Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, asi před měsícem se mi udělaly kolem pusy červené suché fleky. Ráno, když se vzbudím jsou bílé šupinaté a svědí. Nevíte, co by to mohlo být? Nikde jinde je nemám, jen okolo té pusy.
Ahojky, určitě běž na kožní. Podle foto mi to příjde jako začínající atopický ekzém, ale může jít také o seborhoickou nebo periorární dermatitidu. Takže si tam v pondělí raději zajdi ![]()
@Pookie Byla jsem před třemi týdny u homeopatičky, tak mi namíchala nějaké kapičky, ale zatím se to nelepší. Spíše mi přijde, že se to trošku zhoršilo. Nemáte s homeopatiky zkušenosti, zda je to normální, že se po jejich podání stav zhorší?
@ivka82 u homeopatik se stav zhorší zhruba po týdnu, pak by se měl začít zlepšovat. Jestli se ti to zhoršilo po třech týdnech, tak bych řekla, že to asi není správný lék. Ale jsem jen laik a papouškuju, co mi bylo řečeno v našem případě, spíš to konzultuj s tou homeopatkou ![]()
@Etcetera78 zhoršené už to mám zhruba týden…zkusim v pondělí na homeo zavolat a poradit se tam…
Taky mam podobnou nadheru-kolem nosu. Pomohla mast sensibio bioderma.
@ivka82: takhle u me zacal atopicky ekzem, asi v 25 letech - od te doby si ho uzivam kazdou zimu, tyto suche fleky presly do cervenych, ktere mi ramuji celou pusu, u nosu pocinaje. Postupne to preslo i na ruce, ale take jen v zime.
Ale nechci tim rict ze AE mas, treba to je neco jineho. Co se mi an to osvedcilo je krem na velmi suchou plet od la roche posay, jako jediny me nedrazdi, jinak me po vsem oblicej svedi a pali…cena kolem 600kč
A zmizelo vám to úplně a už se to nevrátilo, když jste přestala mazat?
@LinduleK já to mám vyloženě jen u těch koutků pusy jinak nikde jinde…nejhorší je, že to co pomohlo vám, nemusí zabrat u mě…a co mě nejvíc štve, že to nelze ani zamaskovat make-upem, vždycky mi ty šupiny vylezou i přes make-up ![]()
@ivka82 píše:
@LinduleK já to mám vyloženě jen u těch koutků pusy jinak nikde jinde…nejhorší je, že to co pomohlo vám, nemusí zabrat u mě…a co mě nejvíc štve, že to nelze ani zamaskovat make-upem, vždycky mi ty šupiny vylezou i přes make-up
ano to mam stejne, makeup to nezakryje, mam to jeste na jednom vicku, tam nemam cerveny flek, jen supinky a vylozene se az droli, jak kdybych se loupala. Ony ty fleky po kremu nezmizi, jen zesvetlaji, ale pri pravidelnem mazani supinky zmizely. Urcite staci levnejsi krem, jen musite najit takovy, po kterem vas to nebude palit. Ale po zime vam to zmizi 100pro samo
@LinduleK : když mluví s o tom víčku, tak já to mela taky, a je fakt, ze co jsem doma a nemaluju se, tak to zmizelo.
@ivka82 : já mám ne o podobného na krku, jsem tedy fakt lina mazat, ale me pomáhá modra indulona.
@LinduleK ach jo…proč musí existovat takových hnusů…jsem z toho už nešťastná
![]()
@ivka82 píše:
@LinduleK ach jo…proč musí existovat takových hnusů…jsem z toho už nešťastná![]()
![]()
budte rada, ze to nemaji deti
ackoliv ja sama to mam v mizivem mnozstvi a jen v zime, tak syn tim trpi neuveritelne a to je teprve peklo ![]()
@LinduleK tak s tím souhlasím…děti jsou v takovém případě chudáci ![]()