Studium na PdF Ostravské univerzity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
4.1.14 17:50

Chtěla bych studovat speciální pedag.(kombinované studium) v Ostravě popř. v Olomouci. Střední mám v jiném oboru, ale dělala jsem takový kurz asistent pedagoga a pedagog volného času a tak bych v tom chtěla pokračovat a udělat si Bc. na special. pedagogiku. Má někdo zkušenosti a může mi poradit jestli je to moc náročné když nemám střední pedag. nebo se taky chystá na podobné studium? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.14 18:24

@vyvi ja mam gympl a do OL, i když to mam nejbliz, to ani nezkousim. tam vylozene vyzaduji stredni pedag. a u testu je i ustni pohovor z pedagogiky…

• Citovat
  • Upravit
35
4.1.14 18:37

Děkuji za info… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.1.14 22:55

@March7, :mavam:, chtěla bych se zeptat, jak to „na Ostravě“ je ohledně přednášek, přijímaček? A ještě cizí jazyk, v Ov je až v navazujícím studiu (Mgr.), když jsi Mgr. dodělávala v Brně tak tam je to stejné? Já právě uvažovala, že bych pak pokračovala v Olomouci v trochu jiném oboru, prý se tam má příští rok také otevírat „specka“ (tedy pokud se vůbec někde dostanu a nevyletím na latině :mrgreen: ) a tam je zase jazyk již v Bc. :nevim:
Děkuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
10.1.14 07:58

@MarieP na specce latina vůbec není, co já vím. Vlastně jo, ale je to v rámci Somatologie, učíš se názvy jednotlivých kostí. Přijímačky se dělaly jejich testy- vědomostní o daném oboru. Do Ostravy jsem se snažila na přednášky jezdit téměř pořád, bylo to přeci jen blíž, do Brna jsem pak na přednášky od 2. semestru téměř nejezdila (v 1. semestru ano, zjišťovala jsem, co a jak, seznamovala s ost. studenty, zjišťovala, co profesoři). Jazyk v Brně byl na výběr- Němčina, Aj, Ruština, ale chtěli to na docela vysoké úrovni, vím, že to hodně lidí nedalo a dělali na několikrát, i další rok ještě… Tvrdili (profesoři), že je to úrověn FCE.
Od holek z Ostravy vím, že měly Aj, prý na velmi nízké úrovni znalostí, takže to daly všechny… Snad jsem pomohla.
Jinak ještě, ano, dá se přejít z Ov kamkoli, ale musíš udělat zkoušky a pokud byv tam měli jiné předměty, které jsou pro ně zásadní, tak budeš muset udělat zkoušku, popř. státnice. Kdo přestupoval z jiné školy do Brna a neměl státnice z psychopedie, tak si je musel dodělat, popř. vykonat alespoň semestrální zkoušku navíc.

Osobně se mi líbilo více v Ov (zdálo se mi to i o dost náročnější), ale s čistou speckou tě ředitelé nenechají učit, takže jsem musela do Brna, kde je přímo Specka pro učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
10.1.14 08:12

@March7, moc děkuji. Já právě myslím tu latinu v rámci Somatologie - Ostrava je tím vyhlášená :roll:. Já budu zkoušet jen Ostravu, moc se mi nechce dojíždět jinam, když Ově bydlím. Na Olomouci je zase dobré, že jsou přednášky cca 1. měsíčně :nevim:, tak se člověk nemusí pořád uvolňovat z práce :think:. A ty přijímačky jsou fakt i o vědomostech z oboru? Na stránkách bylo, že je tam spíše „takový ten“ všeobecný přehled, já myslela že to budou nějaké scio testy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
10.1.14 10:07

@MarieP myyslím, že Scio už je zakázáno, nevím proč…je možné, že Ov stále dělá podobný test tomu Sciu, ale Brno dělá vědomostní. V Ov není jen Somatologie těžká, ta je vyhazovací, ale hodně lidí mělo veliký problém s Etopedií a hlavně Logopedií. Osobně jsem měla pocit, že těžší je Ov, Brno už mi pak přišlo „v pohodě“(a nebyla jsem sama). Do Brna jsem jezdila jen na zkoušky a asi 2× za semestr na přednášky, stejně se musíš učit z knih, takže ti ta přednáška až tolik nedá, navíc jsou spolužáci, kteří dávají na net, co bylo a tak…dá se i to Brno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
10.1.14 11:11

@March7, děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
19.2.14 14:00

Zdravím všechny, možná hloupý dotaz. Zvažuji dálkové studium na ostravské univerzitě, speciální nebo sociální pedagogiku, bakaláře. Může mi prosím někdo vysvětlit hlavní rozdíl mezi těmito obory? děkuji moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.2.14 14:08

Ahoj holky, zrovna si chci taky podávat přihlášku do OV. Můžu se zeptat, jak těžké tam byly příjmačky? Mám pedagogickou, takže to pro mě bude asi obtížnější než pro gympláky ne? A na dálkové studium jste měly přednášky které dny a jak často v měsíci? Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
19.2.14 14:17

@zuzkub v ostrave byvaji přednášky každý tyden, vždy jedno odpoledne. zalezi jaky obor. ja jsem poslala vždy dotaz na studijni.

taky tam davam prihlasku, ale to každotýdenní dojizdeni me celkem odrazuje :think:

prijimacky napr. oproti brnu jsou podle me lehke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
19.2.14 14:21
@Bafy81 píše:
Zdravím všechny, možná hloupý dotaz. Zvažuji dálkové studium na ostravské univerzitě, speciální nebo sociální pedagogiku, bakaláře. Může mi prosím někdo vysvětlit hlavní rozdíl mezi těmito obory? děkuji moc :-)

u každého oboru je popis…

jinak bych rekla, ze specka je například logopedie, surdopedie, apod.
socialni bude například v Klokancich, vychovnych ustavech atd.

ale tou socialni si jista nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.2.14 14:21

@Hanulka82 tak já se hlásím na obor učitelství pro mš. Dojíždění mi neva, ikdyž jsem na MD. Myslíš, že každý ročník má ty přednáškové dny jiné nebo je to např. vždycky pátek? Tak mají příjmačky svoje jen z OSP že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
19.2.14 14:25

Jj mají svoje testy studijních predpokladu…

ucitelstvi mš ma přednášky vždy od 14 do 19 h. a patek to neni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.2.14 14:37
@Hanulka82 píše:
Jj mají svoje testy studijních predpokladu…ucitelstvi mš ma přednášky vždy od 14 do 19 h. a patek to neni :)

a nevíš který den to bývá? nebo to má každý jinak? díky moc za info, snad to budu na MD zvládat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze