Jak napsat dopis na fakultu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nevím na jakou vš nastupuješ, ale třeba MU Brno to má v ISu ty omluvenky, nemáte to někde v systému?
- Citovat
- Upravit
@sarah1978 píše:
Nevím na jakou vš nastupuješ, ale třeba MU Brno to má v ISu ty omluvenky, nemáte to někde v systému?
Nene, bohužel. Musím něco vyplodit sama ![]()
- Citovat
- Upravit
Otázka komu to píšeš…od toho se odvíjí oslovení. Vážený pane děkane/proděkane, vážená paní referentko…A dále bych pokračovala: žádám o uvolnění ze soustředění, které se koná ve dnech (data) z rodinných důvodů nebo použít frázi „jelikož v dané době budu mimo republiku“. Psát natvrdo „budu na dovolené“ mi nepříjde košer
Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti, jsem s pozdravem, podpis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si raději vyběhala omluvenku od doktora a přiložila k dopisu, důvod dovolená, by mohl působit trochu divně
ale taky bych jela na soustředění, to byly časy, ach jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Apaji Supeeer, děkuji moc
Není zač
Snad to takhle bude stačit. Moc bych se nerozepisovala, člověk na VŠ už je dospělý, takže nemusí odůvodňovat jako školáček. Profesoři na VŠ jsou zvyklí, že už pracují s hotovým dospělým člověkem, takže je zřejmě důvody podrobně zajímat nebudou, stačí sdělit, že nejedš a basta - my to tak na Ostravské univerzitě měli
Ale je fakt, že se nám občas ztratil i profesor
, prostě někdy někdo nepřišel na přednášku a nenašlo ho ani studijní, příště řekl, že nemohl a že do nás dnes nahustí dvojnásobek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka Já jsem se na to referentky ptala osobně, řekla jsem jí, že budu na dovolené a ona řekla, že v pohodě, ale musím to napsat písemně. Samozřejmě tam nenapíšu, že nepojedu, protože budu na dovolené
, ale něco jako psala @Apaji že budu mimo republiku nebo tak něco. Jen jsem nevěděla, jak to formulovat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Tarinka Já jsem se na to referentky ptala osobně, řekla jsem jí, že budu na dovolené a ona řekla, že v pohodě, ale musím to napsat písemně. Samozřejmě tam nenapíšu, že nepojedu, protože budu na dovolené, ale něco jako psala @Apaji že budu mimo republiku nebo tak něco. Jen jsem nevěděla, jak to formulovat.
Tak asi je jim to fuk, ono asi jde o to, co se na tom soustředění bude dít, jestli jenom chlastat, nebo jestli to má něco společnýho s výukou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka píše:
Já bych si raději vyběhala omluvenku od doktora a přiložila k dopisu, důvod dovolená, by mohl působit trochu divně
No,… pokud tu dovolenou měla smluvenou předtím, než se dozvěděla o soustředění (anebo termínu soustředění) a pokud je to soustředění o prázdninách (tedy v době, o které měla důvod se domnívat, že bude mít volno), tak mi to divné nepřijde. Storno poplatky při odvolání dovolené něco stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka píše:
Tak asi je jim to fuk, ono asi jde o to, co se na tom soustředění bude dít, jestli jenom chlastat, nebo jestli to má něco společnýho s výukou
Ano.
Což souvisí teda s tím, jestli je to o prázdninách (pak bych čekal spíš teambuilding, než výuku), nebo mimo prázdniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka Je to na začátku září. Jde o chlastačku na několik dní a aby se neřeklo, tak je do toho zahrnutý i počátek výuky
To mi pí. referentka řekla, že pak k tomu, co se tam bude vyučovat dostanu nějaké materiály na samostudium.
- Citovat
- Upravit
@Tarinka Ono se na takových akcích chlastá, i když to má něco společného s výukou
. Jé, jela bych hned…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda normálně nemám ve zvyku tady rejpat, ale docela by mě zajímalo, na jakou jdeš vysokou. Když přejdu to, že ti dělá problém napsat pitomý dopis s omluvou, že nepojedeš na soustředění. Tak tohle je teda fakt bomba:
@Anonymní píše:
To mi pí. referentka řekla,…
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh píše:
Teda normálně nemám ve zvyku tady rejpat, ale docela by mě zajímalo, na jakou jdeš vysokou. Když přejdu to, že ti dělá problém napsat pitomý dopis s omluvou, že nepojedeš na soustředění. Tak tohle je teda fakt bomba:
Vždyť je to jedno, ne? Každý máme někdy svou slabší chvilku, ty ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím o radu. Od září nastupuju ke studiu na vš, ale hned na začátku je,,povinné soustředění´´, na které nepojedu, protože budu na dovolené. Na studijním mi řekli, že je potřeba napsat omluvu písemně a odeslat. Poradíte mi někdo, jak se takový dopis píše? Vůbec netuším, co bych tam měla napsat