Alergie na latex?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4748
23.5.08 22:05

Alergie na latex?

Ahoj holčiny.

Tak jsem nějaká přešlá. Malá ve 3 měsících začala po každém kojení ublinkávat, někdy hodně blinkat, dokonce i šavličkovat. Dělali nám všechny možné testy - máme prý podezření na alergii na kravské mléko (ale z krve je neprokázaná). Máme také nedostatek vitamínu B12 (teď už naštěstí nad spodní hranicí). Kvůli tomu jsme měly začít s masozeleninovými příkrmy již od 4,5 měsíce. Začaly jsme až po 5, ze začátku malá snědla jen trošku - tak jednu zarovnanou polévkovou lžíci. Nikdy jí nic nevadilo, maximálně se trošičku ublinkla. Teď toho sní už i 4 pol.lžíce.

No a v úterý jsem se jí snažila poprvé dát banán, snědla ale ani ne 4 čajové lžičky. 3 hodiny po tom začala neskutečně zvracet - házela neskutečný šavle, blinkala, prostě to trvalo 2 hodiny než to všechno vyblinkala. Volala jsem dr. a ona, že může mít alergii na latex. Nic víc mi neřekla, na nic neupozornila. Večer malá byla naprosto ok, jako by se nic nedalo. Dva dny jsme byly jen na MM a dneska jsem jí uvařila jako obvykle mrkev,brambor,brokolici a masíko. Snědla toho dost, dokonce se rozčilovala, že dávám pomalu. No a za 1,5 hoďky zase začala zvracet. Naprosto stejný průběh jako v úterý u banánu. Našla jsem na netu, že při této alergii se nesmí ani brambor. Je ale zvláštní, že nikdy jí to nevadilo a takhle před tím nezvracela.

Chtěla jsem se optat, zda některá máte zkušenosti s touto alergií, co se třeba nesmí a zda vám to třeba vymizelo.

Omlouvám se za román, ale nějak jsem to musela napsat:)

Díky, za jakékoliv zkušenosti, poznatky. Jindul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
847
25.5.08 10:11

Ja jsem asi uplne blba :? ale co ma latex spolecneho s bananem a bramborem a jidlem ???? Chapala bych jeste dudlik z lahve, ty jsou latexove, ale proc by melo dite zvracet po bananu, kdyz ma alergii na latex ??? Me to zvraceni teda pripada trochu jako reflux, ale ten latex fakt nechapu a rada se teda priucim :D

Hlavne at je vam lip at je to co je to

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.5.08 10:19

Tak jsem si to taky nasla na internetu - serologicka reaktivita latexu s potravinovymi alergeny. Takze beru zpet a uz chapu co ma banan a brambor spolecneho s latexem, ale je to teda neuveritelne !!!

Poucena Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
25.5.08 20:00

Po pravdě, já taky u telefonu nechápala, co to dr. plácá. Aspoň že na netu něco bylo. Pořád doufám, že to ale bude lepší. Malá byla na vyšetření a už tenkrát reflux vyloučili. Po MM teď už neblinká, dokonce dneska měla trošku frutapura - nebo jak se to jmenuje - a už 5 hodin je po jídle a je klid. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 02:25

Ahoj holciny, v praci musim nosit rukavice a zacala se mi na kloubech rukou delat koprivkova vyrazka. Rukavice objednavame bez pudru, ale v lekarne rekli, ze je to zrejme tedy alergie na latex. Zjistila jsem, ze kdyz tyto rukavice nepouzivam a vyrazka zmizi, ale dal s pritelem pouzivame pravidelne (dlouhodobe) kondom, zadna vyrazka se nevytvori. Je tedy mozne ze rukavice a kondom jsou vyrobene z jineho typu latexu? :think:

• Citovat
  • Upravit
Eustress
16.1.23 02:38

Vlož si do sebe kondom a rukavici na stejně dlouhou dobu.
Navíc jsou rukavice i z jiných materiálů.
Zkus použít vhodný pudr.

• Citovat
  • Upravit
41844
16.1.23 05:31
@Anonymní píše:
Ahoj holciny, v praci musim nosit rukavice a zacala se mi na kloubech rukou delat koprivkova vyrazka. Rukavice objednavame bez pudru, ale v lekarne rekli, ze je to zrejme tedy alergie na latex. Zjistila jsem, ze kdyz tyto rukavice nepouzivam a vyrazka zmizi, ale dal s pritelem pouzivame pravidelne (dlouhodobe) kondom, zadna vyrazka se nevytvori. Je tedy mozne ze rukavice a kondom jsou vyrobene z jineho typu latexu? :think:

A máš ty rukavice opravdu latexové? My v práci používáme nitrilové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 06:30

@Havlova ano, klasicke bile latexove, bez pudru vevnitr. Nekterym kolegum vadil ten prasek uvnitr rukavic, tak ve skladu zacali objednavat bez nej, ale u me problem stale pretrvava. V lekarne se mi na ruce koukli, rekli ze je to nejspis latex, ale nemusi byt na 100 %, pokud napriklad po castem pouzivani kondomu nemam zadnou reakci… pry se muze jednat o reakci kuze na ten prasek uvnitr rukavic (coz uz neobjednavame) a nebo jeste i na chlor, ktery se pri vyrobe latexovych rukavic take pouziva. Ale tezko rict. Zacalo mi to az tento rok, nekdy v lete. Nepouzivam li rulavice vubec, vyrazka se nekona, zacnu je pouzivat, osypou se mi klouby na prstech.
Jenom pro upresneni, rukavice nosit musim, delame uklidy na stavbach a pomahame uklizet v domovech duchodcu atd. Bez nich to uplne nejde…

• Citovat
  • Upravit
41844
16.1.23 06:32
@Anonymní píše:
@Havlova ano, klasicke bile latexove, bez pudru vevnitr. Nekterym kolegum vadil ten prasek uvnitr rukavic, tak ve skladu zacali objednavat bez nej, ale u me problem stale pretrvava. V lekarne se mi na ruce koukli, rekli ze je to nejspis latex, ale nemusi byt na 100 %, pokud napriklad po castem pouzivani kondomu nemam zadnou reakci… pry se muze jednat o reakci kuze na ten prasek uvnitr rukavic (coz uz neobjednavame) a nebo jeste i na chlor, ktery se pri vyrobe latexovych rukavic take pouziva. Ale tezko rict. Zacalo mi to az tento rok, nekdy v lete. Nepouzivam li rulavice vubec, vyrazka se nekona, zacnu je pouzivat, osypou se mi klouby na prstech.
Jenom pro upresneni, rukavice nosit musim, delame uklidy na stavbach a pomahame uklizet v domovech duchodcu atd. Bez nich to uplne nejde…

Tak zkuste ty nitrilové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
16.1.23 08:39

Tak si kup balík jiných rukavic, uvidíš jestli to bude materiálem, ale me třeba vadí všechny, asi ne až tak materiál, ale hrozne se mi v tom potí a zaparuji ruce a rozjíždí se mi ekzem. Takže v práci sem je tahala jenom, když sem fakt musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek