Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tipla bych kvasinky. kup si v lékárně genciánovou violeť, namaž bradavky, nech zaschnout a přemázni bepanthenem. a mazej tím bepanthenem fakt poctivě, mě e osvědčila frekvence tak 1× do hodiny. Fialka stačí tak dvakrát denně.
@Gladys Dík!
Zkusím to. A pokud jsou to kvasinky, není to nějak nebezpečné pro malého? Není lepší jít s tím k Dr.?
To je ta slavná moučnivka, u druhého ji měl malej v pusince pár flíčků a já měla bradavky na hadry, je to o tom, jak se tělo dokáže bránit, pokud má v pusince tu mikrofloru v pořádku, tak ta nedovolí pomnožení kvasinek. a navíc jak bude sát, tak ti tu genciánu ocucá a ta případné kvasinky zlikviduje, kdyby se mu udělali v puse bílé flíčky, tak dej na štětičku a potři mu to přímo v puse. A chce to dávat pozor, pokud nosíš podprsenky, tak nechávat prsa větrat, oplachovat bradavky, aby na nich nezůstávali zbytky mléka, protože to je sladké a kvasinky mají potravu. nejhorší jsou záhyby na pomezi bradavky a dvorce, v těch e jim daří velice.
k doktorce bych šla, kdyby to do několika dnů neustoupilo
Ahoj, mám 14 měsíčního chlapečka kterého stále kojím, a poslední týden mám problémy s bradavkama. Mám je suché a úplně se mi loupe kůže. Bolí to, štípe to, svědí to, kojení je utrpení. Mažu bepanthenem ale nepomáhá to vůbec. Tohle je už moje třetí dítě, všechny jsem kojila dlouho, a ještě v životě se mi nic podobného nestalo. Nikdy jsem neměla popraskané bradavky, ani ze začátku kojení, prostě vždycky to bylo v pohodě, a teď najednou tohle
Kojení se nechci vzdát, ale tohle mě úplně odrazuje, nedá se to
Neví tady někdo čím to je a co s tím? Děkuji.