Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mažu, mám teda droserin, řekla bych že je to stejné
mažu 3× denně
nevidím důvod proč nemazat
mě to babička dělala když jsem byla malá
Ahoj, ja nakrajim do misticky 2 cibule, dam to synovi do pokojicku a v noci nezakasle, osvedcilo se nam to lip nez vsechny kapky. jen je rano nacuchnuty cibuli:-)Jinak jsem spis pouzivala Sinecod, nebo Levopront. Kdyz uz bylo nejhur tak Dithiaden (pulku).
Holky, díky, tu cibuly zkusím přes noc. A zkusím ho tedy namazat, já jsem se bála aby ho to třeba moc nepálilo ![]()
Ahoj, vím o čem mluvíš:-) nedám dopustit na Tannen sirup - jakmile děti začnou kašlat nasadím léčbu a téměř zázračně někdy i do dvou dnů je po kašli, obsahuje smrkové výhonky, lípu a fenykl, nic lepšího neznám, vyzkoušej. Pokud bys měla zájem, mohu Ti poslat na vyzkoušení, napiš do zpráv.
@Solc.m. Cibule s cukrem, tu šťávu po lžičkách celý den, dětem to obvykle chutná, nám to zabírá lépe než všechny léky a sirupy. Ten Tannen sirup je taky fajn, ale cibule bych řekla, že stačí. Ty tussiny jen tlumí kašel, ale neléčí, teda nám nezabíraly vůbec ani na to utlumení. A Mucosolvan je na vlhký kašel.
Dceři zabírá také Sinecod, ale prostě jen tlumí, neléčí. Já dělám také již zmíněný cibulový sirup i cibulový čaj s majoránkou a dávám při tom suchém kašli kalciový sirup.
Než se dostanete k lékaři, tak sinecod.
pokud jste to chytli všichni, tak výtěry a kultivace, jestli vám někde nesídlí nějaká bakterie. A případně ji cíleně zaléčit.
Pokud kultivace něco takového vyléčí, tak to chce zajít na alergologii.
Další variantou je příliš vysoká hladina formaldehydu z nového nábytku/podlahy/koberce a nebo nějaká skrytá plíseň.
@Solc.m. Zkus ten kalciový sirup, opravdu. Posledně nám s ním kašel přešel přímo zázrakem za 2 dny.
A výborný je tymiánový sirup - svařit tymián s vodou a pak do teplého vývaru přidat med a dávat také po lžičkách.
Ahoj.
Muzete mi poradit, co na suchy drazdivy kasel? Mam z nej uplne stazene hrdlo, sem tam se mi navali a parkrat jsem i zvracela.
Doktorka rikala kloktat Vincentku a pit caj, ale to proste nezabira.
Vytery mam ciste.
Drosera 30ch, 10 kulicek vecer, behem dne podle potreby. Zabira skvele