeden studivat ve ctyriceti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 17:13

@Big boss no vzhledem k tomu, že v prosinci 2013 zakladatelka otevřela diskuzi, že má nedodělanou střední školu, čili má dokončené základní vzdělání a chce si dodělávat dálkově obor zdravodtní sestra (tuším psala na 5 let), do toho má dítě a chtěla by další, tak upřímně tu medicínu fakt moc nevidim.

• Citovat
  • Upravit
263
22.5.14 17:13

No, asi to nebudé snadné, ale jestli to opravdu chceš, není to nemožné. Měla jsem kolegyni, která atestovala v 54 letech. Měla dost dětí, myslím čtyři nebo pět. Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.5.14 17:16
@Anonymní píše:
@Big boss no vzhledem k tomu, že v prosinci 2013 zakladatelka otevřela diskuzi, že má nedodělanou střední školu, čili má dokončené základní vzdělání a chce si dodělávat dálkově obor zdravodtní sestra (tuším psala na 5 let), do toho má dítě a chtěla by další, tak upřímně tu medicínu fakt moc nevidim.

Jo to jsem si nevšimla, čili by tu školu i atestací dokončila někdy 45. nebo 50. letech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
22.5.14 17:17
@Hagar píše:
No, asi to nebudé snadné, ale jestli to opravdu chceš, není to nemožné. Měla jsem kolegyni, která atestovala v 54 letech. Měla dost dětí, myslím čtyři nebo pět. Tak držím palce!

a k comu jej ta ateatacia bola?
To je priserne.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.5.14 17:18

@miisenka Stylovější náhrobek? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.5.14 17:20
@miisenka píše:
a k comu jej ta ateatacia bola?
To je priserne.. 8o

vsak proc by ne? Pracovat muze i bez atestace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze