Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nikynkaa není to o tom, jestli jsem dobrá, je to moc fajn a mě to tak vyhovuje, je to supr, vždycky jsem chtěla hodně dětí ![]()
@marvcel Tak to je supet ze se ti to splnilo.
Ja si to neumim predstavit mit tolik potomku.Ale fandim vsem mamcam co to zvladaj.Ja jsem porad unavena a to mam v postylce zatim jen kolotoc
Zakladatelko, no v první řadě ti chci říct, že jsi nezvolila vhodné forum ![]()
Mám tři děti, a kdybych teď otěhotněla tak jdu taky na potrat, ne pro peníze, ale pro zachování svého zdraví. Nevím kolik ti je, u mě hraje svou roli i věk a starosti s jedním z dětí.
Jasný potrat není nic na co by chodil člověk pro zábavu nebo z nudy, ale někdy je to nejlepší řešení.
Poprat se s tím a rozhodnout se musíš stejně sama, ne chlap. I když ten do toho samozřemějmě mluvit musí. Přeju ať už se rozhodneš jakkoliv, ať je to pro tebe co nejméně bolestivé ![]()
Každopádně promluv i s lékařem, ten tě zná a ví co by se mohlo stát, případná rizika atd. nikdo tady ti poradit nemůže.
@Anonymní píše:
To bych nikdy nedokázala a nechci jí na potrat z toho důvodu, že to je „vražda“, ale protože je to moje dítě a nechci se ho vzdát.
No tak pokud to vnímáš jako vraždu, tak co řešíš? Pokud to chceš vysvětlit manželovi, tak mu neříkej, že jsi těhotná, ale řekni mu, že už máte pět dětí. A když začne něco blekotat o potratu, tak se ho zeptej, které dítě má na mysli, že byste dali pryč. A pokud ani to nezabere, tak ho zkus posunout v čase o tři roky a zeptej se ho, jestli by za tři roky taky rozhodl, že to dvouleté nádherné a šikovné děťátko má existovat nebo ne.
@Virginia píše:
A popravdě - pokud na potrat půjdeš proti svému vnitřnímu pocitu, nejspíš mu to nikdy neopustíš, není to vytržený zub. Pokud on bude nepříjemný kvůli dalšímu dítěti pokud potrat odmítneš, bude ta situace hodně podobná, ale nebudeš si to sama vyčítat.
Souhlasim.
Proto si take myslim, ze by to melo byt predevsim TVOJE rozhodnuti, se kterym budes TY smirena. Hlavne vzit v potaz ta zdravotni rizika, jak napsala @K-Black, protoze ty drive narozene deti te budou jeste potrebovat ![]()
Drzim palce, at to zvladnete.
@Otec 2 neplánovaných píše:
No tak pokud to vnímáš jako vraždu, tak co řešíš? Pokud to chceš vysvětlit manželovi, tak mu neříkej, že jsi těhotná, ale řekni mu, že už máte pět dětí. A když začne něco blekotat o potratu, tak se ho zeptej, které dítě má na mysli, že byste dali pryč. A pokud ani to nezabere, tak ho zkus posunout v čase o tři roky a zeptej se ho, jestli by za tři roky taky rozhodl, že to dvouleté nádherné a šikovné děťátko má existovat nebo ne.
@K-Black píše:
to nevímjen že tady se to vždycky porve. I když tohle už je asi druhá diskuze podobného tématu a nic
Jinak to nejde. My bojujeme o život. ![]()
@Virginia píše:
Jinak to nejde. My bojujeme o život.
já vím. Ale fakt mi přijde celé emimino takové klidnější, rozumnější
ani mě už nebaví se nikde dohadovat, snad je to jen počasím
![]()
@K-Black I pr * d velebnosti, zrovna dnes sem se dozvěděla, že se tu vyskytuje 42 s * áčů.
Esi ty nejsi nějaká utlumená a nevyhledáváš jen mírumilovné diskuze. ![]()
@Virginia píše:
@K-Black I pr * d velebnosti, zrovna dnes sem se dozvěděla, že se tu vyskytuje 42 s * áčů.Esi ty nejsi nějaká utlumená a nevyhledáváš jen mírumilovné diskuze.
kde
hoď mi odkaz ![]()
A nevyhledávám jen mírumilovné diskuze, kolikrát jsem si i říkala, dnes mám chuť prudit a kde nic, tu nic
![]()