Jak napsat dopis na fakultu?

Anonymní
1.8.13 13:47

Jak napsat dopis na fakultu?

Ahoj, prosím o radu. Od září nastupuju ke studiu na vš, ale hned na začátku je,,povinné soustředění´´, na které nepojedu, protože budu na dovolené. Na studijním mi řekli, že je potřeba napsat omluvu písemně a odeslat. Poradíte mi někdo, jak se takový dopis píše? Vůbec netuším, co bych tam měla napsat :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sarah1978
1.8.13 13:49

Nevím na jakou vš nastupuješ, ale třeba MU Brno to má v ISu ty omluvenky, nemáte to někde v systému?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.13 13:54
@sarah1978 píše:
Nevím na jakou vš nastupuješ, ale třeba MU Brno to má v ISu ty omluvenky, nemáte to někde v systému?

Nene, bohužel. Musím něco vyplodit sama :zed:

• Citovat
  • Upravit
5455
1.8.13 13:55

Otázka komu to píšeš…od toho se odvíjí oslovení. Vážený pane děkane/proděkane, vážená paní referentko…A dále bych pokračovala: žádám o uvolnění ze soustředění, které se koná ve dnech (data) z rodinných důvodů nebo použít frázi „jelikož v dané době budu mimo republiku“. Psát natvrdo „budu na dovolené“ mi nepříjde košer :nevim: Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti, jsem s pozdravem, podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.13 13:59

@Apaji Supeeer, děkuji moc :hug:

• Citovat
  • Upravit
10680
1.8.13 14:04

Já bych si raději vyběhala omluvenku od doktora a přiložila k dopisu, důvod dovolená, by mohl působit trochu divně :think: ale taky bych jela na soustředění, to byly časy, ach jo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
1.8.13 14:08
@Anonymní píše:
@Apaji Supeeer, děkuji moc :hug:

Není zač :kytka: Snad to takhle bude stačit. Moc bych se nerozepisovala, člověk na VŠ už je dospělý, takže nemusí odůvodňovat jako školáček. Profesoři na VŠ jsou zvyklí, že už pracují s hotovým dospělým člověkem, takže je zřejmě důvody podrobně zajímat nebudou, stačí sdělit, že nejedš a basta - my to tak na Ostravské univerzitě měli :nevim: Ale je fakt, že se nám občas ztratil i profesor :mrgreen:, prostě někdy někdo nepřišel na přednášku a nenašlo ho ani studijní, příště řekl, že nemohl a že do nás dnes nahustí dvojnásobek :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.13 14:08

@Tarinka Já jsem se na to referentky ptala osobně, řekla jsem jí, že budu na dovolené a ona řekla, že v pohodě, ale musím to napsat písemně. Samozřejmě tam nenapíšu, že nepojedu, protože budu na dovolené :lol:, ale něco jako psala @Apaji že budu mimo republiku nebo tak něco. Jen jsem nevěděla, jak to formulovat.

• Citovat
  • Upravit
10680
1.8.13 14:10
@Anonymní píše:
@Tarinka Já jsem se na to referentky ptala osobně, řekla jsem jí, že budu na dovolené a ona řekla, že v pohodě, ale musím to napsat písemně. Samozřejmě tam nenapíšu, že nepojedu, protože budu na dovolené :lol:, ale něco jako psala @Apaji že budu mimo republiku nebo tak něco. Jen jsem nevěděla, jak to formulovat.

Tak asi je jim to fuk, ono asi jde o to, co se na tom soustředění bude dít, jestli jenom chlastat, nebo jestli to má něco společnýho s výukou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.8.13 14:13
@Tarinka píše:
Já bych si raději vyběhala omluvenku od doktora a přiložila k dopisu, důvod dovolená, by mohl působit trochu divně :think:

No,… pokud tu dovolenou měla smluvenou předtím, než se dozvěděla o soustředění (anebo termínu soustředění) a pokud je to soustředění o prázdninách (tedy v době, o které měla důvod se domnívat, že bude mít volno), tak mi to divné nepřijde. Storno poplatky při odvolání dovolené něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.8.13 14:16
@Tarinka píše:
Tak asi je jim to fuk, ono asi jde o to, co se na tom soustředění bude dít, jestli jenom chlastat, nebo jestli to má něco společnýho s výukou :)

Ano. :pankac: Což souvisí teda s tím, jestli je to o prázdninách (pak bych čekal spíš teambuilding, než výuku), nebo mimo prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.13 14:22

@Tarinka Je to na začátku září. Jde o chlastačku na několik dní a aby se neřeklo, tak je do toho zahrnutý i počátek výuky :) To mi pí. referentka řekla, že pak k tomu, co se tam bude vyučovat dostanu nějaké materiály na samostudium.

• Citovat
  • Upravit
9265
1.8.13 14:29

@Tarinka Ono se na takových akcích chlastá, i když to má něco společného s výukou :lol:. Jé, jela bych hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
1.8.13 14:31

Teda normálně nemám ve zvyku tady rejpat, ale docela by mě zajímalo, na jakou jdeš vysokou. Když přejdu to, že ti dělá problém napsat pitomý dopis s omluvou, že nepojedeš na soustředění. Tak tohle je teda fakt bomba:

@Anonymní píše:
To mi pí. referentka řekla,…
  • Citovat
  • Upravit
9997
1.8.13 14:51
@RadkaCh píše:
Teda normálně nemám ve zvyku tady rejpat, ale docela by mě zajímalo, na jakou jdeš vysokou. Když přejdu to, že ti dělá problém napsat pitomý dopis s omluvou, že nepojedeš na soustředění. Tak tohle je teda fakt bomba:

Vždyť je to jedno, ne? Každý máme někdy svou slabší chvilku, ty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze