Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je prostě příroda, no.. s tím nic nenaděláš.. Já taky nechápu, jak jsem otěhotněla (a nechápala jsem to ani u prvních dvou dětí). Nejspíš poslední den menses, jinak to možné nebylo
. A kdybys dvojčata čekala, tak si je necháš vzít? Nebo jen jedno? A jak ho vybereš?
Neblázni.. ![]()
Hlavně jedno z dvojčat vzít nejde pokud není nějak postížené…lze to jen u trojčat a více ![]()
@Agáta13 Dneska jsme se o tom bavili s mamkou a říkala mi přesně to samé..že s náma musela otěhotnět hned první den po MS..a já jí řikala že to neni možný..
tak asi je no
se jí budu muset omluvit ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Dnes jsem byla na prvním ultrazvuku.
Jsem tprve 26DC, ale kvůli hormonální podpoře si mě paní doktorka pozvala tak brzy.
Ale mám v hlavě docela zmatek. Na ultrazvuku už byl vidět gestační váček o velikosti 6.25mm. Ale prý to neodpovídá 3+6tt ani 4+0tt, který bych mohla být. Podle ní je větší a uvnitř je prý už zárodek žloutkového vaku.. Ovulaci jsem měla 12 nebo 13 DC. I podle těh. testů. které jsem začala dělat vcelku brzy by to odpovídalo. Ovulaci jsem sledovala pomocí ov. testů taky.
Pčřed ovulací jsme se velmi pečlivě chránili kondomem.
Chtěla bych se zeptat, co si o tom myslíte? Jestli byla některá z vás tak brzy na ultrazvuku a jak veliký byl gestační vak? Z fotky, kterou jsem dostala mám maličko podezření, že by to mohly být dvě biblinky vedle sebe.
Ale mudr. neříkala nic. Dvojčata nechci, to by jsme nezvládli, děti už máme.
Jsem z toho vyplašenáDalší KO za týden.
Promiň, nemám odpověď na tvou otázku, ale můžu se zeptat, proč, když jste se (zřejmě) znažili o dítě, jste se před ovulací chránili? ![]()
Holky, my jsme používali kondom. Nemohla jsem otěhotnět dřív, opravdu ![]()
Ale dvojčata to nebudou i na základě těh. testů, které sílí tak normálně.
Můj GV 6,25mm je větší o 1,5mm. Ve 4+0tt dle nějaké fotky, co jsem našla, má být 4,7mm. Třeba je to dítě vývojově jen o milimetr napřed
Stejně pak bude měřit plod, ne vak ![]()
No ale mám z toho v hlavě zmatek ![]()
@lovesmile brala jsem prednison 5 týdnů a aby si tělo odvyklo od sperma. Měla jsem mírnou alergii.
@Sandra752 píše:
Hlavně jedno z dvojčat vzít nejde pokud není nějak postížené…lze to jen u trojčat a více
Doufám, že to nebudu muset řešit. Nevím, jak bych se s tím dokázala vůbec srovnat. Je tam podle mě jedno.
A nemůže to být mimoděložní a udělat v děloze jen nějaký útvar, který vypadá jak GV? Jednou jsem mimoděložní měla. A podruhé mě o tom informovali, že to může dělat nějaké útvary, jakoby váčky. Teď mudr neříkala nic.
Ten týden bude dlouhý ![]()
Dobrý večer. Dnes jsem byla na prvním ultrazvuku.
Další KO za týden.
Jsem tprve 26DC, ale kvůli hormonální podpoře si mě paní doktorka pozvala tak brzy.
Ale mám v hlavě docela zmatek. Na ultrazvuku už byl vidět gestační váček o velikosti 6.25mm. Ale prý to neodpovídá 3+6tt ani 4+0tt, který bych mohla být. Podle ní je větší a uvnitř je prý už zárodek žloutkového vaku.. Ovulaci jsem měla 12 nebo 13 DC. I podle těh. testů. které jsem začala dělat vcelku brzy by to odpovídalo. Ovulaci jsem sledovala pomocí ov. testů taky.
Pčřed ovulací jsme se velmi pečlivě chránili kondomem.
Chtěla bych se zeptat, co si o tom myslíte? Jestli byla některá z vás tak brzy na ultrazvuku a jak veliký byl gestační vak? Z fotky, kterou jsem dostala mám maličko podezření, že by to mohly být dvě biblinky vedle sebe.
Ale mudr. neříkala nic. Dvojčata nechci, to by jsme nezvládli, děti už máme.
Jsem z toho vyplašená