Suchá plena
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
suchá plena
ahojky .....dnes v noci při přebalování mi přišlo že malá vubec nečůrá…měla jen pokakanou plenu ale vubec ta plína nebyla težká jako že je počuraná..a dnes ráno to samé…není možné že by nemohla nějákým způsobem čurat?ted sem ji přebalila a nechám ji plenu dele než normalně…abych viděla že čůrá nebo ne…doufám že to bude v pohodě..ale bojím se aby jí třeba neprasknul močák z toho že nemuže čurat nebo asi plaším zase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V noci se muze stat, ze dite moc necura, pokud opravdu tvrde spi. Zkus ji dat do plenky treba papirovy kapesnik nebo latkovy, na tom poznas, zda necura vubec, nebo zda si jen tak trochu cvrkne.
Nema propadlou fontanelu na hlavicce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malou přebaluju snad po každém kojení, na její plínce často na první pohled nazjistíš, jestli je počůraná nebo ne.
Zkus mimčo nechat chvilku rozblený, hodně dětí tak rádo čůrá, nebo jak říkáš, nech jí plínku dýl.
Jo a pediatr mě upozorňoval, že je třeba kojit aspoň 7× denně - to stíháte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
Malou přebaluju snad po každém kojení, na její plínce často na první pohled nazjistíš, jestli je počůraná nebo ne.
Zkus mimčo nechat chvilku rozblený, hodně dětí tak rádo čůrá, nebo jak říkáš, nech jí plínku dýl.
Jo a pediatr mě upozorňoval, že je třeba kojit aspoň 7× denně - to stíháte?
myslíš jenom za den nebo i za noc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maruška mi tohle taky dělala. Dokonce několik nocí po sobě. Říkala jsem, že už takhle malá nepotřebuje plínku na noc
. Neboj, kdyby byla odvodněná, tak by ti nečůrala ani přes den, měla by propadlou fontanelu a divnou kůži - prý se to pozná i tak, že když dítě lehce „píchneš“ prstem a dáš prst pryč, tak se tak snadno kůže nevrátí do původního tvaru - nebyla by tak pružná. A jestli kaká normálně, tak to bude OK. Kdyby nečůrala ani celé dopoledne, tak už bych zavolala doktorce, ale myslím, že za chvilku bude plína plná
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
snad jo…ale ani něják nebrečí nebo že by jí něco bolelo..ted krásně usla…a nevypadá že by jí něco trápilo…no uvidíme…díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nebo si zvaž suchou plínu a po přebalení i tu použitou tak zjistíš spolehlivě jestli něco přibilo ,nebo ne -stačí i kuchynská váha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze kuchynska vaha muze mit docela odchylku. na papirovem kapesniku se pozna okamzite, zda dite curalo nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nebo zkus dát nomální bavlněnou plenku do pampersky a dělej to jeden den a uvidíš, kolik jich počůrá. Budeš vědět přesně počet.
Budeš v klidu, jen se to musí častěji kontrolovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
uvidíme, ráno sem jí dala pemprsku a ted spinká,,,,tak jí nechám spát do dalšího krmení a zkontroluju plenu a uvidíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka píše:
Ja myslim, ze kuchynska vaha muze mit docela odchylku. na papirovem kapesniku se pozna okamzite, zda dite curalo nebo ne.
to jo ,ale pochybuju ,že má každý doma ještě nějakou přesnější váhu než kuchynskou ,ta dětská má ještě větší odchylky .Vážení plen je takové „více vypovídající“ při případné komunikaci s lékařem .Jako jinak kapesník v plíně určitě stačí jesli chceme jen vědět jestli čůrá nebo nečurá .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit