Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
chci se zeptat, jsem zaměstnaná a teď budu týden na neschopence, kvůli špinění v těhotenství, kdo dává podnět na kontrolu, zda dodržuji vycházky.
Moc vám děkuji
Zaměstnavatel nebo sociáka, prvních 21 dnů můžou přijít oba
Prvních 21 dní kontroluje zaměstnavatel, potom sociálka. podnět může dát kdokoliv. v čem je problém s vycházkama? nech si je napsat tak, abys je mohla bez problémů dodržet
@Kaculina2 může přijít jak zaměstnavatel tak kontrola z čssz.
@nozu podnět může dát jen zaměstnavatel nebo lékař…víc na cssz.cz
Já jsem se neptala jestli se dají dodržovat nebo ne ale kdo kontrolu posílá.
Ostatním děkuju
@Kaculina2 píše:
Já jsem se neptala jestli se dají dodržovat nebo ne ale kdo kontrolu posílá.
Ostatním děkuju
kontrolu posílá zaměstnavatel prvních 21 dní, a cssz po celou dobu, můžou přijít na udání doktora nebo zaměstnavatele( jen cssz
)
@Kaculina2 může přijít i sám zaměstnavatel. Má na to nárok, bo Ti vyplácí nemocenskou.
@Kaculina2 může přijít zaměstnavatel neb tě vyplácí a k tomu čssz kdykoli-mají svoje seznamy.
Já jsem nastoupila jednou v pátek ráno na neschopenku - bez vycházek a v sobotu dopoledne už jsem měla kontrolu (od ČSSZ, tehdy to ještě nebylo na zaměstnavateli)
.
A nebo prostě přijdou jen tak… Třeba na udání kontrolujou někoho ve vedlejší ulici, tak rovnou oběhnou všechny nemocné v okolí.
U nás má doktorka karty těch s PN zvlášť a paní si vždy pár vybere
Jinak já jsem to měla na starosti u nás v práci, 600 ženských a kontrolu jsem posílala za 2 roky 3×, protože se jednalo o dámy, co toho zneužívaly, jinak jsem do toho nijak nešťourala, ale pravda, že majitel hodně chtěl, abych posílala kontroly, nicméně jsem to opravdu dělala až v krajním případě. Je taky pravda, že nám přišel párkrát protokol o nedodržování, kdy kontrolovala ČSSZ.