Studium na PdF Ostravské univerzity

3088
12.10.13 21:06

Studium na PdF Ostravské univerzity

Studujete, nebo studovala jste některá na PdF OSU, obor Učitelství pro MŠ, nebo Speciální pedagogiku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5842
12.10.13 21:20

Jj, já specku, bakaláře…magistra jsem pak šla dělat do Brna :) Co potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.10.13 21:24

@March7 Jaké to je, kam se všude chodí na exkurze a praxe, kam se po studiu dá všude dostat - myslím pracovní pozice a stačí bakalář, nebo je to málo a chce to i magistra? :) A je studium těžké? Je mi jasné, že je těžké téměř vše, ale jestli je tam třeba hodně cizích názvů a tak, měla jsem na střední specku, ale spíše tak obecně a v základu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.10.13 21:25

@March7 Studovala jsi prezenčně zřejmě, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
12.10.13 21:35

@Maty1989 studovala jsem dálkově, takže s praxí ti moc neporadím, to jsme měli jiné než denňáci… jinak jsme měli vše stejné, zkoušky i profesory…no, bylo to celkem těžké, ačkoli musím říct, že specka střední ti hodně pomůže (mám taky specku střední). Vlastně se z toho dalo dost dlouho čerpat :) Alespoň co se týče samotného předmětu Specka. Ostatní předměty ses samozřejmě učit musela a to dost…V každém semestru snad byl jeden vyřazovací předmět (alespoň já měla ten pocit). V prvním semestru odpadlo nejvíce lidí a to na anatomii, tím je ostravská specka celkem proslavená :) Latinské názvy kostí, no sranda…jsou tam tři okruhy- kosti, svaly a oběh. soustava. Na tom nejvíce lidí pohořelo, ale tím, že jsem se nemusela učit příliš na specku, měla jsem na anatomii více času a dala jsem to nakonec vcelku v pohodě. Dost drsná byla taky Etopedie, alel to záleží na profesorovi, filozofie (v podstatě dějiny, samá jména blé)- naučíš, napíšeš, zapomeneš… Hodně přísná byla dle soudu Dr. Zezulková (myslím, že je Dr., teď si nejsem jistá, ale oni si na tituly hodně potrpí, tak pozor na to). Zezulková nás učila každý semestr a pokud jí někdo nepadl do oka…měl to hodně těžké…hodně na ni nadávali…já si myslím, že byla dobrá, leč přísná, čemuž ale rozumím, protože nás učila především logopedii a to byl státnicový předmět, takže samozřejmě že chtěla, abychom tomu rozuměli…a musím říct, že donutila naučit se tak, abys to už pak opravdu nezapomněla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.10.13 21:38

@March7 Právě že chci taky dálkově :) A logo mě baví ze všech pedií nejvíc, ráda bych se jí věnovala více. Právě chci zároveň učit ve školce, takže je mým snem mít logo třídu, takže bych třeba případně s tou speckou měla i lepší uplatnění, ale nevím, zda stačí Bc, Mgr mě fakt nijak netáhne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
12.10.13 21:42

Jak si to tak po sobě čtu…nechci tě lekat tím, že píšu, že to bylo celkem těžké…ber to tak, že jsem měla práci a syna, takže jsem se učila především po nocích…to na tom bylo nejtěžší, najít si dostatek času na učení…jestli chceš jít na denní, tak si myslím, že času budeš mít dost :) tak to určitě zvládneš…chce se to prostě učit, zadarmo ti to nedají…
Bakalář ti nestačí na to, abys mohla jít učit na ZŠ, můžeš dělat asistenta pedagoga, vychovatele všude možně, taky učit v mateřince a dělat v MŠ ředitelku, využití tohoto titulu je podstatně široké :) Ale já šla do Brna pak na Mgr. z důvodu, že tam je přímo specka pro učitele, takže můžu učit bez problémů teď na základce i na specce.. (jsem učitelka) V Ostravě bylo v té době jen čistá specka a to někteří ředitelé neuznávají a vůbec je v tom dost velký chaos, sami na ministerstvu neví, jestli to uznat a můžeš jít s tím učit a nebo ne…holky psaly na ministerstvo, jedné odepsali, že učit může, druhé, že je to na zaměstnavateli a třetí, že nemůže s tímto učit (ani jako mgr. čistá specka), proto jsem si pro jistotu udělala po Ov specku pro uč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
12.10.13 21:44

Na školku bohatě stačí bakalář a jestli chytneš Zezulkovou, tak tě vážně hodně dobře logošku naučí, resp. donutí se naučit :)) Já mám s Ov prostě dobrou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.10.13 21:46

@March7 Právě na Mgr nechci, už takhle toho pro mě bude dost. Chci na dálkové, neboť jsem na mateřské, takže na denní to nejde :) A jinak bych ráda dělala právě v mateřince, případně toho asistenta pedagoga, to mě na praxi taky bavilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.10.13 21:46

@March7 Tak jo, díky moc, tak to tedy zkusím, ale pokud bude nával na všechno, jako letos, tak to potěš koště :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
12.10.13 22:25

Holky já studovat dálkově nemůžu…finančně a časově to nedám..ale protože mám autistické dítě s dysfázii..a chci mu pomoct jak nejlíp můžu, chtěla bych vás poprosit, jestli byste mi neposkytli učební materiály, nějaké zejména logopedii.. nebo neporadili jak pracovat s takovým dítkem…DO SPC docházíme, VOKS zavadíme, ale i přesto… Syn je zařazen do běžné MŠ, ale učitelky o tom nemají páru…a z logopedie nás vykopli, protože malej nespolupracuje s cizími…nějak extra. Přesto dysfatici patří do logopedické péče. Pomůžete mi? Díky. Muj email kdyžtak evika2.h@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
13.10.13 21:45

@enovalis Ráda bych pomohla, ale veškeré mé studijní materiály jsou ve starém počítači, který se jaksi pár dní po státnicích úspěšně rozbil (jako by věděl, že už jsem dostudovala, že už se může rozsypat). Brácha se mi z něj snaží získat info, ale sama nevím, kdy si hodlá na to udělat čas…má ho u sebe už 4 měsíce 8o Jestli se k tomu někdy dostanu, ráda pošlu. Myslím, že se dá sehnat i spousta logop. říkanek a tak na netu a v knihách v knihovně (můžeš si půjčit knihu z jakékoli knihovny v republice- je to super, knihovny spolu spolupracují a co nemají u vás, nechají dovézt z jiné knihovny, když si to objednáš, je to MVS- meziknihovní vypůjčka)
Je důležité znát správné postavení mluvidel při vyslovování určité hlásky, pokud chceš trénovat doma…Neuvědumuju si teď přesně, v jaké publikaci je konkrétně popsáno postavení při vyslovení jednotlivých hlásek, ale určitě neuděláš chybu, když se v knihovně podíváš po takových věhlasných jménech jako je Lechta nebo Klenková. Lechta př: Diagnostika narušené kom. schopnosti, Terapie narušené kom. schopnosti
Nebo jsem teď našla nějakou Kutálkovou,(Budu správně mluvit)o knize se píše:
Anotace: Chodíte s dítětem na logopedii? Pak je tento titul určen právě vám. Naučí vás pochopit nejen příčiny nejčastějších problémů s řečí, ale především principy metodických postupů, které se při odstraňování poruch výslovnosti, koktavosti, opožděného vývoje řeči, dysfázie, ale i dalších problémů používají. Díky této publikaci budou rodiče schopni klást na logopedii věcné dotazy a případně i argumentovat, pokud budou mít dojem, že by cosi mělo být jinak. Pomocí řady her, drobných cvičení a motivačních postupů se čtenáři naučí využívat jednotlivé etapy logopedické péče tak, aby neobtěžovala ani dospělé, ani děti.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.13 13:22

@March7 ahoj, jak prosim te probiha praxe při studiu u komb. studia? jsem na materske a zadnou predchodzi praxi ze skolstvi nemam, dělala jsem v jinem oboru…

• Citovat
  • Upravit
5842
21.12.13 14:07

Prostě si ji musíš vykonat někde v blízkosti tvého bydliště, co si pamatuju, tak my měli týden na logopedii, týden na ZŠSpec., týden ZŠ praktická, týden denní stacionář a týden u SPU, ale to jen, kdo chtěl z toho dělat státnice navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
21.12.13 14:34

Já studuju speciální pedagogiku na UHK kombinované studium. A praxi máme. V prvním ročníku jen 15 hodin za semestr. V druhém ročníku 30 hodin za semestr a ve třetím ročníku 120 hodin. Docela náročný, když člověk má ještě rodinu a práci, ale praxe je určitě potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze