Studium na SŠ

4
26.1.18 15:27

Studium na SŠ

Zdravím!
Chtěla bych se zeptat.. Moje dcera ukončila minulý rok studium na SŠ (maturitní obor) a teď by chtěla začít od září znovu studovat, ale už na jiné škole. Myslíte, že by mohla někam nastoupit i do vyššího ročníku (po splnění rozdílových zkoušek) nebo musí začít od 1.? :think: A pokud ano, je tu nějaká možnost, že by ji někde prominuli přijímací zkoušky, když už SŠ studovala? Děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.1.18 15:28

Dcera chce dělat další SŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.1.18 15:36

A ukoncila ho na konci roku? Nebo uprostred? Bude studovat stejny nebo podobny obor? Kdy ukoncila, prvak nebo vys??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.1.18 16:31

Ne, školu předčasně ukončila a teď by chtěla začít znovu studovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.1.18 16:32

Ukončila ho na konci roku - nedostavila se na doklasifikační zkoušky o prázdninách. A chtěla by studovat úplně jiný obor na jiné škole, nedokoncila třetí ročník. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
26.1.18 16:35

Záleží na škole… Někde se dělají rozdílovky, někdo jen přestoupil. Měli jsme spolužačku, která přestoupila z třetího ročníku do prvního a dva roky s náma nemusela chodit na matematiku a čj (měla dobré známky)… Případně kolegyně se přihlásila dálkově na uměleckou střední školu. Dělala normálně přijímací zkoušky, ale maturovat bude jen z odborných předmětů, protože už jednu maturitu má. Záleží na okolnostech. Ideálně zeptat se ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.1.18 16:40

Mně jde právě o to, jestli v tomhle případě, kdy dcera studium nepřerušila, ale UKONČILA a rok měla pauzu, jestli vůbec může ještě přestoupit na jinou školu, nebo prostě začít od prváku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.18 17:04
@monca773 píše:
Mně jde právě o to, jestli v tomhle případě, kdy dcera studium nepřerušila, ale UKONČILA a rok měla pauzu, jestli vůbec může ještě přestoupit na jinou školu, nebo prostě začít od prváku :?

To bude škola od školy jiné, musíte se zeptat tam. Záleží i na benevolenci ředitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.1.18 17:12

@monca773 Ahoj, já si myslím, že jde o domluvu s ředitelem a pokud si vybere školu podobného ražení, mohli by jí uznat známky a nastoupila by třeba jen do nižšího ročníku. Co bych na tvém místě udělala je, že bych na tu vybranou školu zavolala a zeptala se. Myslím si, že prijimaci zkoušky ji neprominou nikde na státní škole. Tam je přece přetlak od čerstvých devátáků a maximálně někde berou na průměr.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin