Studium medicíny ve 27 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@K82 nejmenovala se Lucka, ale Tereza, ale třeba bylo takových studentek víc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111
Jj, to ja jen pro zajimavost, jednu takovou taky znam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
http://www.cuni.cz/…014_2015.pdf
A za další studium nic? Tyjo, asi byla nějaká reforma.
ano byla, na UK to nedávno po vzoru MU zrušili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:
to urcite, ale vies aku pracu dostane, v chirurgickych oboroch drzanie hakov, v internych vypisovanie papierov, v anestezii max pichnutie spinalu alebo uspavanie,,banalit´´..
Som gynekologička zatiaľ bez atestácie (momentálne na rodičáku). Prvé mesiace praxe som držala háky, to áno, ale za chvíľu som operovala ako operatér menšie operácie (konizace, LSK, HSK) a za cca rok aj veľké brušné operácie. K tomu samostatné vedenie porodov, porodnícke operácie, malé operačné výkony skoro od prvého dňa po nástupe do práce. Všetko ide, keď má človek ambície ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arcanobacterium píše:
Som gynekologička zatiaľ bez atestácie (momentálne na rodičáku). Prvé mesiace praxe som držala háky, to áno, ale za chvíľu som operovala ako operatér menšie operácie (konizace, LSK, HSK) a za cca rok aj veľké brušné operácie. K tomu samostatné vedenie porodov, porodnícke operácie, malé operačné výkony skoro od prvého dňa po nástupe do práce. Všetko ide, keď má človek ambície
to urcite, ja netvrdim ze nejde..
Ale asi vuds musi niekto nad Tebou posvatit tvoje rozhodnutie..
Mam prax na roznych oboroch a vzdy to tak bolo, sebelepsi mlady lekar nemal volnu ruku co sa tykalo indikacii atd..
ale netvrdim, ze to tak je vsade.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pravda je, ze jsem rada, ze jsem odatestovala bez mimiska (i kdyz uz bylo na ceste). I tak jsem si vycitala, ze se mu tolik nevenuju kdyz byl v brisku. Ted se mu muzu plne venovat. Nedokazu si to predstavit za studii. Ale i taci existujou. Ja mam studia i atestaci nastesti za sebou. A ted ty miminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxjaja píše:
No pravda je, ze jsem rada, ze jsem odatestovala bez mimiska (i kdyz uz bylo na ceste). I tak jsem si vycitala, ze se mu tolik nevenuju kdyz byl v brisku. Ted se mu muzu plne venovat. Nedokazu si to predstavit za studii. Ale i taci existujou. Ja mam studia i atestaci nastesti za sebou. A ted ty miminka
Příspěvek upraven 23.05.14 v 08:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pamatuju si, ze tu byla kdysi diskuze, kde byl nekdo nestastny z toho, ze si nedokaze „povidat s mimiskem v brisku“ (asi mimisek malo odpovidal nebo co
), ale mozna to byl fake
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magistra K píše:
Pamatuju si, ze tu byla kdysi diskuze, kde byl nekdo nestastny z toho, ze si nedokaze „povidat s mimiskem v brisku“ (asi mimisek malo odpovidal nebo co), ale mozna to byl fake
.
no jo, to jsou pak ty chudinky deprivované protože si maminka nepovídala s mimískem v bříšku
né, takovou blbinu už jsem dlouho neslyšela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dokumentu o dětech z kojeňáku etc. Dr. říkala, že nechtěné děti jsou v porodnici nápadně klidné, budí se jen na jídlo a vůbec nepláčou. Tak když je celé těhotenství jen stres ze školy a ženská si ani neuvědomí, že má v břiše dítě, tak to asi může mít vliv a je to škoda.
I když klidné dítě je asi výhoda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
V dokumentu o dětech z kojeňáku etc. Dr. říkala, že nechtěné děti jsou v porodnici nápadně klidné, budí se jen na jídlo a vůbec nepláčou. Tak když je celé těhotenství jen stres ze školy a ženská si ani neuvědomí, že má v břiše dítě, tak to asi může mít vliv a je to škoda.I když klidné dítě je asi výhoda.
stres a nemluvení na „mimíska“ jsou ale dvě diametrálně odlišné věci.
miminko slyší všechno co matka řekne a je mu úplně někdo komu to říká, fakt nechápe že je to na něj nebo ne.
já jsem měla klidné dítě, pochvaloval si ho každý a to jsem o něm věděla
tohle je o dítěti - a ano, děti v kojeneckém ústavu velmi rychle pochopí že při pláči nikdo nepříjde takže nepláčou.
Spousta matek je ve stresu, mlátí a hádá se s nimi partner, jsou naštvané třeba i na to dítě (už to tady bylo v x diskuzích) a miminko mají uřvané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta Tak muj milanek rval v porodnici nejvic na celem oddeleni (rikaly to i sestry), ale je pravda, ze byl moc chteny (i kdyz prisel v nanejvys nevhodnou dobu). S brichem jsem si teda nepovidala, nejak me nenapada, co bych mu mela vykladat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:a co bys s ním tak asi chtěla dělat, chodit s ním v bříšku na hřiště?
Příspěvek upraven 23.05.14 v 08:01
ne to ne, ale zatimco kazda tehotna vsude studuje o mimiskach, jak ted v brisku vypadaji, co jim koupit atd, tak to u me nastalo az po atestaci. do te doby chudak malinkej mel jen predcitani medicinskych knizek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit