Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky..
Nemá problém, že bych si s bříškem nejak nemohla povídat..strašně bych chtěla, kamarádky které už mají starší děti to doporučuji, že pak měli klidnější dítka.. (nevím zda je pravda, ale chci to vyzkoušet).. jde spíš o to, co miminku povídat a nepřipadat si hloupě.. =)
paradoxní je, že před tím když jsem byla těhotná tak když jsem byla dlouhá odpoledne sama doma tak jsem si povídala sama se sebou a teď když vůastně mám s kým, tak nevím o čem…
je to komické?! nebo smutné?! co vy na to?
Já být tebou, tak se tím teda ale vůbec netýrám, dělej jen to, co je ti příjemné
Miminko stejně slyší všechno kolem, nepřemýšlej nad tím, nemusíš přece dělat všechno, co se „má“.
@melien Vždyť s ním nemusíš vést nějaké složité debaty. Prostě si povídej sama se sebou, nebo si zpívej. Když už teda chceš mít „splněno“, ono to jde samozřejmě i bez tohohle. Pokud máš chlapa nebo kamarádky a nejsi tedy 9 měsíců zticha, tak tě občas uslyší, což stačí. ![]()
@melien klid, podle mě to vůbec nesouvisí. Jako určitě to má dobrý vliv, ale neznamená to, že když si s břichem nebudeš povídat, tak tím něco zkazíš. Já jsem si s břichem nikdy nepovídala, ani partner a dítě máme klidné, veselé, samostatné a dokud neobjevil batolecí vztekání, tak téměř neplakal.
Spíš má podle mě vliv celkové psychické naladění tebe a okolního prostředí, jak se na mimčo vnitřně těšíš, jestli máte s partnerem pohodový vztah, jakým tónem se spolu doma bavíte, jestli jsi třeba neměla stresy v práci atd.
@melien Hele, s břichem jsemsi „povídala“ asi stejným stylem, jako pak s ležícím novorozencem. Tedy nic intelektuálního. Prostě jsem ho třeba jen informovala, co máme v plánu dělat, nebo že s sebou nemá moc vrtět, protože potřebuju něco udělat, nebo že za chvilku jdeme k doktorce. Dneska jsem mu třeba říkala, že za pár dní už bude s námi a že by mi nevadilo, pokud by bylo klidnější, než brácha…
Jako nehrotila bych to, nebo stačí si „povídat“ jen tak v duchu (třeba v práci jsem si nahlas s břichem fakt nepovídala
).
A povaha dítěte moc co dočinění s tím, jestli si s ním v břiše povídáš, mít nebude. ![]()
Já si s břichem nepovídala, jinak mluvim hodně, takže mě určitě slyšela dost. Je hodná.
Já si teda povídam spíš když sem doma sama ale občas si připadam trochu jako blázen
a to sem zvyklá povídat si třeba i s králíkem
a je jedno co řikáš ono slovum stejně nerozumí hlavní je že slyší tvuj hlas ![]()
nedělala jsem to, ani jsem nezpívala nic - u obou těhotenství, byla jsem ráda, že jsem v klidu a tichu
- chodila jsem až skoro do porodu do práce…
zato si vykládám s plyšovými zvířátky
, které jsem měla jako malá holka a všechny jsem je spravila, jako blázen si nepřipadám. ![]()
Holky prosím o radu jsem ještě
mladá na mimi a vím o těhotenství
kulový. Nechránený sex jsem měla
6.3. a menstruaci jsem měla dostat
24.3. ale menstruace se nedostavila
a dělala jsem si ve čtvrtek TT a
druhá čarka byla hrozně slabounká a šla vidět jen pod lampičkou. přítel
mi tvrdí ze // by mèli bejt videt
pouhym okem a ne pod svetlem. tak
jak? a v kolikatem tydnu bych mohka
byt? nevim jak se to u těhu
počíta
@melien píše:
Ahojky holky..
Nemá problém, že bych si s bříškem nejak nemohla povídat..strašně bych chtěla, kamarádky které už mají starší děti to doporučuji, že pak měli klidnější dítka.. (nevím zda je pravda, ale chci to vyzkoušet).. jde spíš o to, co miminku povídat a nepřipadat si hloupě.. =)
paradoxní je, že před tím když jsem byla těhotná tak když jsem byla dlouhá odpoledne sama doma tak jsem si povídala sama se sebou a teď když vůastně mám s kým, tak nevím o čem…
je to komické?! nebo smutné?! co vy na to?
jojo, kamaradky mely kazda alespon tak 10 deti, s polovinou si povidaly, s polovinou ne, takze to mohou hodnoverne posoudit
a kluky maji zastoupene v obou skupinach ![]()
Vic bych verila tomu, ze kdyz je zenska ve stresu, tak pak ma nervni dite, ale povidat si snim…tak si pust Mozarta
@TeteVojta píše:
Holky prosím o radu jsem ještě
mladá na mimi a vím o těhotenství
kulový. Nechránený sex jsem měla
6.3. a menstruaci jsem měla dostat
24.3. ale menstruace se nedostavila
a dělala jsem si ve čtvrtek TT a
druhá čarka byla hrozně slabounká a šla vidět jen pod lampičkou. přítel
mi tvrdí ze // by mèli bejt videt
pouhym okem a ne pod svetlem. tak
jak? a v kolikatem tydnu bych mohka
byt? nevim jak se to u těhu
počíta
TT se pocita podle posledni menstruace, cos nenapsala, odhadem tak 4+5, pokud mas cyklus 28 dni. Tehotna byt muzes, test opakuj.
@melien Já jsem si s mimčem v břiše také nijak extra nepovídala, když tedy pominu poznámky typu: nekopej do toho močáku, jauvajs nech ty žebra napokoji… a nemyslím, že mají holky nějakou újmu a to už mám tři ![]()
Já nevím, ale proč dělat něco, co ti nejde samo z pusy. To jsou přirozené věci, nad čím člověk nemá přemýšlet. Rozhodně dělat nějaké hovory, pod tlakem, aby bylo dítě hodnější je spíš k zasmání. Každý jsme jiný. Já se někdy přistihnu, že mluvím s troubou (pípe konec) jo, jo, už jdu, podobně s dalšími pomocníky v domácnosti, co vydávají zvuky. Takže kopající břicho mě přimělo také ke konverzaci.
Holky moc děkuji za sdílení názorů… ![]()
Je pravda, první těhotenství je asi vždy takové, že člověk věří spousty věcem co kde slyší… v mém případě to možná je i tím, že alespoň nějak si uvědomují opravdu to že jsem těhotná. protože mi neroste moc bříško, ani nemám nějaké těhotenské chutě… občas si říkám, že kdybych ani neměla tu průkazku s potvrzením že jsem těhotná tak nevím..
Asi si podvědomě musím hledat důvod, že jsem těhotná a připadat si tak. =)