Studium VŠ Brno

151
3.8.13 16:47

Studium VŠ Brno

Ahoj,
ráda bych si při mateřské rozšířila vzdělání ale bohužel přijimačky na státní VŠ jsem nedala, bohužel už jsem víc jak 10 let po škole a nějaké vědomosti už člověku z hlavy vypadli :nevim:
Ráda bych studovala buď práva, nebo něco kolem výživy a stravování a nebo nějaké sociální studie.
Můžete poradit nějakou dobrou VŠ v Brně a asi bohužel soukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
3.8.13 17:04

Co zkusit nějaké kurzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
3.8.13 17:12

Kurzy jsou fajn, nějaké už mám za sebou, ale ráda bych se pokusila o nějakou VŠ, bohužel v dnešní době se na tom dost lpí. I když jsem před mateřskou nikdy neměla problém sehnat dobrou práci ale vím jak se šéfové při výběru zaměstnance dívají na středoškoláka a na vysokoškoláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Glumi
3.8.13 17:51
@SabinaK píše:
Ahoj,
ráda bych si při mateřské rozšířila vzdělání ale bohužel přijimačky na státní VŠ jsem nedala, bohužel už jsem víc jak 10 let po škole a nějaké vědomosti už člověku z hlavy vypadli :nevim:
Ráda bych studovala buď práva, nebo něco kolem výživy a stravování a nebo nějaké sociální studie.
Můžete poradit nějakou dobrou VŠ v Brně a asi bohužel soukr.

Na MENDELU existuje obor technologie potravin, kde se lze zaměřit na stravování či výživu člověka. Každoročně u přijímacích zkoušek uspěje poměrně mnoho uchazečů, i méně studijně zdatných (dle průměru známek ze SŠ). Řekla bych, že to funguje stylem, dejme šanci více studentům a nechme je předvést, co v nich je. Někdo nemusí být premiant na ZŠ či SŠ a naopak na VŠ mu to jde - nebo naopak :D

Každopádně sis nevybrala jednoduché obory - práva (kamarádka četla bichle o 700 stranách o Řecku a Římě) a nebo výživa člověka (na LF ani „výživáře“ nemine zkouška z anatomie apod.).

O soukromých VŠ nemám přehled. Všeobecně platí, že se za studium na soukr. VŠ, hodně platí :mrgreen:
Když jsme se dívali orientačně mamce na studium personalistiky na soukromé VŠE, odpovídalo to částce 15.000,– Kč za semestr, tedy 30.000,–Kč za jeden rok studia.

Odkud si, přímo Brno? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3127
3.8.13 19:32

Ahoj, pokud chceš práva, tak doporučuji Veřejně správní akademii se zaměřením na Administrativu justice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
3.8.13 19:56
@Glumi píše:
Na MENDELU existuje obor technologie potravin, kde se lze zaměřit na stravování či výživu člověka. Každoročně u přijímacích zkoušek uspěje poměrně mnoho uchazečů, i méně studijně zdatných (dle průměru známek ze SŠ). Řekla bych, že to funguje stylem, dejme šanci více studentům a nechme je předvést, co v nich je. Někdo nemusí být premiant na ZŠ či SŠ a naopak na VŠ mu to jde - nebo naopak :D

Každopádně sis nevybrala jednoduché obory - práva (kamarádka četla bichle o 700 stranách o Řecku a Římě) a nebo výživa člověka (na LF ani „výživáře“ nemine zkouška z anatomie apod.).

O soukromých VŠ nemám přehled. Všeobecně platí, že se za studium na soukr. VŠ, hodně platí :mrgreen:
Když jsme se dívali orientačně mamce na studium personalistiky na soukromé VŠE, odpovídalo to částce 15.000,– Kč za semestr, tedy 30.000,–Kč za jeden rok studia.

Odkud si, přímo Brno? :mavam:

Jojo přímo z Brna :-)
Děkuji za typ.
Jestli se můžu zeptat kde jsi se mamce dívala na personalistiku? Než jsem šla na mateřskou tak jsem v tomto oboru dělala, takže to by taky mohlo být pro mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Glumi
3.8.13 20:55
  • Citovat
  • Upravit
151
3.8.13 22:36

@Glumi
prosím tě znáš tam někoho dko tam studoval nebo studuje, jde mi o reference, nechci prolést školou jen proto že jsme to zaplatila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Glumi
4.8.13 10:21

@SabinaK
Nyní už neznám, ale znala jsem jednoho z doktorů, jež tam externě vyučoval - bohužel předloni tragicky zemřel v Nikaragui. Působil na provozně-ekonomické fakultě MENDELU a já jsem s ním absolvovala předměty jako je management, řízení lidských zdrojů, apod.
Jelikož to byl velmi dobrý vyučující, tak soudím, že by nepracoval někde, kde to stojí za prd ;)

• Citovat
  • Upravit
151
4.8.13 11:33

@Glumi

tak to mě mrzí, ale děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Glumi
4.8.13 13:44

Není zač. Dobře vyber ;) Ať se daří :palec:

• Citovat
  • Upravit
151
4.8.13 16:39

@Glumi
tak jsem se dnes dívala na tu mendelku a bohužel technologie potravin není na kombinované studium a když půjdu za rok do práce tak to bych určitě nezvládla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Glumi
4.8.13 16:47

@SabinaK
Aha, to je škoda. Pak jedině PEF MNENDELU - ekonomika a management (případně jiné studijní obory) je možné studovat dálkově. Přijímací zkoušky byly z matiky a cizího jazyka. Na studijním prodávali knížečku se vzorovými příklady k přijímacích zkouškám z matiky - myslím, že ta knížečka stála okolo 50,–Kč.
Je fakt, že pokud si pracovala v personalistice, nevím jestli je rozumný nápad pokračovat v potravinářství či výživě.
Doufám, že najdeš školu a obor, jež ti bude vyhovovat :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze