Studium na VŠ s malým dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
24.4.07 12:40

Musím protáhnout celý rok…ale už jsem se s tím smířila…co jiného mně taky zbývalo…že… :roll: … tak to já jsem si těhu užívala parádně…sice jsem chodila do školy, ale bříško mně pořádně vyskočilo až když bylo hezky a ani nebylo moc veliké, takže to šlo…pak sem udělala/neudělala zkoušky a měla sem klid…celé těhu bylo naprosto pohodové, žádné zvracení, žádné opuchlé nohy…prostě nic…přibrala jsem asi 9,5 kg (ale měřím jen 160cm), ale stejně se mně narodil prcek 3,55…což bylo na to, že su tak malá docela dost… 8) a poplést to určitě nemohli, pač sem rodila sama :wink: Pomalu plánujeme druhé těhu (ale opravdu zvolna)…při tom bych chtěla zvládnout toho ing…tak su zvědavá 8O jestli se to potom podaří všechno skloubit. Eště nás čekejí perné časy… :D
Někde jsem slyšela, že když se učíš coby těhule, že to snad má vliv na mimišo (jasně, že to bude asi pověra). Ale náš malý si to vzal asi k srdci. Je strašně šikovný, už parádně mluví, říká básničky, zpívá písničky…no už to ani všechno nespočítám, kolik toho všeho umí…tak jestli to má aspoň trochu zafixované z bříška, tak je to super vyhlídka pro vaše mimi :wink: . A už víte co to bude? A jména máte taky už určitě vybraná, co? Sem se zase rozepsala… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
24.4.07 16:57

Tak to by bylo fajn, kdybych měla taky tak šikovný dítě, aspoň by to učení bylo k něčemu dobrý :-) Moje těhotenství je zatím trochu problémový, měla jsem po sobě dvakrát chřipku, ale jenom lehčí průběh. teploty do 37,5 a žádný léky jsem nebrala. trochu mám strach, aby to nemělo vliv na dítě, ale slyšela jsem ,že nebezpečný jsou až teploty přes 38. Za celých pět let jsem nebyla vůbec nemocná a najednou otěhotním a jsu hned :-( V pátek jdu na ultrazvuk, tak snad všechno bude OK. Jinak vůbec nezvracím. Až na to že jsu trošku rozežraná a občas mě pobolívá v podbříšku tak bych to těhotenství ani nepoznala. To si měla dobrý, že si přibrala tak málo. To moje mamka se mnou přibrala skoro třicet kilo, tak doufám, že to nebude dědičný :-). Pohlaví mimča zatím neznám a ještě si budu muset chvilu počkat, teďka jsu teprv ve třetím měsíci. no a jména, kdyby to byla holka tak asi Vendulka a kdyby kluk tak tam se s přítelem rozcházíme. Já bych měla ráda Kryštova a on jelikož se jmenuje pepa tak by chtěl jméno po sobě. Tak nevím nevím. A na kdy to druhý mimčo plánuješ? Hlavně aby ti nevyšel termín porodu, až budeš psat bakalářku.
Ty si začala studovat hned po střední? Já jsem si dala čtyři roky pauzu až jednou mně říkala kamoška, že chce jít na vysokou a snažila se mě přemluvit abych to zkusila s ní. A nakonec mě ukecala :-) Akorát, že ona se hlásila na práva a já na ekonomku. Blbý akorát bylo, že se ona nedostala. Byla jsem šťastná jak blecha, když jsem se dozvěděla, že jsu přijatá, ale musím se hodně přemáhat k učení. Vůbec se mně nechce, hlavně teď , když je venku tak hezky. Tak a´t už je to za nama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
24.4.07 21:24

Jo…jo…ti chlapi… :roll: …náš malý se taky jmenuje po taťkovi… :lol: … papáníčko v těhu…jo to bylo pošušňáníčko… při kojču to taky ještě šlo, ale jak sem skončila s kojením…nejdřív sem strašně shodila…asi než se srovnaly hormony a pak sem se dorovnala a něco málo k tomu přiskočilo… :roll: , ale teď sem začala chodit na aerobic, tak doufám, že už to bude OK :) S druhým mimísem ještě počkáme, právě až budu mít po bakalářkách. Nikde není totiž psané, že když první těhu bylo OK, tak že druhé bude stejné. Tak ať zbytečně nestresuju. Ale už mně to strašně láká…moc se na to těším, když teď vidím všechny ty těhulky kolem… :) Já šla na výšku hned po střední, ono se s gymplem blbě hledá práca a já jsem ani nechtěla. Ale v příštím životě pujdu na výšku už jenom dálkově, protože se to (teda aspoň u nás) s prezenčním studiem nedá srovnat… :roll: …když člověk přijde na zkoušku s tím, že si to jedenkrát přečetl a nikdy před tím o tom neslyšel a zkoušku v pohodě dá…je to přinejmenším k zamyšlení, ale je fakt, že to zase vyvažují dvě tři zkoušky, kde nám neodpustí nikdo nic…takže je to asi tak nějak vyrovnané…A ty pracuješ v oboru? To si myslím, že je velká výhoda. Když člověk trochu ví, jak to např. ve firmě funguje v praxi, tak to má o něco snadnější…víš jak to myslím… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
25.4.07 07:58

myslíš, že prezenční studium je těžší? Zase jsem si říkala, že ti tam látku líp vysvětlí. Říká se, že ekonomka je docela těžká škola. O hodně lehčí je třeba pajdák nebo práva. Já jsem vystudovala obchodní akademii, takže jsem na vysokou po škole hned nemusela. Já te´dka studuju obor bankovnictví, říkala jsem si, že by mě práce v bance aji docela bavila. Ale nechtěla bych dělat obyčejně za přepážkou, ale mít na starosti třeba svoje klienty atd. Ale to je vzdálená budoucnost, nejdřív musím udělat bakalářku a pak stejně budu na mateřšké. Chtěla bych mít dvě děti po sobě, takže do práce se jen tak nevrátím. Teďka momentálně pracuju jako asistentka v jedný firmě. Takže vlastně dělám úplně něco jinýho, než co studuju. A kde bys ty chtěla pracovat po mateřské?
Je pravda, že to že jsu těhotná hodně ovlivnily moje kamarádky. Spousta z nich už má děti a najednou jsem si uvědomila, že bych taky měla ráda jedno. Můžu se zeptat v kolika si měla Peťu?
Já teďka musím k doktorce ukončit neschopenku a zítra zase do práce :-(
Vůbec se mně tam nechce, těším se jak už půjdu na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
25.4.07 14:21

No látku ti sice vysvětlí a právě tím, jak ti to vysvětlují a kolik je tam na to všechno času, je to horší. Protože na dálkovém věčně slyším, toto nestihneme…nastudujte si sami…a nebo radši vám to odpustím… :wink: …jinak teď mě čeká zkouška právě z bankovnictví.. :lol: a to bude humusárna, jak svět. Řekl nám, že ke zkoušce stačí umět otázky za jednotlivýma kapitolama ve skriptech…kapitol je 12 a otázek nejmíň 32 a nejvíc 60 za každou kapitolou… 8O takže to bude bájo… :( …malého jsem měla v 21 letech…docela dost neobvyklé na dnešní dobu, ale mně to fakt vyhovuje. Jsem asi nějaká posunutá… :oops: Ještě pořídíme druhé…počítám,že než vystuduju komplet, bude po mateřské (teda jestli se zadaří s mimísem)…no a pak někam do práce…a kam??? To vážně netuším. Chystám bakalářku ohledně grantů z EU, tak sem si říkala, že to je dneska docela v kurzu, ale co jsem se jenom tak po očku dívala, tak většina takových firem je spíš ve větších městech. My bydlíme v Uherském Hradišti a tady jsem na nic takového nenarazila. No jinak můj vysněný plán je takový, že budu mět volnou pracovní dobu, nejlíp abych dělala sama na sebe a mohla se věnovat děckám. Manžel podniká a kdybych se ještě chystala já dělat kariéru, tak by děcka zůstali odkázaní na babičky a to nechcu. Jenomže jedna věc je plánování a druhá realita…vzhledem k tomu, že manžel dělá do zimních sportů, tak nevím…ještě pár takových zim, jak byla ta letošní :oops: …a budu ráda,že možu přivydělat kačku v Hamé u pásu… :roll:

To máš fajn, že máš spoustu kamarádek s malýma dětma…mně se těžko hledají stejně staré maminky kamarádky… :lol: …jediná spolužačka, co má mimi je ze základky a ta bydlí jinde…su prostě exot… :wink:
Už chystáš výbavičku??? Když si vzpomenu, jakých spoustu šílených věcí jsme podostávali, musím se smát… :) Ale je fakt, že většinou se to sešlo až se prcek narodil. Výbavičku jsem měla podle svých představ. Když jsem teď po zimě třídila věci a ukládala do tašek, tak jsem se dívala na ty úplně první bodyčka, co měl malý…vůbec už si nepamatuju, jak strašně byl maličký. Ale ta kupa věcí… :roll: Zatím jsem nic neprodala ani nevyhodila,tak toho mám plný náš cestovní kufr, kam dáme věci pro 2 dospělé na 14 dní + 2 obrovské tašky (tak na týdenní pobyt pro jednoho… :roll: )…a to má ještě malý plnou komodu věcí současných…No už abysme se stěhovali, protože už to fakt nemám kam dávat… :D …a kočárek už máte taky vybraný??? Jestli ne, tak to ti garantuju, že si užiješ… :lol: …budí se mně ten náš skřítek, tak pádím…zatím..L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
25.4.07 20:25

ta zkouška z bankovnictví to je ta, jak si ji neudělala? Já si teda na bankovnictví u nás nemůžu stěžovat, docela pohoda. Asi to záleží na skriptech a na tom co všechno po tobě chcou vědět. Určitě to zvládneš :-) Mně dělají problém předměty týkající se makroekonomie. Tento semestr mám dělat sedm zkoušek, asi mě z toho trefí :-). Jestli to zvládnu tak budu dobrá. Kdybych aspoň byla doma, ale když chodím do práce, tak na to učení moc času není :-(
Ta bakalářka to je asi těžký vymyslet a napsat , že? Já te´dka zase musím do jednoho předmětu odevzdat práci na 4 A4 a téma je „zapojení ĆR do Evropské měnové unie“. Tak jsem se zatím dívala na netu na nějaký články a snad to nějak poskládám.

Tak pro mimčo nemám nakoupený ještě vůbec nic. Mám strach abych něco nepřivolala. jsu teprve ještě na začátku těhotenství a doktorka mně řekla, že do třetího měsíce je velký riziko potratu. Tak jsu trochu opatrná, ale už se na to moc těším až půjdu nakupovat. Asi ale nechám nákupy až po zkouškách, protože te´d na to nebude moc času. Já mám blbý, že nemám od koho co dostat. Všichni plánují druhý mimčo a nebo mají nějaký mimča v rodině. Takže si budu muset všechno nakoupit sama, ale zase už pak budu vybavená pro druhý.
akorát si budu muset zjistit všechno co musím nakoupit, nemám vůbec přehled. Četla si nějaký knížky? Od kamošky mám půjčenou knížku Dítě a já, ale tam takový věci jako výbavička není. Ale poptám se po rodině a zkušených kamošek.

To je blbý, že tam nemáš žádný známý. Ty ses do Hradiště přestěhovala od jinud? určitě se tam s nějakýma holkama seznámíš nebo na písek nechodí žádný mladý holky s děckama? Já jsu zase z Brna, ale přítel pochází ze Slavkova to je asi 20 km od Brna. V létě se tam budem stěhovat, až bude barák hotový. Taky mám trochu strach, že tam nikoho neznám, ale na písku se snad s někým seznámím :-)

Ach jo zítra musím zase do práce, vůbec se mně tam nechce. není tam zrovna dobrej kolektiv. Chlapi jsou v pohodě, ale s ženskýma moc nevycházím. Jo a o víkendu mám školu, takže dobrý vyhlídky :-)
zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.4.07 13:42

Na bankovnictví se chystám poprvé…nemám z loňska podnikové finance… :roll: … sedm zkoušek…už jsem to spočítala…my měli 6…naštěstí už mně chybí jen 2, to bankovnictví a pojišťovnictví…jasně, že to všechno zvládneš…teď máš ještě dobré, že si těhule, že se můžeš učit aspoň o víkendu třeba celý den, až bude mimís na světě, tak už to tak nebude… :wink: já se učím nejvíc v noci. Sice bych mohla o víkendech taky, když je manžel doma, ale než sedět doma u učení, tak s nima radši vyrazím na výlet, když je tak krásně. Navíc by mi bylo doma smutno, při pomyšlení, že oni si někde spolu užívají sluníčka… :(

Je fakt, že s těma nákupama máš ještě spoustu času… :) Abych pravdu řekla, já bych si na úplně „nové“ mimi nic nepučovala ani nekupovala nic po někom. Z vlastní zkušenosti vím, že ty úplně první bodyčka se strašně rychle vynosí, ty sem prala fakt denně (malý moc papal a taky grckal :roll: , tak sem ho třeba 5× denně musela převlíkat) a jsou sice pěkné, ale takové už vytahané a „vyprané“. Sice jsem je poskovávala, ale to jen kvuli tomu, abych měla představu, kolik toho pro druhé mimi nakoupit. Ale potom takové ty věcičky na přioblečení a tak, tak to myslím je už v pohodě půjčené, to už tolik ti prďolíni neonosí…Knížku jsem měla (a mám) 2 Jedna je Velká kniha o matce a dítěti…je taková…jak bych to řekla…laická…No možná semto těhu moc hltala, ale doslova jsem byla lačná po informacích (taky to bylo asi dané tím, že jsem na to měla dost času… :oops: )…tak jsem sjížděla všechny možné netové stránky a tak, tak mně ta knížka připadala taková málo informační. Je sice pěkně napsaná, přehledná, ale není v ní moc informací. Pak jsem koupila knížku Kniha knih o mateřství a ta je super…jsou tam myslím aj odbornější věci (ikdyž vysvětlené pochopitelně), je rozsáhlejší a taky se dobře čte. plus je tam výpis různých nemocí a onemocnění a co s tím. Jinak o výbavičce píšou furt to samé. Je toho mraky na internetu, ale taky jsem pořádně nevěděla co budem a nebudem potřebovat. Myslím, že na začátek je dobré nakoupit toho jen pár a jek dojedeš z porodnice domů, tak ten provoz ti ukáže, co se osvědčí a co ne. Si vzpomínám, jak jsme jak šílení rovnou z porodnice jeli do města s tím, že nemám odsávačku a nutně ji potřebuju. Naštěstí jsme nikde nesehnali (nechtěla jsem tu obyč balonkovou) a za dva dny se mléko umoudřilo a začalo se ho dělat tolik, kolik ho malý potřeboval a odsávačka byla zapomenuté téma… :wink:

S těma kamoškama to není tak hrozné. Sice jsem se přistěhovala, ale chodila jsem do UH na gympl, takže tu mám spoustu přátel, ale ne zrovna moc rovnic, co mají děti. Švagrová bydlí kousek, má holčičku o 3 měsíce mladší, tak s tou taky sem tam jsme, jenže oni jezdí na většinu týdne k tchýni…tak je to takové na nic. Ale teď jsme se „našly“ s kamarádkou, ta má zase holčičku o rok a něco mladší, tak vyrážíme na písek a za koníkama s nima. Chodíme sem taky do rodinného centra, tak to není zas tak krizové… :wink: Jinak máš pravdu v tom, že písek je dobrá seznamka. Se divím, že tam nechodí balit nějací rozvedení tatínci… :D

Jojo barák…taky už se moc těším, až tam budem bydlet…Včera jsme tam měli párty… :D Manžel dovezl z makra čerstvé krevety, jenže neodhadl množství… 8O Tak jsme pozvali známe, naložili raclette(nebo jak se to píše-je to takový skoro elektrický gril), kopec zeleniny, zametli v garáži, udělali stůl ze zbytku polystyrenu a židle z pixlí od barev a jedli, pili hodovali. Děcka řádili před garáží na písku a všichni byli spokojení… :lol: Jenom dneska manža říkal, že celý barák smrdí krevetama…tak to musím jít odpoledne vyvětrat… :lol:
Tak Jani, ať ti to v práci rychle utíká…takové kolegyně/nekolegině (u mě spolužačka/nespolužačky) taky bohužel znám… :roll: Chlapi jsou holt chlapi… :D
Tak se neuškoluj a neupracuj zároveň… :D
Ahoj L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
29.4.07 08:38

Ahoj Ladko, konečně jsem se dostala k počítači a můžu ti zase napsat. V práci jsem to nakonec přežila ještě, že teď bude příští úterý volno. Sobotu jsem zase strávila ve škole, ale dneska budu odpočívat a půjdu ven na čerstvej vzduch. Za dva týdny jdu ale na první zkoušku, tak si toho klidu moc neužiju :-(
To že se učíš po nocích tak to smekám. Doufám, že mimčo bude velkej spáč po mně :-) a bud mít na školu trochu času aji přes den.

V pátek jsem byla na ultrazvuku, tak naštěstí je všechno v pořádku. Mimčo tam sebou pěkně mrskalo, bylo to skvělý jej vidět. Za měsíc jdu opět na kontrolu a budou mně brat krev a dělat tripl testy na vývojový a genetický vady. Výsledky budou až za týden, tak to budou pěkný nervy. Snad dopadnou dobře :-) Nevíš o jaký vady se jedná?

Jak si psala o tý party, tak to muselo být supr. TAky se těším až budeme ve svým a budeme moct pozvat kamarády na grilování.
A jak sis užila víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
30.4.07 14:26

Jste super holky, zvládat rodinu i školu! Přeju hodně štěstí a rozhodně to nevzdávejte, stojí to za to (oboje) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
1.5.07 16:46

Ahoj, ty taky studuješ nějakou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.5.07 12:32

Ahoj Jani, víkend byl na pohodičku, byli jsme u našich na zahradě. Byla u nás moje babička, dlouho malého neviděla, tak si ho aspoň trochu užila. Je to její jediné pravnouče, tak je z něho celá hotová. Čoveče, ty testy…nevim, přesně si to už nepamatuju, ale určitě je to i na Downa…Co jsem chodila k prvnímu gynekologovi, tak ten byl strašně milý, ale absolutně nesdílný. Ultrazvuk nám sice krásně popsal, to jo…ale jinak mně nic nevysvětlil, když jsem se ho sama nezeptala. Ale já měla většinou všechno načtené a zbytek jsme probraly se sestřičkama :wink: ty byly super… :D Pak, jak jsem si procházela kartu, tak jsem tam objevila nějaké výsledky a bylo tam, že prej zvýšené riziko Downa…kvůli věku 8O (to mi bylo 21)…manžel je sice o dost starší, ale na jeho věk se mně nikdy nikdo neptal…no ale je tam těch kritérií několik a nakonec to vyšlo v normě…když to teď tak zpětně probírám…já snad nebyla vyplašená z žádného vyšetření ani testu. Já nevím, brala jsem to asi jako samozřejmost…celé těhu mně nic nebylo, tak jsem si asi myslela,že se ani nemůže nic stát…ale když si pak člověk přečte nějaké ty nešťastné příběhy tady, tak si vlastně uvědomí, že vůbec nic není jisté a je třeba si toho vážit od začátku až do konce…Nicméně tobě nedoporučuju si teď číst nic tak smutného. Spíš bys měla myslet na to, že bude určitě všechno v pořádku…přeci jen to „špatné“ procento je malilinké…
Máte ultrazvuk natočený?? A poznali jste pohlaví?? Ještě si pamatuju, že doktor nevěděl, jak pindika nazvat… :D Říkal prej že…no a tady má to malé to, no, toho, pindika… :D Manža byl neskutečně šťastný a mně aj slza ukápla…už se těším, až si to zase zopakujem…tak Jani…dávej na sebe pozor a těch testů se zbytečně neboj, uvidíš, že všechno bude v pořádku…užívej sluníčka (ikdyž teď trochu studeného :? ) a měj se hezky…L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
5.5.07 06:51

Ahoj Ladko,

tak mám docela zkaženej víkend. Včera jsem byla na první zkoušce a vyhodil mě. Je pravda, že sem se učila, ale nějaký letopočty se mně dost pletly. Je to předmět Mezinárodní finanční instituce a patří sem veškerý světový a evropský banky. A každá vznikla jindy a má jiný cíle. A mě se to nějak v tý hlavně popletlo :-( Opravnej termín mám příští týden, tak se musím líp naučit a snad už to zvládnu. Ale už jsem mohla mít klid.
Přítel říká ať si z toho nic nedělám, ale člověka to mrzí. Není to poprvý co sem neudělala zkoušku,ale vždycky mě to naštve.
Ale jinak mě dneska čekají příjemnější věci. Jedeme s přítelem vyřizovat cukroví na svatbu, minulej týden sme byli už na matrice vypsat veškerý papíry. no jo svatba se blíží. Večer bysme měli grilovat ryby. Ale je škoda, že počasí se takhle pokazilo. Nebo aspoň u nás v Brně je teď zataženo a asi bude pršet. Ale grilovat budem stejně, strčíme gril někam pod střechu.
To se divím, že sis mohla přečíst svoji kartu. To jde?
Já taky doufám, že všechny testy dopadnou dobře. Ještě si budu muset do další kontroly tři týdny počkat. A na pohlaví si budu muset počkat ještě dva měsíce. Prý to dokáží poznat až ve 20 týdnu. Nejradši bych byla na ultrazvuk každej týden, abych viděla, že je mimčo v pořádku :-)
Tak hezkej víkend a co máte v plánu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
30.1.08 10:43

ahoj,
ja mam 3 mesicniho chlapecka a dokoncuji magisterske studium na UK. Jeste mi zbyvaji 2 zkousky v letnim semestru a diplomka (na te jiz pracuji). Porodila jsem v listopadu a jiz tyden po porodu jsem byla na prednasce ve skole a chodila jsem do skoly jednou tydne do zbytku semestru. Ted jsem udelala dost tezkou zkousku, ucila jsem se s malym vedle sebe… Neni to tak tezky, clovek si musi verit:)) Pak jde vsechno, hlavne tatinek musi pomahat, popripade babicky, dedeckove. Ja planuji dokoncit magistra v lete, popripade se vrhnout na doktorat. Az bude malymu rok, rok a pul, rada bych zacala normalne pracovat a porodit si pani na hlidani..uvidime. Preji vsem studentkam-maminkam mnoho uspechu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.9.12 12:01

Ahoj holky:) Chci oživit tuto diskuzi, protože mě něco podobného od února čeká. Moje dcerka bude mít rok a já se po přerušení vracím do školy :) chybí mi ještě rok a půl a chci se zeptat, jestli je tady na tom teď nějaká maminka podobně a jak to zvládáte? Myslím, že velká výhoda je, že mám Vš kousek od domova, ale zase dělám obor, kde budu muset párkrát jet třeba na den pryč, tak se bojím, ale i těším ataké jak jste to zvládaly s domácností? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
14.9.12 12:08

@MarieOVMUC

já to mám trošku jiné v tom, že mám 10m holčičku, ukončené přeměty a ročník, ale mořím se tu s bakalářkou a čekají mne v lednu státnice. do toho manžel nastupuje do třeťáku a bude ukončovat.. Jako bonus se nám k tomu v březnu narodí druhé dítko, takže u nás bude tuplem veselo :roll: :roll:
domácnost je prostě ve stavu, kde se bydlí s malým dítětem - hračky, všude, koše nevyžehledného prádla, žehlení, luxování za pochodu, v kuchyni se střídá výbuch s pořádkem - když jede myčka :mrgreen: a furt dokola.

takže přeju hodně štěstí a úspěšné studium :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko