Studium na VŠ s malým dítětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky studuju, zrovna jsem začla druhák, včera jsme měli první přednášku a mám za sebou první týden praxe, ještě mi chybí 3 týdny.
Zatím zvládám celkem v klidu, jak školu, tak děti i domácnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
studujete některá tak, že dojíždíte a musíte ve městě i přespávat? Já studuji na MU v Brně, což je 120 km od mého bydliště. Po ročním přerušení, kvůli těhotenství a porodu, nastupuji znovu do třeťáku.
Dcerce je 8 měsíců, a kvůli úspoře času a penězům jsme s přítelem přemýšleli o tom, že bych do Brna odjela sama, bez nich, a přespala u spolužačky. Přítel to vidí optimisticky, prý si aspoň užiju nočního Brna. Nebojím se, že by to s dcerkou nezvládl, všechno kolem ní zná, hodně mi s ní pomáhá.
Spíš se bojím o sebe a malou. Nikdy jsem bez ní nebyla déle jak tři hodiny, být bez ní celé dva dny mě nenapadlo ani ve snu. Navíc ona je na mě taky zvyklá, mám strach, že jí bude smutno..a nevím jestli je správné opustit tak malou holčičku na celé dva dny. Nehledě na to, že se bojím toho, že to prostě nevydržím…Máte nějaká zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shyka Ahoj, dvou dnů bych se vůbec nebála - i když to je pro tebe teď obtížné, je to v dalekém horizontu to nejlepší, co pro dcerku uděláš. Vystuduješ. Lepší to nebude, takže dokud je takhle malá, je to lepší, než když bude např. dvouleťáček. Taky jsem studovala s malými dětmi, manžel to zvládal výborně, pro něj to taky byla neocenitelná škola, když se s dětmi více sblížil celodenní péčí o ně. Hodně štěstí, to bude v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 10 měsíců malé to mám stejně jako Ty, v pátek do Brna, přespat tam, v sobotu zpátky. První dva roky to bylo cca 7× za semestr, teď ve třeťáku jenom 5× plus pak zkoušky, ale to tam nejsem na noc. Pro mě osobně je to obrovský odpočinek a relax od starostí o dítko, dcera je v tu dobu s babičkou a je jí to úplně šumák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shyka Přesně jak píšeš, budu do školy dojíždět přes 100km a přes noc u kamarádky. určitě se to dá, ale první odloučení bude těžké, doufám, že jenom pro mě. Malý ještě není zvyklý být celou noc beze mne, takže budu ze začátku večer dojíždět dom a pak se vracet. Manželovi dvoudenní péče o dítě vůbec nevadí, zvládá to skvěle. Bude to takové zpestření pro všechny a babičky se těší, že si malého pěkně užijí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím jsem takhle bez mláděte přespávala asi 3 x a dobrý. Vůbec to s ní nehlo. A čím menší, tím lepší, @hanka.br. má pravdu. Teď naposled (ve 2 letech) už se sebrala, když tatínek usnul, a odkráčela bosa, v pyžamu a s flexou na ulici hledat maminku ![]()
Pokud kojíš, tak odsávačku a tampony do podprsenky s sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děvčata, obnovuji diskuzi. Chtěla bych znát zkušenosti maminek, které studovaly nebo studují s dětmi, starší jeden rok. Především jak jste to zvládali, učení, domácnost, starost o dítě a muže? Mám už 15 měsíční holčičku a hlásím se znovu na VŠ, takže když zvládnu testy TSP
,tak při nástupu v září jí už budou dva roky. Myslíte že se to dá? Hlídání mám - manžel i babičky v pohodě. Případně zda je tu někdo, kdo začal s jedním dítětem a skončil zdárně studium se dvěma? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, začala jsem studovat, když malé bylo 18 měsíců, momentálně sedím nad speciální pedagogikou, minulý týden mě vyhodila z matiky. Jsem na prášky, doma nepořádek všude kde se podíváš, a stejně do té školy chodím ráda, a taky doufám, že školu zdárně dokončím s druhým miminkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 16 měsíců
je to rozhodně těžší než když byl miminko ale dá se to. Já se prostě učím v noci, nic moc, ale zvykla jsem si ![]()
navíc mě ta škola opravdu baví, takže to je motivace navíc ![]()
a ještě máme tak skvělé rozvrhy že jsem v té škole minimálně (max 2-3 dny v týdnu na cca 4-6 hodin - chodím normálně na denní studium) takže doma všechno zvládám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem rada, ze jsem narazila na tuto diskuzi.Mam prerusenou skolu a v zari bych mela nastoupit do posledniho semestru na mgr. studiu a taky nevim, jestli pokracovat nebo ne.Ted chodim na anglictinu a ani na tu nejsem schopna se poradne pripravit. Mam rocniho syna, ktery toho nikdy moc pres den nenaspal, tak jsem rada, kdyz uvarim.Tak si rada prectu, jak to zvladate.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jo, nakonec jsem to dala- studovala jsem FF UK psychologii a docela pozdě.. A hlavně docela dlouho- 8 letmísto 5 ti. Je pravda, že jsme do toho stavěli, děti mám 2 a jsem trochu flink, ale zpětně hodnoceno bych do toho nešla, i když to mělo i svá pozitiva..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evkaN Ahoj kolem roku to byla největší krizovka.. vrátila jsem se amusela přerušit znovu, za sebe teda nedoporučuju.. pak cca ve 2 letech už to bylo trochu lepší, i když nespal tedy taky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, začla jsem studovat magisterské studium jako těhotná, pak před porodem na rok přerušila a znovu se tam vrátila, když měl malý rok a do toho jsme stavěli dům. Bylo to náročné a bez zázemí a hlídání - manžel a moje rodiče bych to rozhodně nedala. Opravdu pro mně hodně udělali, na státnice jsem se vlastně mohla učit tři týdny v kuse a oni všechno zastali. Diplomku jsem psala po nocích. Studium jsem dokončila úspěšně a dokonce s červeným diplomem. Hodně záleží na pomoci lidí kolem Tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky děvčata, řeším to hlavně kvůli tomu, že já už jednu školu kvůli mimču nedodělala (státnice
) A tak pořád řeším zda ano či ne. Plus to, kdy druhé mimčo
Školu bych chtěla udělat, ale jak sebe znám jsem dost flink
Malá mi teď přes den spí nanejvíš 2 hodiny, v noci se budí zhruba co 3 hodiny
Ale samozřejmě ve 2 letech už by to snad bylo lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě teda čím dříve, tím líp. Malá bude mít 2 roky teď v březnu a jde to s ní čím dál tím hůře
utahá mě jak vola a padám do postele dříve než ona ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit