Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Robitussin junior, máme od dvou let. Jestli ho můžete vy, to je potřeba zeptat se v lékárně
Ahoj Markyz a ostatní,
takže vypadá to že ten Ditustat začíná zabírat. Přes den už skoro ani nezakašle, největší krize je klasicky večer chvilku po usnutí, ale pak už spí celou noc a jen občas ze spaní trochu zakašle. Jenže teď se mně zdá, že suchý kašel přechází v tzv. mokrý - ach jo a jsem na rozpacích, jestli teda ještě zůstat na Ditustatu, nebo přejít na nějaký sirup pro odkašlávání. Snad že by ten Stoptusin? Ten je jak snad jak na sklidnění tak i na odkašlání. Já si holt s tím typem kašle ani po těch víc jak 4 letech, co je malý na světě nikdy nevím přesně rady ![]()
Lasičko, tento „chvat“ úspěšně zabírá i na starší
když je fakt potřeba, zafixuju tím i dcerku, i když se to bez řevu neobejde
(potvora mi začala nudle vtahovat místo vysmrkávat
)
Markmark píše:
Lasičko, tento „chvat“ úspěšně zabírá i na staršíkdyž je fakt potřeba, zafixuju tím i dcerku, i když se to bez řevu neobejde
(potvora mi začala nudle vtahovat místo vysmrkávat
)
Nic noveho,moje skoro 5-ti letá dcera chrchle a vtahuje jak hospodský ožrala a jde si odpivnout kde to jen jde.Lezu z toho po zdi…prostě nechutny,ale tatinek má rados,že naučil dcerku si ulevit
…jen slysím chrrrrrrrrrrrr a polk a nebo flus…desny ![]()
Dobrý den chtěla jsem se s vámi poradit mám už asi 3 týdny suchý dráždivý kašel hlavně v noci pak mě bolí i rameno a v podbříšku. Někdy mám i takový záchvat kašle až skoro na zvracení. Nevíte co by mi mohlo pomoct doktorka neordinuje. ![]()
Ahoj,
můj malý syn také dlouho trpěl dráždivým suchým kašlem. Zabíral nám na něj jen Ventolin. Potom mi kamarádka poradila Mucoplant. Je to jitrocelový sirum, který je lepší než Hedelix, apod. Od té doby, co ho při kašli používám cca 2 roky, nemáme žádné problémy. Dříve musel užívat i antibiotika, teď už nic.
Ahoj, potřebovala bych poradit, co na ztlumení kašle. Dcera je už 14dní doma, nejdřív měla i ošklivou rýmu, doktorka nám napsala pamycon atb do nosu, k tomu jsem jí dávala Sinecod, ten mi příjde, že nic moc nepomohl.Po týdnu jsem byli na kontrole a dostala Spiropent, za tři dny byla na kontrole zas a doktorka řekla, že už může ven a je to lepší, ale kašel má pořád, takový ten hnusný, dráždivý, občas jí to nejde zastavit. Já nevím co na to, kupovala jsem sirup Stoptussin, ale chtěla jsem vědět jestli není ještě něco účinnejšího. Díky ![]()
Během dne používáme Ambrobene sirup, na noc Dithiaden nebo Protazin.
Teď jsem našla dr. Weiss stopkašel, nemáte někdo zkušenost?
@claire91 Prothazin a Dithiaden je na sklidnění, Anbrobene na zvlhčení kašle.
@claire91 Prothazin a Dithiaden je na sklidnění, Anbrobene na zvlhčení kašle.
Chci se zeptat syn (5r) ma suchy kasel, dostava sinecod. Muzu k tomu davat i homepatika? Drosetux? Muze se to kombinovat?
@Vemas
Jasně, můžeš. Nám teda moc nepomáhal. Ach jo, co já bych za to dala, kdyby nám něco zabíralo aspoň na 50%, aby se děcka v aspoň v noci vyspaly. A to jsem zkoušela skoro všechno.