Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si taky s bříškem nepovídala, nějak jsem nevěděla co. Akorát občas dostala vynadáno když moc rejdila, nebo jsem jí občas pleskla, měla jsem jí usazenou pod pravýma žebrama a ke konci už to fakt bolelo, jako kdyby mě do nich někdo nakopal, a to trvale, takže moc lichotek si chudák nevyslechla ![]()
Jsem těhotná potřetí a nikdy jsem si s břichem nepovídala ani to nemám v úmyslu. těšíme se moc, každé těhu bylo vymodlené plánované ale přesto neumím s břichem mluvit. sem tam pohladím ale jinak ne, já myslím že mimi to cítí i jinak že ho chcete a těšíte se na něj. moje dcera se narodila jako skoro nebrečící spokojené mimi, naprostý pohodář takže si myslím že psychickou újmu to že s břichem nemluvíte nezanechává ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 16tt. a nějak si neumím povídat s miminkem v bříšku. Všichni kolem mě mluví o tom, jak si s miminkem povídají/ povídali a jak je to strašně důležité. Mě to zatím, ale moc nejde.Měl jste to tak taky někdo? Myslíte, že to znamená, že budeš špatná máma nebo že miminko nebudu mít ráda? Miminko bylo plánované a já jsem šťastná, že to vyšlo…
Já jsem si s ním povídala, ale když mi párkrát neodpovědělo, usoudila jsem, že asi spí ![]()
Prosím tě, nemusíš se chovat jako blázen jen proto, že jsi těhotná a naopak to znamená, že budeš dobrá matka, které zůstal pohromadě zdravý rozum.
Ja si s briskem povidam ale jen o samote.Pred pritelem se stydim s nim mluvit.
Na svá břicha jsem nemluvila, nechápu, proč bych se bavila s obrovskou koulí plnou strií
(jestli to doporučují v Mamince, Betynce či Dilince je mi fuk). To už jsem si spíš povídala se svými SI skloubeními, aby mi dovolily se z lehu postavit
.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 16tt. a nějak si neumím povídat s miminkem v bříšku. Všichni kolem mě mluví o tom, jak si s miminkem povídají/ povídali a jak je to strašně důležité. Mě to zatím, ale moc nejde.Měl jste to tak taky někdo? Myslíte, že to znamená, že budeš špatná máma nebo že miminko nebudu mít ráda? Miminko bylo plánované a já jsem šťastná, že to vyšlo…
ty jsi taky
neboj, ja si taky s brichem nepovidala. Stejne pres den chrnela a v noci jsem spala zas ja, kdy mala byla vzhuru. Ted je ji sedm mesicu, je ziva, prospiva a nejak nevidim, ze by bylo neco spatne. Teda jo, neumi spat pod perinou, ale nemyslim, ze na to ma vliv to, ze jsem s ni nemluvila.
U obou deti jsem si „s brichem“ nepovidala. Kolegyne se me porad ptala, jestli si s miminkem povidam, jestli mu uz zpivam apod. Mozna ke konci jsem obcas utrousila : tak uz vylez
No a mela jsem super porody, k obema detem totalni zamilovanost a euforie uz v porodnici, obe deti mi krasne spaly, skoro nebrecely, pohoda…takze bud v klidu a kdyz ti to neni prirozeny, nenut se do toho ![]()
Asi si začnu povídat s bříškem. A s (_._) taky. Myslíte, že je překecám, aby konečně shodily ty špeky? ![]()
Jinak v těhotenství byly jediné rozhovory, které jsem s dítětem vedla, o tom, jestli by se neuráčilo vzbudit, když jsem ho dovlekla na monitor. A nemělo to efekt.
Nemusíš mluvit s břichem. Proč? Dítě tvůj hlas sice slyší, ale neví jestli mluvíš na něj, na souseda, manžela, nebo prodavačku. Bohatě stačí mluvit.
@Knihomyš píše:
Jinak v těhotenství byly jediné rozhovory, které jsem s dítětem vedla, o tom, jestli by se neuráčilo vzbudit, když jsem ho dovlekla na monitor. A nemělo to efekt.
Já ani v tomto případě nemusela mluvit, vždy přiskočila sestra a začala mi tou cisternou plnou dítěte a vody třást. Prvně mi to přišlo vtipné, ale když mi to den před porodem dělaly po 20., už jsem chtěla vraždit.
@Samamama tak naštěstí jsem měla decentní sestru - potřásala snad jen jednou, a to s omluvami, že by mě tam musela nějak nechávat nebo tak. A to jsem tedy říkala dítěti jen v duchu, že má smůlu, nemá chrápat.
Koncim 6.mesic a taky si s briskem nepovidam… brisko pohladim, jsem na nej pysna, ale ze bych zamerne sedela a predcitala mu, nebo mu neco rikala
to nedelam a rozhodne si nemyslim, ze bych kuli tomu mela byt nejaka spatna matka ![]()