Studium medicíny ve 27 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7987
22.5.14 20:55

@K82 nejmenovala se Lucka, ale Tereza, ale třeba bylo takových studentek víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
22.5.14 21:01

@Lucka1111
Jj, to ja jen pro zajimavost, jednu takovou taky znam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
22.5.14 21:32
@Litta píše:
http://www.cuni.cz/…014_2015.pdf
A za další studium nic? Tyjo, asi byla nějaká reforma. :lol:

ano byla, na UK to nedávno po vzoru MU zrušili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
22.5.14 23:33
@miisenka píše:
to urcite, ale vies aku pracu dostane, v chirurgickych oboroch drzanie hakov, v internych vypisovanie papierov, v anestezii max pichnutie spinalu alebo uspavanie,,banalit´´..

Som gynekologička zatiaľ bez atestácie (momentálne na rodičáku). Prvé mesiace praxe som držala háky, to áno, ale za chvíľu som operovala ako operatér menšie operácie (konizace, LSK, HSK) a za cca rok aj veľké brušné operácie. K tomu samostatné vedenie porodov, porodnícke operácie, malé operačné výkony skoro od prvého dňa po nástupe do práce. Všetko ide, keď má človek ambície ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.5.14 01:14
@arcanobacterium píše:
Som gynekologička zatiaľ bez atestácie (momentálne na rodičáku). Prvé mesiace praxe som držala háky, to áno, ale za chvíľu som operovala ako operatér menšie operácie (konizace, LSK, HSK) a za cca rok aj veľké brušné operácie. K tomu samostatné vedenie porodov, porodnícke operácie, malé operačné výkony skoro od prvého dňa po nástupe do práce. Všetko ide, keď má človek ambície ;)

to urcite, ja netvrdim ze nejde..
Ale asi vuds musi niekto nad Tebou posvatit tvoje rozhodnutie..
Mam prax na roznych oboroch a vzdy to tak bolo, sebelepsi mlady lekar nemal volnu ruku co sa tykalo indikacii atd..
ale netvrdim, ze to tak je vsade.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
23.5.14 02:55

No pravda je, ze jsem rada, ze jsem odatestovala bez mimiska (i kdyz uz bylo na ceste). I tak jsem si vycitala, ze se mu tolik nevenuju kdyz byl v brisku. Ted se mu muzu plne venovat. Nedokazu si to predstavit za studii. Ale i taci existujou. Ja mam studia i atestaci nastesti za sebou. A ted ty miminka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
23.5.14 07:50
@xxjaja píše:
No pravda je, ze jsem rada, ze jsem odatestovala bez mimiska (i kdyz uz bylo na ceste). I tak jsem si vycitala, ze se mu tolik nevenuju kdyz byl v brisku. Ted se mu muzu plne venovat. Nedokazu si to predstavit za studii. Ale i taci existujou. Ja mam studia i atestaci nastesti za sebou. A ted ty miminka :)
:roll: a co bys s ním tak asi chtěla dělat, chodit s ním v bříšku na hřiště? :roll:

Příspěvek upraven 23.05.14 v 08:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.5.14 07:51
@Aletheia píše: :roll: a co bys s ním tak asi chtěla dělat, chodit s ním v bříšku na hřiště :roll:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
23.5.14 07:57

Pamatuju si, ze tu byla kdysi diskuze, kde byl nekdo nestastny z toho, ze si nedokaze „povidat s mimiskem v brisku“ (asi mimisek malo odpovidal nebo co :) ), ale mozna to byl fake :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
23.5.14 08:02
@magistra K píše:
Pamatuju si, ze tu byla kdysi diskuze, kde byl nekdo nestastny z toho, ze si nedokaze „povidat s mimiskem v brisku“ (asi mimisek malo odpovidal nebo co :) ), ale mozna to byl fake :).

no jo, to jsou pak ty chudinky deprivované protože si maminka nepovídala s mimískem v bříšku :roll: né, takovou blbinu už jsem dlouho neslyšela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
23.5.14 08:05

Nevymyslim si :) viz link nize

https://www.emimino.cz/…rankovani/5/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.5.14 08:08

V dokumentu o dětech z kojeňáku etc. Dr. říkala, že nechtěné děti jsou v porodnici nápadně klidné, budí se jen na jídlo a vůbec nepláčou. Tak když je celé těhotenství jen stres ze školy a ženská si ani neuvědomí, že má v břiše dítě, tak to asi může mít vliv a je to škoda. ;) I když klidné dítě je asi výhoda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
23.5.14 08:13
@Litta píše:
V dokumentu o dětech z kojeňáku etc. Dr. říkala, že nechtěné děti jsou v porodnici nápadně klidné, budí se jen na jídlo a vůbec nepláčou. Tak když je celé těhotenství jen stres ze školy a ženská si ani neuvědomí, že má v břiše dítě, tak to asi může mít vliv a je to škoda. ;) I když klidné dítě je asi výhoda. :lol:

stres a nemluvení na „mimíska“ jsou ale dvě diametrálně odlišné věci.

miminko slyší všechno co matka řekne a je mu úplně někdo komu to říká, fakt nechápe že je to na něj nebo ne.

já jsem měla klidné dítě, pochvaloval si ho každý a to jsem o něm věděla :nevim: tohle je o dítěti - a ano, děti v kojeneckém ústavu velmi rychle pochopí že při pláči nikdo nepříjde takže nepláčou.

Spousta matek je ve stresu, mlátí a hádá se s nimi partner, jsou naštvané třeba i na to dítě (už to tady bylo v x diskuzích) a miminko mají uřvané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
23.5.14 08:23

@Litta Tak muj milanek rval v porodnici nejvic na celem oddeleni (rikaly to i sestry), ale je pravda, ze byl moc chteny (i kdyz prisel v nanejvys nevhodnou dobu). S brichem jsem si teda nepovidala, nejak me nenapada, co bych mu mela vykladat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
23.5.14 08:28
@Aletheia píše: :roll: a co bys s ním tak asi chtěla dělat, chodit s ním v bříšku na hřiště? :roll:Příspěvek upraven 23.05.14 v 08:01

ne to ne, ale zatimco kazda tehotna vsude studuje o mimiskach, jak ted v brisku vypadaji, co jim koupit atd, tak to u me nastalo az po atestaci. do te doby chudak malinkej mel jen predcitani medicinskych knizek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze