Těhotenství doma - jak se nezbláznit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
25.11.13 10:41

@atominnka Ale asi si neměla nějaké zdravotní potíže, které by tě omezovaly? Zakladatelka musí ležet, o to je to horší.
Mě v 6. týdnu lékař sdělil, že to vypadá špatně, krvácela jsem-nařízen přísný klid na lůžku. Od 30.12. jsem byla „upoutána“ na lůžko, doma, občas v nemocnici. Dcera se narodila 7.9.Opravdu neznám co to je s bříškem se projít po městě, ani jsem neměla povoleno jet 12 km na zlatou svatbu manželovo babičky a dědy. Slavili jí doma, posezením. Po stehu mě primářka sdělila, ať zvažuji i cestu na toaletu, abych nevstávala z postele zbytečně často. :,( Úleva byla po vyndání stehu, kdy jsem věděla, že už je vše OK. Mohla jsem se projít. To byla úleva, obrovská. Od toho 13.8. jsem si těhotenství užívala, občasná procházka či návštěva známých. Porod byl nakonec vyvolaný ve 42.týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
25.11.13 10:46

@Agáta13 právě nemám, jak říkám, s prvním jsem to nesmyslně doma promrhala a s druhým bylo vše ok a batole na krku a třetí šanci už nedostanu :lol:
ať ti to uteče, ať už to doma strávíš jakkoli a hlavně, ať jsi doma až do termínu :)

• Citovat
  • Upravit
22614
25.11.13 10:46

@lasička1 měla jsem, ale jen zezačátku a pak ve třetím trimestru hodně časté tvrdnutí břicha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
25.11.13 10:47

Já se bavila na netu a dost jsem si i poležela v nemocnici

• Citovat
  • Upravit
1947
25.11.13 10:47

@KlaraBoch jj,to mi dává smysl.. uvědomila jsem si, že asi nejhorší je taková ta bezcílnost, „rozplizlost“.. Potřebuju mít konkrétní cíl a vidět, že to, co dělám, někam směřuje..
Umím anglicky a rusky- a obojí určitě potřebuje oživit..

Moc Tobě a vůbec všem děkuju za příspěvek, je to fajn tady na e- miminu, člověk napíše, přijde spousta odpovědí a názorů a nápadů a když si to pak nechá projít hlavou, krásně se to poskládá a najednou je jasný, jak by se to dalo řešit :-) :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 10:48

@joaska děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
25.11.13 10:51

@Agáta13 Ze začátku to byla pakárna… ale on se ten režim tak nějak ustálil sám :) Spaní do deseti hodin, přítel jezdí v poledne na oběd, takže dopoledne uvařit, po obědě uklidit a někam vypadnout na vycházku nebo s kamarády na kafíčko, nakoupit něco k večeři a druhý den na vaření, mezi 19-20 návrat chlapa z práce a večer nějaká společná aktivita… jak píšu důchodcovský režim a puťina v domácnosti na plný úvazek :) Má to jediný háček, chlap se odnaučí cokoli dělat a je hrozně zmlsanej /sám to přiznává/, takže to bude s miminem boj :zed:
Supernuda, když to po sobě čtu :zed: :zed:
Tak ještě připíšu, že je to pondělí až pátek… víkendy trávíme spíš aktivně a hlavně mimo domov, což mě dobije na celý další týden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 10:52

@lasička1 no, ty sis tedy užila.. proti Tobě jsem ještě v pohodě a stěžuju si.. :nevim: Hlavně, že to dobře dopadlo! Zdá se mi, že to tu čtu docela často, že ženské nakonec po všech problémech přenášely, a že se jim udělá lépe od okamžiku, kdy vědí, že už je mimi celkem zralé a mohlo by se bez větších problémů narodit :-) Když jsem čekala druhého, měla jsem to vlastně podobně.. druhý trimestr doma, ležet, od 28. týdne pohoda, stres ze mě spadnul, rodila jsem pak v termínu a ukázkově (viz diskuse „překotný porod“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.11.13 10:54

Já byla doma od 13tt. (rizikovka po autonehodě) až do konce. Ty první týdny a měsíce byly fajn, konečně jsem nemusela vstávat do práce, zkrátka jsem si válela šunky. :mrgreen: Pak ale fakt nastala trochu nuda a chce si to zkrátka najít nějakou činnost. Já celé první těhotenství proseděla u PC a u internetu, hrála jsem hry… kdybych byla trochu manuálně zručná, tak si určitě najdu i nějaké tvoření nebo vyrábění, hodně jsem četla knížky, koukala na filmy… a hlavně spala. :mrgreen:

A ráda na to vzpomínám, protože druhé těhotenství jsem měla za asistence rok a půl starého batolete, do toho studium, takže to zase bylo o něčem jiném a to jsme se zase na chvilku nezastavila. Ročník jsem ukončila měsíc před porodem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
25.11.13 11:08

@Agáta13 no, mam takovy pocit, ze zrovna ty jsi mi kdysi v jedne diskusi radila, at si vytvorim plan malych cinnosti a ukolu, co delat, aby kazdy den byl nejak produktivni :palec: takze nejak nechapu smysl tveho dotazu :P :P :)
ja se prave snazim vyhnout hrani PC her, na emimi jsem behem kojeni a zrovna vcera jsem v jedne diskusi nasla tip na jeden film na youtube- Padle zeny, normalne dabovane cesky, podle skutecne udalosti, takze jsem si pak i na netu jeste o cele problematice neco nasla a citim se opet o neco chytrejsi ;)
prohlubuju si znalosti spanelstiny- kazdy den vim, ze se musim naucit urcity pocet novych slov, ctu si spanelske zpravy, atd,
na rucni prace vubec nejsem (spis kutilstvi a k tomu tady nemam podminky), takze u me vitezi ty veci, ktere se daji spojit s netem nebo knihou… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 11:27

@Zzzuuz no, právě :mrgreen: Zvykám si tak rychle, že se trochu bojím, aby naměnezačal růst mech.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 11:30

@KlaraBoch jojo, vzpomínám si :-) Problém je v tom, že jak musím sedět a ležet, tak mi nic smysluplného nepřipadalo.. teď už je to díky diskusi lepší.. Jsem dynamická, podnikavá, sportuju hodně.. Ato teď nejde, tak jsem z toho prostě na palici.. a nešťastná.. prostě depka, no :-) I když jindy jsem ok a nemám problém se zabavit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 11:32

@KlaraBoch hry jsem naštěstí nikdy nehrála… jinak to máme asipodobné, na ruční práce moc nejsem, leda to ubrouskování někdy nebo něco, co je rychle a s viditelným efektem… knížky mám ráda a ty jazyky jsou výborný nápad- už to tu myslím psal i někdo další- do toho se určitě pustím! Jinak jsem ráda, jestli Ti moje tehdejší rada zafungovala! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.11.13 11:33

@gabi.design jejda jsme na tom stejně taky rizikovka po autonehodě :zed:
Jinak první těhotenství odleženo od cca 12tt do toho 33tt :roll: pak už jsme měla povoleno se hýbat, prý stejně dýl jak do 36 neudržím rodila jsem vyvolávaně 40+6.
Teď jsme doma od 10.11. ( to jsem měla autonehodu) a termín porodu mám až 14.4. na MD nastupuju někdy 14.2. - vycházky mám podle malýho ráno od 7 DO 9 a odpoledne od 14:00 do 18:00 :roll: naštěstí zatím nemám žádne pohybové omezení, dokonce mám povoleno i cvičit, doma jsem kvůli zádům, ale j pravda že bych raději byla v práci děsně se to vleče, na druhou stranu zase mám čas na vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
25.11.13 11:35

Napiš si memoáry

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat