Malý jedlík

9
15.1.13 13:56

Malý jedlík

Ahojky,
mám doma 5-ti týdenní miminko (chlapečka). Plně jsem ho kojila jen týden. Po příchodu z porodnice jsme byli nuceni začít dávat příkrm, jelikož mu moje mléko nestačilo. Nyní jsme už převážně na UM, jelikož se mi tvoří minimum mléka. Malý je strašný hladovec, již teď pije 150 ml 6krát denně. Pokud si nevypije ‚svoje‘ množství, strašně pláče a nedá se uklidnit. Už se nám stalo, že vypil i 180 ml. Bojím se, že je to na takto malé miminko hodně a nerada bych mu způsobila nějaké problémy. Máte někdo zkušenosti se stejně hladovým miminkem? Za poslední měsíc jsme vyrostli o 5cm a přibrali necelé 1kg. Doktorka na jednu stranu říkala, že je to hodně, co vypije, ale na druhou stranu, že to bude velký chlap. Vodou ani čajem se ošidit nedá :(
Díky za vaše příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
15.1.13 14:03

No a co je za problém? Tak mu dej kolik potřebuje, vždyť i doktorka ti řekla že to asi potřebuje. Vyprdni se na tabulky, dneska je fakt strašná doba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
15.1.13 14:08

Tak nevím, když jí dítě málo, je to zle, když jí hodně, je to ještě horší. Dej mu, co chce a buď ráda, za pár týdnů se ti to třeba otočí a ty budeš ještě s láskou vzpomínat. Btw můj přibíral za měsíc víc a rostl vyloženě mnohem víc a doktorka to neřešila, jen utrousila, že my dospělí taky jíme a pijeme podle svých potřeb a každý jinak. Tekutiny mu stejně cpeš (voda a čaj), tak kde je rozdíl, vyjma kalorií?

• Citovat
  • Upravit
20518
15.1.13 14:11

Jako máma dvou dětí ti mohu dát svoji zkušenost. Před prvním miminkem jsem měla nastudované snad vše, co mám dělat, aby to bylo správné. Po druhém dítěti jsem začala dělat vše - aby děti neřvaly. Páč můj relativní klid a odpočinek byl jaksi sobecky důležitější než nějaké plnění pětiletek a tabulek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No jo no. Oba kluci byi vždycky mimotabulkoví… to bych fakt musela být už v blázinci. :hug:

Holka, jsi máma, stejně jako kočky nebo opice… a řeší ty tabulky? A jsou kvůli tomu špatné matky? Jestli máš pocit, že má hlad - tak ho má. Počkej, až budeš ve dvou letech řešit, že nežere a nežere! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
15.1.13 14:17

Emilie ti to napsala dobře, s dalším dítětem nebo po čase už to řešit nebudeš. Nemysli si, také jsem vyšilovala, v našem případě, že jíst přestal. Stále se nerozjedl a já už to opravdu neřeším :). Přibírá, čurá, stolici má, živý je, tak co :lol:.

• Citovat
  • Upravit
11689
15.1.13 14:24

Malý mi taky takhle hodně jedl a užívej si to, protože ted naopak nechce jíst vůbec :cert: :cert: Dneska byl takový boj s obědem to bych vám nepřála vidět. :cert: Udělala jsem mu výborné domácí jídlo a co on!!! Hodil talíř na zem a jediné co dal do pusy je ta hnusná kupovaná sklenička. :cert: :cert: Nechala jsem ho i vyhladovět ale stejně to nesnědl, no má tohle cenu? Nemá a zase vyhrál a dostal přesně to co chtěl!!! :cert: Omlouvám se zakladatelce za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
15.1.13 14:28

Ahoj, náš chlapeček v 5ti týdnech vysosal 130ml, občas i těch 150ml, i když MM. za šestinedělí přibral 1740g a vyrostl o 9 cm. Takže si hlavu nedělej, dobře, že papá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
15.1.13 14:37

Co já bych za to dala, kdyby mi takhle papal! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.13 14:43

Zakladatelko, na tabulky se vykašli a dej malému najíst. Mě v tomto věku vyčítali, že kojím co hodinu, že prý je to moc často a blbě. Kecy!!! Malá je zdravá, váhově akorát a hlavně spokojená :lol:
@Lastkecka Sestřenka měla podobný problém - její malá jedla pouze ze skleničky. Vyřešila to lišácky. Uvřila doma, přendala do prázdné kupné skleničky a malá dlabala, až se jí dělaly boule za ušima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
15.1.13 15:27

@Misha0027 Ahoj, kojené miminko taky každé vypije jiné množství MM. A maminky ani neví kolik toho to jejich miminko vypije. Většinou váží až když je nějaký problém. Tak bych to brala stejně i UM, řešila bych až by byl nějaký problém. Pokud takové množství vyžaduje tak mu to dej. To dávkování na obale bych brala jen jako doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.1.13 17:33

Tak tak, holky mají pravdu, jen mu dej kolik sní. Co já bych za to dala. Malá (3,5měsíce) jede tu svou, jí 130 a to jsem ráda, spíš tak kolem 100ml. Když mi včera večer vysosla poprvé v životě 150,tak už jsem pomalu běžela na balkon věšet prápor 8o. Tak to neřeš, ono se to fakt může ještě stokrát změnit. Oni to jsou malý vykukové :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.13 20:43

Holky, díky za vaše komentáře. Co mě stále znepokojuje je fakt, že vypité UM by měl malý trávit aspoň ty 3 hodiny. Někdy se však stane, že chce další porci již po 2 hodinách. Když mu místo mlíčka chci dát trošku vody nebo čajíku, tak to odmítá a nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová