Studium VŠ na mateřské

L23
98
17.6.19 10:40

Ja osobne jsem studovala magisterske studium pouze v tehotenstvi. Ale mam hodne znamych, co studovaly/studuji pri detech. Sama mam v planu si jeste na materske rozsirit vzdelani, ale pouze kurzem. Zvladnout se to urcite da, ale zalezi na mnoha okolnostech, jak je studium narocne, jak daleko budes dojizdet, jak casto, partner, kdyz delal dalkove skolu, jezdil kazdou sobotu, coz bylo silene, znama jezdila treba jen jednou za 3-4 tydny na cely vikend. Taky zalezi, jak moc tu skolu budes prozivat a jak snasis stres, nekdo studuje ani o tom nevi, nekdo je na zhrouceni pred kazdou zkouskou. Urcite je skvele, ze budes mit hlidani, bez toho je to podle me skoro nemozne. Kazdopadne drzim moc palce, at to vsechno vyjde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
382
17.6.19 10:44

Ahoj, já jsem otěhotněla v prvním ročníku navazujícího studia. Rodila jsem začátkem září a od října začala škola (druhý ročník navazujícího). Studovala jsem teda dálkově, takže škola byla o víkendu, cca 1× za 14 dní. Na zkoušky jsem se učila zavčasu, když malej spal. S mužem jsme studovali oba. Takže když jsme byli ve škole nebo na zkoušce hlídala babička. zkoušky máme hotové. Jediné co jsme nezvládli bylo odevzdání diplomky v březnu. Takže státnice máme odložené na zimu. Bylo to chvílemi náročné ale dá se to. Hlavně když potřebuješ tak dítě nespí a když to nepotřebuješ tak spinká i 3 hodiny =D klasika. To dáš, jdi do toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
17.6.19 11:08

Ahoj, já jsem minulý rodičák celý prostudovala - 3 roky Bc. Studovala jsem dálkově v místě bydliště. Školu jsme měli 1× za 14 dní v pátek a v sobotu. Zvládnout se to určitě dá, ale je fakt nutná podpora partnera a rodiny, bez toho bych to nedala ani náhodou. Já jsem přijímačky dělala týden po porodu a škola mi začala, když byly malé 4 měsíce. A s tím miminkem to bylo jednodušší, pak jak byla větší, bylo mi kolikrát líto, že sedím nad skripty a nevěnuju se jí. Ale jinak to nešlo. Ukončila jsem v termínu, i bakalářku jsem odevzdala včas. Takže to jde, ale chce to svatou trpělivost a nervy.

Každopádně kdyby to byl mgr. jdu do toho. Ty dva roky jsou dobrý. To uteče jak voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.6.19 12:00

Já jsem otehotnela v prvaku na Mgr, syn se narodil v půlce druhaku, hezky mezi semestry :) bylo to náročný, chtělo to. hodne hlídání od spousty příbuzných. Hodně obětování volného času. Doteď s hrůzou vzpominam na to, jak jsem večer vyflusla usmála dítě a místo odpočinku se šla učit nebo psát diplomku. Bývalo by bylo lepší otěhotnět až po statnicich, ale zítra tak hrozný to evidentně nebylo, protože teď za 2 měsíce rodim zase a už mě chytají myšlenky na další studium :) pokid je podpora v rodině, šla bych do toho. Ale jedině dálkové s minimem času stráveného ve škole. Já jsem. chodila jednou týdně na jednu přednášku, to byl relax. Ale omezovat kvůli tomu čas s dětmi bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
17.6.19 12:25

Já mám tedy prvák z 1/3 hotový. Ze zimního semestru mi chybí 3 zkoušky, z toho jeden předmět - chemie (už jen organická část, anorganickou jsem stihla před porodem :) ) a z letnaku 3. Jsou to všechno těžký zkoušky, asi nejtěžší z celeho studia, ale od spolužáků vím, že když tohle dám, druhak už je prý o dost lehčí. Tak já to zkusím a když se to nepovede, svět se nezboří. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.6.19 13:16

Malá se narodila v prosinci, když jsem byla v druháku navazujícího mgr studia, kombinovaná forma. Jako med to nebyl, byly jí tři týdny když jsem šla na první zkoušku, v jejím půlroce jsem dělala státnice. Řeknu ti, znova bych to dělat nechtěla, ale dalo se to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze