Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, nemáte prosím tip na něco opravdu dobrého na suché a popraskané ruce? Dělám jako prodavačka, takže si ruce pořád myju, sahám na kartony, zboží, uklízím a v zimě je to úplná katastrofa. Mám je vysušené tak, že mě někdy bolí i obyčejný dotek a občas mi kůže až praskne. Vyzkoušela jsem už různé krémy, ale buď nepomohly, nebo byly hrozně mastné a přes den nepoužitelné.
V chladu nos rukavice. Krém maž na vlhkou kůži, já si ruce stříkám květinovou vodou - hydrolátem. Funguje mi Weleda skinfood a úplný zázrak je Měsíčkový zázrak, zn. Alchymistky (koupíš jen na eshopech). Od stejné značky mám lanolinové mýdlo, které hezky hydratuje a nevysušuje. Mně to zhoršuje prach, zima, křída a voňavá mýdla, která tedy používám jen někde, doma to nemáme.
Tak to, tě, zakladatelko, asi nepotěším. Já kdysi dávno v zahraničí mj. myla nádobí a od té doby mám období, kdy mám velmi suché hřběty dlaní, většinou v zimě, ale např. tuhle zimu ne, zato teď jo.
Takže ten problém znám, tehdy si tam mažu např. bambucké máslo od Saloos. No a protože jsem měla nějaký problém (ekzém na rukách, takovým něčím jinak netrpím) minulý týden jsem byla na kožním. A panu doktorovi (lidé na něj pějí jen samou chválu, takže dobrému) jsem vzpomněla i tenhle problém. Řekl mi: „Když doma myjete nádobí, tak používejte rukavice. A mažte si to tělovým mlékem.
To bambucké máslo je taky dobré.“
Pozn. V zahraničí jsem s tím měla akutní problém, kůže tak suchá až dopukaná a bolestivá. Šla jsem do lékárny a jeden přípravek (ani ne moc mastný) mi hned po jednom mazání pomohl! A lékárnik mi řekl: „To nemáte od mycích prostředků, ale jen od vody!!“
@EliMra mám úplně stejný problém - přes zimu kompletně rozpraskané ruce a zatím nejlepší krém je Belobaza. Okamžitě se vstřebá, nelepí ani není mastná a ruce uklidní.
@EliMra La roche posay cicaplast mains, je super, dražší, ale dá se vychytat v akci. Kupuju 100ml.
Krem na rozpraskané paty
. Plus nepouzivat, pokud není třeba, moje kůže so jinak během pár dní zvykne na všechno, takže jen při problémech.
Me po několika letech letos poprvé nepopraskaly ruce, protože jsem mazala lactoureou. Mají i nějaké máslo a to hodně pomáhá i holce na přesušení kuzi
@EliMra píše: Více
Ahoj,
máš možnost nosit rukavice? U nás mají prodavačky látkové rukavice, na dlani s protiskluzem. Zda to nějak pomůže
ale asi ano, jinak by je (předpokládám) nenosily.
@chs.jasmin píše: Více
Určitě to pomůže, od doby co nadobi myje mycka a ja defacto vsechny prace v rukavicich, tak ruce naprosto v pohodě.
Teda krom toho nadobi, to v rukavicich nedam.
@Hanney7 píše: Více
Souhlas, La roche posay má skvělý krémy na tyhle problémy ![]()
Tip na nemastné nemám, všechny ty nemastné mě šíleně pálí. Já na tohle trpím od dětství a nejlepší je domácí konopný balzám. Když není, tak Konopka s 50 % konopí, nebo obyčejný Infadolan. Kdykoli můžeš doma, na noc, tak napatlat a dát si rukavice.
Mi osobně pomáhá pouze bambucké máslo od pur. vision.
Je sice mastnější, ale za ty hladké a vyživené ruce mi to stojí.
Dávám ráno před odchodem a večer po namazaní obličeje a těla….
Vůně je moc fajn, lehce oříšková.
Po klasických krémech na ruce jsem měla pokaždé alergickou reakci