Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@BohunkaP píše: Více
Jojo dite ve druhe tride toho musi byt schopno, kdezto po dospelem otci to nesmime v zadnem pripade chtit…
jak on by neco takoveho vedel, chudacek:) to je jasne braneni ve styku a delani naschvalu:) prece… jak by otec mohl cekat, ze se maminka treba na dite zlobi, ze nedalo vedet kde je… takova drzist chtit od otce ditete, aby se choval zodpovedne jako rodic. ![]()
Coz si myslim, ze bylo nejpravdepodobnejsi co diteti rekla… nezlobila se, ze je s otcem, ale, ze nedodrzuje co ma…
Jinak je tady Ondra, zachvili prileti Kovana:) takze s polu s milkana ( jak rekla pani Vasaryova- “ to neni urazka, ale konstatovani”) konec diskuze:)
Nejlepsi pro dite je samozrejme vzdy hnat rodice do sporu a soudu, jak jinak.. dite bude v sedmem
nebi
@ondrej190 píše: Více
Ano, u nás to tak je. Já osobně ex mého manžela neznám, jen z jednání dítěte usuzuji, jaká je. Ale tohle už jsme měli doma vícekrát, že plakal, že je sama, že je smutná a tak.
@Aglája75, plácáš nesmysly, protože vůbec nepřemýšlíš - jenom kopeš a jedovatě štěkáš cokoli, co ti ta tvoje zapšklost zrovna přinese na jazyk… hlavně aby to bylo „něco na toho hajzlíka“. ![]()
Čili ano, souhlas, konec diskuse - s tebou debatovat na jakékoli téma, v němž figuruje „rozvedený otec dítěte“ je zhruba stejně smysluplné jako snažit se drbat vzteklého nosorožce
![]()
Také jsem si všimla, že Aglája je a priori naštvaná na všechny muže a vždy je vina u nich. Ale já vlastně čím déle se v diskuzích pohybuji, tím mi je sympatičtější, mně přijde vlastně jako správná ženská, co akorát prošla něčím velmi traumatizujícím. V této konkrétní diskuzi ji dávám vyloženě za pravdu, ale casto mi přijde, že to vidí hrozně černobíle. Ale je fakt, že svět není černobílý a situace sešívaných rodin dost složitá a náročná Ne každý muž je špatný a ne každá ex svatá. A každá macecha snad taky není zlá
. Naše ex určitě svatá není, ale nejsem naivní a nevěřím, že můj manžel byl kdysi dokonalý manžel, když měla potřebu si najít čtyři milence. Tak to prostě je, život jde dál a snad bychom měli se všichni snažit, abychom byli, a zejména ty děti, spokojení.
@Šmoulice píše: Více
Pise takhle i po ranu, ma vyrovnanou uroven prispevků.
Proste je taková ![]()
@BohunkaP píše: Více
Někdy Aglaja75 na chlapy nasazuje až moc, ale zrovna tady se držela a radila naprosto konstruktivně.
Ty zas musíš VŽDY za každou cenu nasadit psí hlavu matce a z dítěte udělat blbečka, cos přesně předvedla, takže si imho nemáš s Aglájou vůbec co vyčítat ![]()
Příspěvek upraven 23.05.24 v 18:09
@Aglája75 píše: Více
Jo, to mě taky dostalo, dospělý otec toho není schopný a druhák to má dávno umět ![]()
Stejná logika jako když má pětileté dítě brát ohled na emoce babiček a nedej bože naopak, spratek jeden rozmazlená! A za jejich špatnou výchovu může VŽDY matka, všimni si, tatínkové za výchovu zodpovědnost nemají ![]()
S touhle skvadrou co nesnáší matky a děti by to bylo vtipné, kdyby tolik z nich nebyly učitelky ![]()
Příspěvek upraven 23.05.24 v 18:08
@Liberalissima píše: Více
Ať je to jak je to, nevíme, tak tohle mě tady taky vždycky dostává. dítě musí tohle, dítě by mělo být schopno tohohle, ale dospělý se může chovat jako dement, protože je prostě takový a co naděláš…
@Liberalissima píše: Více
Nenasazuji tady matce žádnou psí hlavu a už vůbec (!) nedělám ze žádného dítěte blbečka - co si to dovoluješ? ![]()
Všeho s mírou… nemusíš s mými příspěvky souhlasit a nemusejí se ti líbit (kvůli obdivu nebo souhlasu kohokoli je opravdu nepíšu) – ale opravdu si vyprošuji, abys je tímhle způsobem překrucovala.
@Anonymní píše: Více
Proč má styk se svým dítětem takhle malý když má zájem? Hned zítra podat na příslušný OS žádost o střídavou péči.
@Anna766 píše: Více
Kdyby dítě cestou ze školy potkalo tetu, dědu, bratrance nebo vedoucího z kroužku a zakecalo se s nimi – taky bys je označila za dementy? Volala bys jim pak a seřvala je, co si dovolují dítě zdržovat?
Nebo bys dítěti doma řekla “hele, Honzíku, máme přece domluvu, že když se ve škole nebo cestou zdržíš, zavoláš mi – fakt potřebuju, abys tohle dodržoval, když už teď chodíš sám”…?
Tohle jsou bezpředmětné žabomyší války – jen záminka trochu si na druhého rodiče zanadávat a něco na něj najít.
Děkuji všem za názory a rady ![]()
V první řadě musím říct, že jsem samozřejmě čekala, že budu na hroznou nextku, co chlapa do něčeho tlačí, ale je to právě naopak. Netlačím do ničeho, pouze jsem se ptala. Styk a výchova se synem je v jeho režii, ale vše probíhá vždy v pohodě, žádný problém jsme dosud neřešili. Je to hodný a šikovný kluk.
Při rozvodu nastupoval jako předškolák, nyní končí druhou třídu. Proto to přítel tenkrát řešil souhlasem s víkendy, aby nebyl syn ještě víc ve středu, už tak se musel s rozvodem smířit. Domů ze školy to má cca 15 minut a chodí 14:30 z družiny. Ex je bohužel taková, že trvá na rozsudku a přes to nejede vlak.
S přítelem jsme rok, kdy před tím rokem, právě v našem začátku, podával návrh na úpravu styku. Několik měsíců to trvalo a my se se synem zatím seznamovali. Byl i u mých rodičů, vždy vše bez problému. Před soudem ale byli na OSPODU, kdy proběhl „výslech“ a syn řekl, že by byl s tátou více rád, ale že bydlí na druhé straně města, kde nikoho nezná, u nich má kamarády. Takže by třeba chodil občas k tátovi po domluvě. Takže to zatím zůstalo stejné a právě přítele teda napadlo se vidět aspoň chvíli po škole, protože když osobně řešil přímo daný den, že by syna vyzvedl ze školy a večer přivedl, neexistovalo. Zkusil to 2×. Občas se teda viděli chvíli po škole, ale jednou se o pár minut zdržel a už prostě hned máma volala, kde je, tak nechtěl lhát a řekl, že potkal tátu. Takže opět oheň na střeše
Tak se proto ptám, jestli to může ona nějak napadnout, že nedodržuje určený styk