Studium na VŠ s malým dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
14.9.12 12:23
@Marbora píše:
@MarieOVMUC

já to mám trošku jiné v tom, že mám 10m holčičku, ukončené přeměty a ročník, ale mořím se tu s bakalářkou a čekají mne v lednu státnice. do toho manžel nastupuje do třeťáku a bude ukončovat.. Jako bonus se nám k tomu v březnu narodí druhé dítko, takže u nás bude tuplem veselo :roll: :roll:
domácnost je prostě ve stavu, kde se bydlí s malým dítětem - hračky, všude, koše nevyžehledného prádla, žehlení, luxování za pochodu, v kuchyni se střídá výbuch s pořádkem - když jede myčka :mrgreen: a furt dokola.

takže přeju hodně štěstí a úspěšné studium :mavam: :mavam:

Jako bys popisovala mou domácnost :D to střídání výbuchu a pořádku myslím hovoří za vše :D jinak to si stihla brzo to druhé mimišto :D já se toho trošku bojím, aby se mi to taky nepodařilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.9.12 12:24

Držím palečky na bakalářku!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
14.9.12 12:57

@MarieOVMUC synovi teď bude 5m, čeká mě poslední (3.) ročník…státnice, bakalářka. Studuju dálkově, zatím to jde v pohodě. Horší je, že magisterský obor, kterým chci navazovat je jen denní, takže to jsem zvědavá, jak budu dělat, ještě když chceme v roce malého začít pracovat na druhým svištíkovi…no, nějak se to udělá. Určitě se toho neboj, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
14.9.12 13:09

Ahoj,
já studuju na VŠ, chybí mi ročník na magisterským studiu. Dcerka se mi narodila v dubnu dva týdny před zkouskovym obdobim, vše jsem zvládla, teď mi začíná škola, studuji dálkově, přítel bude malou hlídat když budu mít školu, ve volných chvílích budu psát diplomku. Podle mě je to sice náročné, ale zvládnout se to dá :-)

@MarieOVMUC píše:
Ahoj holky:) Chci oživit tuto diskuzi, protože mě něco podobného od února čeká. Moje dcerka bude mít rok a já se po přerušení vracím do školy :) chybí mi ještě rok a půl a chci se zeptat, jestli je tady na tom teď nějaká maminka podobně a jak to zvládáte? Myslím, že velká výhoda je, že mám Vš kousek od domova, ale zase dělám obor, kde budu muset párkrát jet třeba na den pryč, tak se bojím, ale i těším ataké jak jste to zvládaly s domácností? :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
14.9.12 13:11

Já dělám dálkově vysokou a i vošku a mám doma synka, kterému je 5 měsíců. No uvidíme, jak to půjde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.9.12 14:27

No, já právě můžu mít hlídání jen čtvrtek, pátek. Manžel je od 7 do 7 v práci celý pracovní týden.

@Ivuska23 obdivuju tě, ja dělala poslední zkoušku dva dny před porodem a myslela jsem, že to odrodím tam :D ale naštěstí jsem to zvládla a přerušila školu, já myslím, takle zpětně, že bych to s malou nedávala. Teď už je hodná, v roce snad bude andílek :)

říkám si, že to snad půjde, přes den budu s malou, udělám u toho i domácí povinnosti jako uklid nebo žehlení (někdy se to podaří, že sedí na dece a hraje si sama) a v noci, jak bude spát se budu učit. Problém je, že teď je tam samá latina, samé slovíčka, poznávání rostlin a jiných škaredostí :D tak snad jak zatnu zuby, tak to dokážu:)

Moc Vám děkuju za podporu, že vím, že nejsem jediná a snad to taky dám:) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 14:32

Anonymně, protože to tu ještě nikdo neví.

Mám syna, letos začínám další studium - dálkově a vypadá to, že v květnu bude ještě přírůstek, jsem na to tedy zvědavá, ale chlap mě snad podpoří, uvidíme :P

• Citovat
  • Upravit
5080
14.9.12 14:50

@MarieOVMUC já dala první zkoušku 10 dní po porodu :D a pak obden vždy jednu, jen tu nejhorší jsem si dala až na konec zkouškovýho a měla jsem tam pak 10 dní volno na učení - makroekonomie je hnus :))
Určitě by si to taky zvládla, je to dřina, ale jde to :) taky jsem uvažovala o tom, že přeruším, ale pak jsem si řekla zkusím to takhle a uvidíme :) a zatím to jde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.9.12 14:53

NJN, máš můj obdiv. nechci aby to znělo jako výmluva, ale u mě to přerušení asi bylo lepší :) hormony jsem ještě 8 týdnu neměla uplně v pohodě, na okně seděla sýkorka a já byla tak happy že jsem se rozbrečela.. :D a ani snad nemusím psát, že novorozenci mají koliky a pod a nespala jsem denně víc jak pár hodin :D takže u mě tak a snad to te´dka už půjde lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
14.9.12 15:24

@MarieOVMUC proč výmluva, každý si to dělá tak jak mu to vyhovuje. Já kdybych neměla zlatíčko hned od začátku hodný, tak se na školu taky vyprdnu, ale malá krásně spinkala, celou noc, přes den 2 hodiny spala, hodinu koukala, najedla se a zase dvě hodiny spala… kdyby to bylo jen trošku jinak, tak by to taky nešlo.. zato teď z toho mám hrůzu.. ale na druhou stranu si říkám, zvládla jsem to do teď, tak ten jeden rok musím dodělat taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
14.9.12 15:45

Já jsem taky týden po porodu (CS :cert: ) jezdila 100km do Prahy do školy, týden denně - měli jsme semináře a pak hned zkoušky, byla jsem nevyspalá, padala na hubu, po třech dnech jsem měla halucinace, nemohla jsem ani mluvit…vyčítala jsem si, že jsem nepřerušila, ale teď jsem na sebe hrdá, jak jsem to všechno zvládla a nakonec skoro samé 1 :dance: Ale ty hormony chápu, taky jsem měla sto chutí se vším seknout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
14.9.12 15:49

@Reinka taky jsem byla po CS. Tak snad to teď půjde jako v květnu :-)

holky, co studujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.9.12 16:01

Ja jsem nebyla schopná malou dát z ruky nebo být bezní minimálně celé tři měsíce, proste bych ji nedokázala nechat samou a jít do skoly.. samou jako s babičkou.. já jsem máma a já byla pro ni pevným bodem a proste.. nedokázala jsem to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
14.9.12 16:20
@Ivuska23 píše:
holky, co studujete?

ekonomickou fakultu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376