Neumím si povídat s bříškem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
29.3.15 13:37

Ahojky holky..
Nemá problém, že bych si s bříškem nejak nemohla povídat..strašně bych chtěla, kamarádky které už mají starší děti to doporučuji, že pak měli klidnější dítka.. (nevím zda je pravda, ale chci to vyzkoušet).. jde spíš o to, co miminku povídat a nepřipadat si hloupě.. =)
paradoxní je, že před tím když jsem byla těhotná tak když jsem byla dlouhá odpoledne sama doma tak jsem si povídala sama se sebou a teď když vůastně mám s kým, tak nevím o čem…
je to komické?! nebo smutné?! co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.15 13:40

Já být tebou, tak se tím teda ale vůbec netýrám, dělej jen to, co je ti příjemné :palec: Miminko stejně slyší všechno kolem, nepřemýšlej nad tím, nemusíš přece dělat všechno, co se „má“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.3.15 13:45

@melien Vždyť s ním nemusíš vést nějaké složité debaty. Prostě si povídej sama se sebou, nebo si zpívej. Když už teda chceš mít „splněno“, ono to jde samozřejmě i bez tohohle. Pokud máš chlapa nebo kamarádky a nejsi tedy 9 měsíců zticha, tak tě občas uslyší, což stačí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.3.15 13:49

@melien klid, podle mě to vůbec nesouvisí. Jako určitě to má dobrý vliv, ale neznamená to, že když si s břichem nebudeš povídat, tak tím něco zkazíš. Já jsem si s břichem nikdy nepovídala, ani partner a dítě máme klidné, veselé, samostatné a dokud neobjevil batolecí vztekání, tak téměř neplakal.
Spíš má podle mě vliv celkové psychické naladění tebe a okolního prostředí, jak se na mimčo vnitřně těšíš, jestli máte s partnerem pohodový vztah, jakým tónem se spolu doma bavíte, jestli jsi třeba neměla stresy v práci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.3.15 14:15

@melien Hele, s břichem jsemsi „povídala“ asi stejným stylem, jako pak s ležícím novorozencem. Tedy nic intelektuálního. Prostě jsem ho třeba jen informovala, co máme v plánu dělat, nebo že s sebou nemá moc vrtět, protože potřebuju něco udělat, nebo že za chvilku jdeme k doktorce. Dneska jsem mu třeba říkala, že za pár dní už bude s námi a že by mi nevadilo, pokud by bylo klidnější, než brácha…
Jako nehrotila bych to, nebo stačí si „povídat“ jen tak v duchu (třeba v práci jsem si nahlas s břichem fakt nepovídala :lol: ).

A povaha dítěte moc co dočinění s tím, jestli si s ním v břiše povídáš, mít nebude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
29.3.15 14:23

Já si s břichem nepovídala, jinak mluvim hodně, takže mě určitě slyšela dost. Je hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
29.3.15 14:28

Já si teda povídam spíš když sem doma sama ale občas si připadam trochu jako blázen :D a to sem zvyklá povídat si třeba i s králíkem :D a je jedno co řikáš ono slovum stejně nerozumí hlavní je že slyší tvuj hlas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
29.3.15 14:47

@melien

nedělala jsem to, ani jsem nezpívala nic - u obou těhotenství, byla jsem ráda, že jsem v klidu a tichu ;) - chodila jsem až skoro do porodu do práce…

zato si vykládám s plyšovými zvířátky :oops:, které jsem měla jako malá holka a všechny jsem je spravila, jako blázen si nepřipadám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.3.15 14:50

Holky prosím o radu jsem ještě
mladá na mimi a vím o těhotenství
kulový. Nechránený sex jsem měla
6.3. a menstruaci jsem měla dostat
24.3. ale menstruace se nedostavila
a dělala jsem si ve čtvrtek TT a
druhá čarka byla hrozně slabounká a šla vidět jen pod lampičkou. přítel
mi tvrdí ze // by mèli bejt videt
pouhym okem a ne pod svetlem. tak
jak? a v kolikatem tydnu bych mohka
byt? nevim jak se to u těhu
 počíta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
29.3.15 14:55
@melien píše:
Ahojky holky..
Nemá problém, že bych si s bříškem nejak nemohla povídat..strašně bych chtěla, kamarádky které už mají starší děti to doporučuji, že pak měli klidnější dítka.. (nevím zda je pravda, ale chci to vyzkoušet).. jde spíš o to, co miminku povídat a nepřipadat si hloupě.. =)
paradoxní je, že před tím když jsem byla těhotná tak když jsem byla dlouhá odpoledne sama doma tak jsem si povídala sama se sebou a teď když vůastně mám s kým, tak nevím o čem…
je to komické?! nebo smutné?! co vy na to?

jojo, kamaradky mely kazda alespon tak 10 deti, s polovinou si povidaly, s polovinou ne, takze to mohou hodnoverne posoudit :-) a kluky maji zastoupene v obou skupinach :-)
Vic bych verila tomu, ze kdyz je zenska ve stresu, tak pak ma nervni dite, ale povidat si snim…tak si pust Mozarta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
29.3.15 14:57
@TeteVojta píše:
Holky prosím o radu jsem ještě
mladá na mimi a vím o těhotenství
kulový. Nechránený sex jsem měla
6.3. a menstruaci jsem měla dostat
24.3. ale menstruace se nedostavila
a dělala jsem si ve čtvrtek TT a
druhá čarka byla hrozně slabounká a šla vidět jen pod lampičkou. přítel
mi tvrdí ze // by mèli bejt videt
pouhym okem a ne pod svetlem. tak
jak? a v kolikatem tydnu bych mohka
byt? nevim jak se to u těhu
počíta

TT se pocita podle posledni menstruace, cos nenapsala, odhadem tak 4+5, pokud mas cyklus 28 dni. Tehotna byt muzes, test opakuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
29.3.15 15:00

@melien Já jsem si s mimčem v břiše také nijak extra nepovídala, když tedy pominu poznámky typu: nekopej do toho močáku, jauvajs nech ty žebra napokoji… a nemyslím, že mají holky nějakou újmu a to už mám tři :lol:

• Citovat
  • Upravit
9
29.3.15 15:23

Já právě zapoměla kdy jsem ti měla naposledy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.3.15 16:45

Já nevím, ale proč dělat něco, co ti nejde samo z pusy. To jsou přirozené věci, nad čím člověk nemá přemýšlet. Rozhodně dělat nějaké hovory, pod tlakem, aby bylo dítě hodnější je spíš k zasmání. Každý jsme jiný. Já se někdy přistihnu, že mluvím s troubou (pípe konec) jo, jo, už jdu, podobně s dalšími pomocníky v domácnosti, co vydávají zvuky. Takže kopající břicho mě přimělo také ke konverzaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.3.15 19:37

Holky moc děkuji za sdílení názorů… :)
Je pravda, první těhotenství je asi vždy takové, že člověk věří spousty věcem co kde slyší… v mém případě to možná je i tím, že alespoň nějak si uvědomují opravdu to že jsem těhotná. protože mi neroste moc bříško, ani nemám nějaké těhotenské chutě… občas si říkám, že kdybych ani neměla tu průkazku s potvrzením že jsem těhotná tak nevím..
Asi si podvědomě musím hledat důvod, že jsem těhotná a připadat si tak. =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí