Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@claire91 Prothazin a Dithiaden je na sklidnění, Anbrobene na zvlhčení kašle.
Chci se zeptat syn (5r) ma suchy kasel, dostava sinecod. Muzu k tomu davat i homepatika? Drosetux? Muze se to kombinovat?
@Vemas
Jasně, můžeš. Nám teda moc nepomáhal. Ach jo, co já bych za to dala, kdyby nám něco zabíralo aspoň na 50%, aby se děcka v aspoň v noci vyspaly. A to jsem zkoušela skoro všechno.
@poplach diky. Ja si prave nebyla jista. A nepomuze na noc prothazin? Synovi teda pomuze pokazde, ale davam ho v krajnim pripade.
@Vemas když se mi děcka v noci dáví kašlem, dávám ho. Čtvrtku. Jinak já mám dobré zkušenosti spíš s Mucosolvanem-kašel zvlhčí a pomůže líp odkašlat
@berry4 ale on ma uplne suchy kasel, drazdivy. Zahleneny neni, tak to by mu mucosolvan nepomohl..
@Vemas …no, já s ním mám jiné zkušenosti…Každopádně cibulí v cukru, zvýšením polohy, zvlhčením vzduchu a Prothazinem na noc nic nezkazíš ![]()
@berry4 diky, prothazin dam, kasle dost, cibuli mi nesni ![]()
Snad aspon budd klidna noc. Diku
@Vemas
Jak píšou holky, protazin na noc můžeš dát. A tu cibulovou šťávu s cukrem mi jí i malá, která u jiných medicín prská. A malému tak chutná, že snědl snad 20 lžiček ![]()
Jo a když jsme u té cibule, tak zkus cibulovou polívku s majoránkou. Tu děcka baští, když jsou nemocní. Je rychlá, jednoduchá, levná.
Slez kvet. Udelat z toho caj, je takovy modry a chut nic moc, ale me uz hodnekrat dost pomohl
@Simča dobrý den, prosím Vás ten pamycon ten je i pro děti? ty antibuotikove kapky? dostala jsem je od své dr a nevím jestli to můžu dát i synovi má 2,5roku pryč. teď máme taky tu zadní rýmu a do toho teď kašel, jakoby záchvaty kašle netrhaji sice dlouho ale brzo se mi z nich pozvraci nevím čím utlumit. Manžel mi koupil nějaké kapky levopront bereme 1,5dne a zatím stále kašle.
Ahoj maminky potrebuju radu dcera 14 mesicu ma suchy drazdivy kasel takze sem ji zkusila dat stavu z cibule a medu ale odmita to nezkazim tim nic kdyz ji to dam do mleka ktere mi vypije… nemyslim sunar apod ale klasicke mleko dekuju za radu
Během nemoci je nejlépe omezit mléčné výrobky. Cibuli s cukrem můžeš nalít do čaje anebo dat do stříkačky a striknout ji do pusy. Můžu ještě doporučit bylinkové kapičky Kaloba na kašel, zabírají většinou skvělé.
Ahoj děvčata, chci se zeptat, malého trápí už druhý den suchý, dráždivý kašel
kašle každých 10 vteřin třeba půl hodiny pak 2-3 hodinky klid a pak na novo
nasadila jsme Stoptussin a mám tu psí sádlo - tak nevím - použít nebo ne
malému je 3,5 roku. Mám tohle http://www.zbozi.cz/…avera-250ml/
Myslela jsem že bych mu namazala hrudníček
na noc. Ještě jsem koupila čaj http://www.aaaleky.cz/…y-180g-89109?….
Pokud máte nějaký jiný osvědčený recept, budu ráda. Moc děkuji za rady.