Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer mamči, mám dotázek - malému se po tělíčku za poslední týden udělaly suché flíčky - má to hlavně na zádech a nožičkách. Když to hodně namažu, není to poznat,ale druhý den je to tam znovu. Zatím používám od Johnsona olivový krém na suchou pleť. Jelikož je můj starší syn astmatik, mám samozřejmě obavy, zda by se nemohlo jednat o atopický ekzém,ale nevím jak vypadá, takže prosím, jestli máte některá podobnou zkušenost, napište…než vyrazím k doktorovi…
Milča
hezky vecer MILO,mne se nejvic na cokoliv osvedcil EXCIPIAL U LIPOLOTION. Prvne jsem ho pouzila,kdyz byl Tomikovi mesic a vyrazila mu na tvarickach vyrazka ze slunicka,ktera zaschla a nevedela jsem,jak se toho zbavit.Neni to zadny lek,jen to poradne promaze.Pouzivam ho na cele telo kazdy den po koupani.Pred Vanoci jsme meli taky takove flicky 2 na zadickach a 1 na brisku.Promazavala jsem to.Zkousela jsem i modrou INDULONU,ale tak jak to prislo,tak to zase odeslo.Promazavej a vydrz.Ono to zmizi.Az pujdes k dr.,tak to ukaz.Pokud to maleho nesvedi,tak to bude v pohode.Jo a ty flicky nam zmizeli az vic jak za mesic.V jednu chvili byli i jakoby strupate.Chce to porad promazavat.
Naprosto souhlasím s Lipolotiem.nám zabral na vše.Hlavně na krustu ve vláskách.My ta suchá místa máme hlavně na tvářičkách a ručičkách!
Hlavně nepoužívej Johnsona.Je moc parfémovaný a nás draždí.Ani doktorka nám ho nedoporučila.Doporučují ho porodnice,které to mají asi zaplacené!
R. ![]()
Ahoj,
myslím, že ten olej od Johnsona není zrovna moc dobrý, ona vůbec tahle kosmetika,ač šíleně propagovaná,je tou,která může vyvolat alergie.
Taky souhlasím s promazáváním Excipialem nebo Lipobasí, oboje volně prodejné v lékárně.
R.
Ahoj MILO , já bych doporučila modrou indulonu, muj starší měl jako mimčo taky suché flíčky na tělíčku a dr. mi jí doporučila a vážně to rychle pomohlo, muj mladší měl po narození hodně vyschlou kůžičku a zase nám pomohla indulona.
Tak hodně zdaru pa Terka
Ahoj, vypada to mozna na AE, ja bych rozhodne zadnou kosmetiku od Johnsona nepouzivala, je sice dost propagovana ale dost narvana chemii, ani v porodnici me nepresvedcili a ja to proste nepouzivala…
Ja mazu deti ted Bambuckym maslem, je ciste prirodni a krasne se vsakne do kuze ktera je heboucka a nam po nem AE i vsechny sucha mista zmizeli. Nemuzu si ho vynachvalit.
ja to pred par dny taky resila, koupila jsem modrou indulonu a vidim velke zlepseni. uz nema kuzi tak zarudlou a jako struhadlo. mel to hlavne na rukach,kolenech a hrudniku. sice se hur rozmazava nez olej,ale doporucovany a propagovany sebamed, ktery mimochodem moc nepomoh, jde rozmazavat stejne blbe
![]()
ad Johnson - meli ho v porodnici a po prvnim vykoupani (koupala sestra - jsem po cisari) se jim Tomik osypal. Johnsona nechci doma ani videt - je to chemie,nechapu,ze to cpou do porodek
S johnsonem máme také špatné zkušenosti. Já na všechno trochu rybilky, nevoní, ale nám zabere na vše snad do 3dnů. Jen na pusinku ji nepoužíváme.
Ahoj
taky jsme měli - šli jsme na kožní a konstatovali slabší AE - dali mastičku - občas je to lepší občas horší - ted používáme na tělíčko kosmetiku pro atopiky od Biodermy - dostání v lékárnách a pomohlo nám to skvěle.
uvidíš - pokud to prostě nezmizí, tak si skočte ke kožní nebo praktické a určitě vám něco předepíší