Manžel chce potrat

Anonymní
25.11.13 18:51

Manžel chce potrat

Tak jsem si myslela, že tohle nebudu muset řešit. Mám tři děti nejmladší má čerstvě rok a já jsem dnes zjistila, že jsem těhotná. Nejsem z toho vůbec nadšená…přeci jen mám mít 4 dítě? Ovšem celkově máme již 4 děti ještě jedno manželovo z bývaleho manželství. Takže momentálně jsme 6ti členná rodina. Manžel pracuje já jsem na rodičáku a podnikám. Mám toho opravdu dost a čas téměř na nic.

Vůbec nevím co bude, co dělat??? Vím, že manžel už žádné děti nechce já už taky nechtěla. Ale teď když se stalo nechci jít na potrat i když by to bylo velice rozumné…nedokážu to :( Vím, že se budem s manželem kvůli tomu šíleně hádat a co když odejde, protože to nezvládne nebo neodejde, ale začne utíkat a už se nebude domů rád vrace, protože nás už je moc :( No a další věc je jestli vůbec porod zvládnu u posledního jsem měla obrovské komplikace :( Mám poslechnout a jít na potrat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13021
25.11.13 18:54

Jej to mě moc mrzí ale opravdu nevím co bych poradila :(. Snad jen si o tom s manželem ještě jednou promluvit a říct mu to co tady nám-že bys ho chtěla :). Tíží vás finanční situace-opravdu byste ještě jedno neuživili?
Chápu tě, ale chlapovi se taky nedivím…
Každopádně přeju hodně štěstí ať už se rozhodnete jakkoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.11.13 18:55

No, jestli 6 nebo 7 není už takový velký rozdíl, celkem pochybuju, že by najednou odešel nebo začal utíkat.
A koho máš poslechnout? Z textu vyplývá, že o tom muž ještě neví. :think:

Příspěvek upraven 25.11.13 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
25.11.13 18:56

Nevím, co na to říct, snad jen, že jste u toho byli oba a v dnešní době není problém se nějakým způsobem chránit a předcházet nechtěnému těhu. Bude to složité a asi to bude boj. Nevím, co jste chtěla slyšet-číst. Rozhodnutí je jen a jen na vás dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.11.13 18:57

Máte před sebou těžké rozhodnutí.
Já mám taky tři děti a za sebe říkám čtvrté už bych si nenechala.
Nebudu ti psát co máš nebo nemáš udělat, musíte se rozhodnout doma.
Držím palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
25.11.13 18:58

@Anulka Asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.11.13 18:58

Co dělat? promluvit s manželem a pak popř s doktorm - kvůli těm komplikacím při posledním porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucmína
25.11.13 18:59

Ahoj, byla jsem na tom podobně. Loni v listopadu jsem neplánovaně otěhotněla, taky 4.dítě. Manžel byl zpočátku nekompromisní, já jsem taky už další dítě nechtěla, ale na potrat se mi vůbec nechtělo. Objednala jsem se na interrupci a měla 10 dní na rozmyšlenou. Mezitím manžel vyměkl a názor změnil :), termín jsem zrušila. Bohužel těhotenství nedopadlo, takže to příroda vyřešila za nás, ale jsem ráda, že jsem toto rozhodnutí nemusela dělat já, jsem citlivější povahy a vím, že bych si to nikdy nepřestala vyčítat.
Hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
30422
25.11.13 19:00

Pokud je manžel čestný správný chlap, tak tě přeci neopustí. Že jsi otěhotněla je stejně jeho jako tvoje vina. Nejdřív to s ním v klidu prober a poslouchej v první řadě svoje srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
25.11.13 19:04

Já mám 3 děti a teď čekám 4.mimčo. Já bych nedokázala jít na potrat, ale určitě je to na vás. Viděla jsem potrat a je to hnusný, roztrhání bezbranného tělíčka na kusy. Přeji hodně sil a správné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
25.11.13 19:14

Doporučuji sednout si s manželem, napsat si na papír pro a proti, a dle toho se rozhodnout. A pak, ještě mi to nedá, a musím napsat - doporučuji si zjistit něco o možných preparátech pro zabránění otěhotnění. Jsou věci, které já nikdy nepochopím :zed: :zed: :zed: :zed: 21. století :think:

Jinak držím pěsti, aby rozhodnutí bylo tím nejlepším pro vás všechny, ať už je jakékoliv :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.13 19:15

O financích se nemusíme dohadovat to zvládnem. Manžel to už ví, ale nebyla příležitost o tom mluvit osobně. Stačila mi reakce v telefoňe a bylo mi hned jasné, že on ví přesně jak to bude dál…potrat.

Já na něj nechci chci si nechat naše dítě, ale…
bojím se, že to nezvládnu věkový rozdíl nejmladšího ani ne dva roky. Bojím se, že nedokážu zvládnout obchod, který jsem budovala a hlavně ted mám v plánu rekonstrukci prodejny. Bojím se, že porod dopadne zle. A bojím se, že se s manželem budem jen a jen hádat až to jeden z nás neustojí.

Přes to všechno prostě nedokážu jít na potrat a žít stím, že jsem prostě nebojovala a nenechala si naše miminko, že jsem slaboch a dala jsem přednost pohodlí, které teď funguje. Ale bojím se a moc :(

PS: co se týče ochrany tak se chráníme, čekala jsem na kontrolu a na termín zavedení tělíska jelikož jsem ho nemohla dřív jak rok od porodu. Tohle je prostě velkej šok a překvapení.

• Citovat
  • Upravit
13714
25.11.13 19:23

Ono je super, když partneři znají názor toho druhého na tyto zásadní věci.
Já vím, že ti nijak nepomůžu, ale mně přijde nepředstavitelné, pokud můj muž ví, že nepůjdu na potrat ani při šestém dítěti, tak se nechová tak, aby to šesté dítě prostě nebylo. A ještě aby mě nervoval s nějakým nucením k potratu.

A popravdě - pokud na potrat půjdeš proti svému vnitřnímu pocitu, nejspíš mu to nikdy neopustíš, není to vytržený zub. Pokud on bude nepříjemný kvůli dalšímu dítěti pokud potrat odmítneš, bude ta situace hodně podobná, ale nebudeš si to sama vyčítat.
Já jsem pro život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
25.11.13 19:25
@marvcel píše:
Já mám 3 děti a teď čekám 4.mimčo. Já bych nedokázala jít na potrat, ale určitě je to na vás. Viděla jsem potrat a je to hnusný, roztrhání bezbranného tělíčka na kusy. Přeji hodně sil a správné rozhodnutí.

Je ahoj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 19:28

Poradila bych se hlavně s doktorem, to je nejdůležitější.. Manžel teď má možnost otom přemýšlet, první šok a konečné rozhodnutí se může lišit.. A věci kolem obchodu můžeš jistě některé odložit, to bych nebrala jako důvod pro potrat, poud na tompříjmu nejste existenčně závislí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí