Suché a popraskané ruce – tipy na krémy, které příliš nemastí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
7.4.26 15:03

Suché a popraskané ruce

Holky, nemáte prosím tip na něco opravdu dobrého na suché a popraskané ruce? Dělám jako prodavačka, takže si ruce pořád myju, sahám na kartony, zboží, uklízím a v zimě je to úplná katastrofa. Mám je vysušené tak, že mě někdy bolí i obyčejný dotek a občas mi kůže až praskne. Vyzkoušela jsem už různé krémy, ale buď nepomohly, nebo byly hrozně mastné a přes den nepoužitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4955
7.4.26 15:12

V chladu nos rukavice. Krém maž na vlhkou kůži, já si ruce stříkám květinovou vodou - hydrolátem. Funguje mi Weleda skinfood a úplný zázrak je Měsíčkový zázrak, zn. Alchymistky (koupíš jen na eshopech). Od stejné značky mám lanolinové mýdlo, které hezky hydratuje a nevysušuje. Mně to zhoršuje prach, zima, křída a voňavá mýdla, která tedy používám jen někde, doma to nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 15:54

Tak to, tě, zakladatelko, asi nepotěším. Já kdysi dávno v zahraničí mj. myla nádobí a od té doby mám období, kdy mám velmi suché hřběty dlaní, většinou v zimě, ale např. tuhle zimu ne, zato teď jo. :? Takže ten problém znám, tehdy si tam mažu např. bambucké máslo od Saloos. No a protože jsem měla nějaký problém (ekzém na rukách, takovým něčím jinak netrpím) minulý týden jsem byla na kožním. A panu doktorovi (lidé na něj pějí jen samou chválu, takže dobrému) jsem vzpomněla i tenhle problém. Řekl mi: „Když doma myjete nádobí, tak používejte rukavice. A mažte si to tělovým mlékem. 8o To bambucké máslo je taky dobré.“

Pozn. V zahraničí jsem s tím měla akutní problém, kůže tak suchá až dopukaná a bolestivá. Šla jsem do lékárny a jeden přípravek (ani ne moc mastný) mi hned po jednom mazání pomohl! A lékárnik mi řekl: „To nemáte od mycích prostředků, ale jen od vody!!“

• Citovat
  • Upravit
23887
7.4.26 16:08

Měsíčková Indulona… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
7.4.26 16:16

@EliMra mám úplně stejný problém - přes zimu kompletně rozpraskané ruce a zatím nejlepší krém je Belobaza. Okamžitě se vstřebá, nelepí ani není mastná a ruce uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
7.4.26 16:17

@EliMra La roche posay cicaplast mains, je super, dražší, ale dá se vychytat v akci. Kupuju 100ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24572
7.4.26 16:54

Nejlepší je červený krém na ruce Garnier.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
7.4.26 16:58

Krem na rozpraskané paty :nevim:. Plus nepouzivat, pokud není třeba, moje kůže so jinak během pár dní zvykne na všechno, takže jen při problémech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
7.4.26 17:13

Modrá Indulona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
7.4.26 18:14

Me po několika letech letos poprvé nepopraskaly ruce, protože jsem mazala lactoureou. Mají i nějaké máslo a to hodně pomáhá i holce na přesušení kuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
7.4.26 18:15
@EliMra píše: Více

Ahoj,

máš možnost nosit rukavice? U nás mají prodavačky látkové rukavice, na dlani s protiskluzem. Zda to nějak pomůže :nevim: ale asi ano, jinak by je (předpokládám) nenosily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
7.4.26 18:31
@chs.jasmin píše: Více

Určitě to pomůže, od doby co nadobi myje mycka a ja defacto vsechny prace v rukavicich, tak ruce naprosto v pohodě.
Teda krom toho nadobi, to v rukavicich nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.4.26 19:00
@Hanney7 píše: Více

Souhlas, La roche posay má skvělý krémy na tyhle problémy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
7.4.26 19:58

Tip na nemastné nemám, všechny ty nemastné mě šíleně pálí. Já na tohle trpím od dětství a nejlepší je domácí konopný balzám. Když není, tak Konopka s 50 % konopí, nebo obyčejný Infadolan. Kdykoli můžeš doma, na noc, tak napatlat a dát si rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.26 20:03

Mi osobně pomáhá pouze bambucké máslo od pur. vision.
Je sice mastnější, ale za ty hladké a vyživené ruce mi to stojí.
Dávám ráno před odchodem a večer po namazaní obličeje a těla….
Vůně je moc fajn, lehce oříšková.

Po klasických krémech na ruce jsem měla pokaždé alergickou reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek