Těhotenství doma - jak se nezbláznit

1947
25.11.13 10:16

těhotenství doma- jak se nezbláznit

Ahoj maminky, zajímá mne, jak jste přežily dlouhodobý pobyt doma v těhotenství? Vypadá to, že budu muset být až do konce doma, termín mám až začátkem května. :zed: Jak se víc pohybuju, hned mi tvrdne břicho, takže mám magnézium a většinu dne posedávám polehávám.. :roll: Je to hrozná nuda, cítím, jak u toho blbnu, jsem pomalá, mám špatnou náladu.. A tloustnu samozřejmě.. :pocitac: Beru to tak, že jsem teď holt „obal na mimi“,ale přesto- podařilo se vám v podobné situaci ty měsíce přežít nějak smysluplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
joaska
25.11.13 10:20

Ahoj, já to celé prosurfovala na netu a nakupovala výbavičku. Chudák manžel jen platil ty účty, ale nedovolil si mě moc rozrušovat, tak jen koukal a v očích měl psáno: je to nutne? :mrgreen:
dneska bych to řešila intenzivním jazykovým kurzem, ale tehdy jsem čekala první no :lol:

• Citovat
  • Upravit
2144
25.11.13 10:20

Já jsem se hodně věnovala domácím pracím, nebo jsem se věnovala psovi. A začala jsem háčkovat, abych se doma nezbláznila :mrgreen: Co něco takovýho, vyšívání, pletení, něco tvořit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 10:22

@Agáta13 byla jsem od 3.1 doma, rodila jsem 28.6 doma uz mi hrabalo :zed: a jak jsem se zabavila :lol: tady se fajn holkama z emimina :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
25.11.13 10:24

No, symsluplně moc ne, ale přežila jsem to ve zdraví :) Byla jsem doma od začátku 14. týdne kvůli krvácení a první měsíc jsem byla dokonce bez vycházek. Brousila jsem po netu, krafala na emiminu, koukala na i-vysílání České televize na staré pořady (nemáme TV), četla jsem a nudila se. Pak jsem i pletla. Naštěstí ke konci už jsem neměla problémy, takže poslední 2 měsíce, kdy už jsem byla na mateřské a neomezovaly mě vycházky jsem hodně chodila ven.

• Citovat
  • Upravit
72725
25.11.13 10:24

@Agáta13 net, spousta stažených filmů, ruční práce. Nejvíc na hlavu byl měsíc ve špitálu, to bylo fakt šílený :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
25.11.13 10:25

Mám to stejně :( termín v květnu, od prvního měsíce doma, ještě k tomu mi dr. řekla, že ať nepočítám s vánočním úklidem a pečením, jestli nechci být na vánoce v nemocnici, takže nuda příšerná.. být neustále na netu mě nebaví a výbavičku kupovat přes net mě taky nebaví.. jednou za 14 dní jedu s manželem na nákup, občas na procházku, když je hezky a jinak nevím co dělat :( chvilku jsem háčkovala, ale každý den celý den háčkovat-to by mi upadla ruka asi :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.11.13 10:31

Já byla doma od 10.4. do 27.11. ;) naštěstí jsem těhulila ještě v době, kdy šly napsat neomezené vycházky, tak jsem hodně byla venku - do června jsem zařizovala svatbu, pak se dělal byt, v srpnu jsme se nastěhovali, tak se dodělávalo… ale od září do konce listopadu to byl děs - byla jsem jako balon, nic se mi nechtělo… Doma jsem jen seděla a čuměla na TV (ještě jsme neměli net). :zed: Zpětně bych to řešila nějakým jazykovým kurzem nebo kurzem čehokoli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
25.11.13 10:34

@Agáta13 Jsem doma celé těhotenství a byla jsem doma 2 roky před, pač jsem po těžkém úrazu nohy… není moc věcí, co by člověka zabavilo… vymazlit byteček, začít tvořit /pletení košíků, háčkování na mimi a pro mimi, pletení, fimo, šperkaření, ubrousková metoda…/, internetění, čumákování na televizi a otravování kamarádů ;)… Taky mě to štvalo před úrazem jsem hodně sportovala… naštěstí těhotenství mám pohodové, tak doma nesedím a chodím aspoň na procházky.
Ono si po pár měsících uděláš zpomalený režim /takový důchodcovský/ ;) Já tomu taky nevěřila, ale teprve po třech měsících doma jsem dokázala zastavit z rozjetého /pražského/ pracovního tempa…
Držím palec, ať je všechno OK a ty ať se doma neunudíš a rychle to uteče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 10:36

@Lenja17 @Mufina @smilestrawberry Ještě, že to e-mimino je, taky příspěvky přibývají závratnou rychlostí ;-)
@Lenja17 no, tak to máme hodně podobné.. já v začátcích aspoň hodně chodila na procházky, ale teď obejdu barák a hned mám břicho tuhý :-(
@joaska já čekám s odstupem třetí, mám po starších věci na půdě a netakticky jsem se v počátcích vyjádřila, že všechno máme :mrgreen:,no, pěkná blbost.. díky za inspiraci, něco určitě nemáme.. ;-) A ten jazyk je SUPER NÁPAD!!! Nemáš v tomto směru přehled nebo zkušenost, které kurzy by za to stály? Jestli ne, nevadí, prolezu si to a něco najdu.. :kytka:
@celipipka54 natřela jsem poštovní schránku a ubrouskovou technikou na ni nalepila kytky- docela dobrý, jen to trvalo a musela jsem vymýšlet, jak si nemačkat to břicho.. Domácí práce moc nedávám, je to tu jak v chlívku, štve mě to.. Tak pokousíčkách vždycky trošku a pak si zas sednu. Ještě, že jsou kluci už veliký :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
25.11.13 10:40

@Agáta13 „obal na mimi“ to je vystizne :palec: pokud nechces ztracet cas jenom bezcilnym surfovanim po netu, zkus si aspon poustet nejake dokumenty (i na youtube je toho plno, at nemusis stahovat. Pokud umis anglicky nebo jiny jazyk, urcite bys tam neco nasla). Precist knihy, na ktere predtim nebyl cas. Vybrat si nejake tema a zacit se v nem treba trochu vzdelavat (treba bylinky, dejiny letectva 8) cokoliv. A pak urcite nejaky cizi jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 10:40

@Agáta13 to mi povidej :mrgreen: za ten ani ne rok jsem tu s holkama ve skupine nakecala pres 3000 :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 10:41

@Bebuše děkuju :kytka:, taky jsem z Prahy.. mně asi nejvíc vadí, že není nějaký pravidelný režim, vlastně je jedno, jestli něco udělám teď nebo zítra.. Dělala sis něco jako pravidelný rozvrh? Něco jako : dopoledne dvě hod ručních prací, jedna vaření, odpol úklid a procházka.. apod? Dva roky jsou hrozně dlouhá doba, to klobouk dolů.. s mimise to pak dá, pořád je co dělat, ale po úraze to muselo být fakt náročný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz

Já byla doma 7 měsíců, ale vyslo mi to krásně přes období jara a léta. Takže jsem hodně trávila čas venku. Na ruční práce nejsem, vůbec mě to neoslovuje. Takže jsem hodně četla, koukala na filmy, seriály, těšila se na každou prohlídku u Dr., protože bydlíme na vesnici, tak jsem aspoň vypadla do víru velkoměsta. Doma jsem bohužel nezabila čas ani vařením, protože manžel se stravuje v práci. Ale na to nic nedělání se dá krásně zvyknout :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky