Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím Vás máte někdo zkušenost u ekzému s koupáním se solí z mrtvého moře?Máme dvouletou holčičku s ekzémeme a chtěla bych to vyzkoušet.Děkuji moooc
Ahojky, tohle asi budeš znát: http://www.solnajeskyneletnany.cz/…rtveho-more/.
Osobně nemám zkušenost, jedna známá mi kdysi říkala, že jim to hrozně pomáhalo, myslím, že i k moři s klukama (mají dva) jezdili na ozdravný pobyt a platila jim to i pojišťovna, ale je to už tak 6 (možná 7) let zpět, co jsme se o tom bavili.
Ahoj,díky.Právě u té solné co jsi mi poslala,jsem to četla poprvé a docela mě ty články zaujaly.Je to asi dva dny co jse si to tam přečetla a vážně zvažuju,že si to objednám.Moře asi taky budeme v létě absolvovat,díky moc za tip
Já mám ekzém a koupání v soli z Mrtvého moře mi pomáhá. Kupuju od Ahavy sice to štípe, ale pomáhá to.
Ahoj,
moje dcerka má ekzém od 4 měsíců. Od 1 roku byla každý rok min. měsíc u moře, což jí cca na půl roku pomohlo, ale na jaře a někdy už kolem vánoc se jí to dost zhoršuje na celém tělíčku. Občas tedy zahájíme koupele v soli z mrtvého moře - YARDEN J.MALKI PRODUCTS (dovozce: DUFFEK, Za Hládkovem 16, Praha 6, tel.220517202, www.volny.cz/mrtvemore ). Údaje jsem opsala z krabice, koupené cca před rokem, tak snad jsou platné. Za 1 kg chtěli 470 Kč. Nepomohlo nám to tedy úplně, ale zlepšení se pozorovat dalo. Z této řady jsme používali i mýdlo a tělové mléko.
Děkuji,děkuji moc za rady.A prosím vás,jak často se koupete se solí???že to bude štípat,jsem se obávala…
nevím jak tu dvouletou dceru v té vodě udržím!!!!!Taky se nám ten ekzém rozrůstá na celé tělo…u moře jsme ještě nebyli ![]()
Já se v tom teda nekoupala, ale ani jednou se nestalo, že by malá protestovala, vůbec ne. A to mívá ekzém rozškrábaný do krve… Jen to chutnala a divila se že to není slané jako moře, ale spíš hořké… JInak ji v tom koupeme vždycky pár dní po sobě, max. týden, vždycky tak 20-30 min.
Bobisko,díky moc, udělám to jak mi radíš,jdu do toho.Už jsem se rozhodla.Taky je naše malá někdy roškrábaná(je to hrůza).Moc vám děkuji všem za rady
Čauky, tak jak jste dopadly??? My jsme začali koupat v sobotu a už včera byly vidět výsledky…tak ťuk, ťuk snad to zabere!!!
Dobrý den, narazila jsem na vodou z Mrtvého moře a v návodu na stránkách (http://www.ecosmetic.cz/…e-100-500-ml) se píše: oplachujte či potírejte místa s kožním onemocněním několikrát denně.....Vhodné pro osoby trpící ekzémy, lupenkou, atopickým ekzémem, kožními nemocemi atd. Máte prosímvás někdo zkušeností s používaním podobného přípravku? Může potírání nahradit koupání v soli z Mrtvého moře nebo mít lepší účinek? Děkuji za Vaše zkušenosti. Jana
Ahoj,
jen jsem vám chtěla dát tip - levnější sůl z Mrtvého moře mají v DM drogerii .. balíček myslím cca 100.- .
Edita
Ahoj, děkuji za tip, ale spíše než cena mě zajímá, jestli je voda lepší než sůl. Co se týká ceny tak Kreditní program mají docela zajímavý a cena se jim dá snížit. Takže ve finale to výjde ještě levněji.
Prosím o radu syn má numulární dermatitidu. Pomohla někomu mořská sůl?
@Marie Buresova Dobry den,
mam vyzkousene od zakaznic, turmalinove koule na prani, omyvat intimnim gelem, s obsahem stribra a mazat kremem s hadim tukem. Pokud je ekzem suchy a neni rozskrabany, dava se jeste sul z mrtveho more. Klidne napiste a rada Vam poradim
Romana