Suchá a hrubá kůže u kojence

37
5.12.11 11:02

suchá a hrubá kůže u kojence

Potřebuji poradit, jestli někdo nemá podobný problém. Mám tříměsíční holčičku a už tak dva měsíce má strašně hrubou kúži hlavně na nohou a bříšku.Na břiše se teď udělali malé pupínky vypadá to podobně jako potničky, ale to užvzase mizí. Mám problém s tím, že i když jí namažu, tak ta suchost na chvíli ustoupí, ale hrubá kuže se moc nezlepšuje. Četla jsem, že některé děti, takhle reahuj na johnson tak jsem ho přestala hned používat, teď máme kosmetiku od hippu a čtyřikrát denně jí promazávám krémem od sebby, je to trošku lepsí, ale jemnou dětskou kůži opravdu nemá…děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
5.12.11 11:07

Nejlíp Ti stejně poradí dr., ale suchou kůži mívají děti s atopickým ekzémem. Chce to promazávat a promazávat, najít přípravek, který prtěti vyhovuje. My jsme zatím používali Linolu - krém i olej do koupele, po čase přestala vyhovovat a teď používáme Atoderm od Bioderma - tělové mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25389
5.12.11 11:08

Ahoj, malá (6 týdů) má taky sušší kůži, mažu ale jen po koupání 2× týdně sádlem + sem tam při přebalování (myslím nohy a bříško, prdýlku samozřejmě skoro pokaždé) a zatím to neřeším. Každopádně se jí uděla vyrážka na tvářičkách, podle doktorky alegie na kravské mléko, dostala olejíček. Vizuálně se vyrážka ztratila, ale tvářičky má hrubé. Já mám tváře to samé, tak si prostě říkám, že to má po mě. A suchá jsem jak 100letá babka, tak to chudák asi zdědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.12.11 11:12

No manžel je atopik, tak se toho docela děsim. doktorka nám jned na první prohlídce napsala sudocrem, protože malá měla takovou tu novorozeneckou vyrážku a po tom se osypavala ještě víc, takže sme byli na kožním a ta jí napsala zinkovou mast a to pomohlo. Sádlo nemůžu v lékárně vůbec sehnat, chtěla jsem čitěný, aby malá nebyla cítit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
5.12.11 11:28

zkus ji mazat bambuckým máslem. To je super. Malá teď měla taková suchá místa na rukách a pomohlo jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
5.12.11 11:35

Ahoj, nám Dr. dala na suchou kůži Excipial U Lipolotio, a výsledek perfektní. Samozřejmě to nezmizelo po první aplikaci, ale používali jsme to asi měsíc nebo dva a teď není po suché kůži ani památky. Takže za sebe doporučuji a držím palce, ať se toho zbavíte.

• Citovat
  • Upravit
Hanzlici
5.12.11 11:36

a jinak s tím bambuckým máslem naprostý souhlas. Já ho objevila až po delší době, ale teď jí s tim mažu kdejaký neduh na kůži a paráda. A je to přírodní!

• Citovat
  • Upravit
1561
5.12.11 11:36

Ahoj, nám doktorka doporučila modrou indulonu a fakt krásně pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.12.11 11:40

ahojky,meli jsme na tvarickach,mazala jsem bepantenem,kalciovkou,linolou a porad se to vracelo,ted jsem koupila od nivea nutri sensitiv SOS v te plechove placate doze a po 3namazanich klid…obsahuje to bambucke myslo a to pekne promazava..

tak at to mate v pohode :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.12.11 11:42

děkuju, tak budu zkoušet a uvidíme:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
5.12.11 12:13

Ahoj,taky jsme měli tento problem…byla jsem s tím u dr. a samozřejmě jsem používala Johnsons baby a v tom byl zakopan pes. Dr mi doporučila tuto kosmetiku nepouzivat, nejlepsi je pry nejaka obyc.Koupila jsem Niveu. A doporucila mi koupat 2× max 3× týdně. Koupu obden a mažu Niveu a už je všechno tak jak ma být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.12.11 12:19

já taky malou nekoupu každý den.Doktorka mi to doporučila hned na začátku, vzheledem k tomu manželovu ekzému, že malá bude mít kůži citlivou.Myslím si že ten johnson to odstartoval,protože když jsem ho používala, tak se malý ta kůže i loupala. Vůbec mě na začátku nenapadlo, že by to mohlo být tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
5.12.11 12:43

co doktor, to názor, koukám :-) mně hned v první poradně doporučila Dr. koupat denně, i přes to, že současný trend hovoří jinak, a koupali jsme první tři měsíce v Linole. Je to fantastický přípravek.

• Citovat
  • Upravit
37
5.12.11 13:02

a když koupím ten olej do koupele, musím používat i ostatní věci od této řady?Abych jí nekoupala a pak to nekazila tím krémem?Já nevím no.Když jí budu každý den koupat, umyju přirozenou mastnotu kterou už tak nemá ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3012
5.12.11 13:02

Ahoj, řeším to samé, synek 1 měsíc. Suchá kůže, pupínky, mažu Niveou sensitiv(obsahuje to zmiňované bambucké máslo), ale teprve týden. No snad to zabere, vždycky to jakoby zmizí a zase se to objeví. Má to na tvářičkách a bříšku. Je to droboučká vyrážka a někdy více či méně červená, suchá drsná kůžička přetrvává. Příští týden jdeme na 6ti týdenní, tak se zeptáme ještě znovu dětské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí