Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,čeká nás test na ABKM až bude malýmu 1 rok což bude za chvíli.Chci se zeptat jak probíhá tento test?Jestli se bere krev,nebo se maže nějaká látka na kůži.Něco jsem četla ale nejsem z toho nějak moudrá.Děkuji za odpověď. ![]()
KArolínce nabírali ktev taky v 6. měsících kvůli alergii na BKM a normálně z ruky. Ale bylo to maso, vůbec se jí to nelíbilo a bylo mi jí strašně líto.
jéje tak to mám radost to bude něco.malej se nenechá za ruku ani chytit.
a proc ma mit test na ABKM? Zaim nic mlecneho jeste nhikdy nejedl? Ani jogurty a pod?
alergie na BKM je dvoji, IgE a nonIgE. prvni lze zjistit z krve nebo prickt testy (kozni), druha nikoliv. Vyloucit alergii na ABKM se da jen eliminacne expozicnim testem - tzn mliko se vylouci asi na mesic a po vymizeni potizi se nasadi a ceka se, jestli budou nejake problemy.
mléčný výrobky nejí žádné protože mi to doktorka nedoporučuje.od 7 týdne je HA nutrilonu protože jsem přestala kojit.HA protože v rodině je alergie na mléko.no a ve 4 měsících se mu objevil ekzém bohůžel teda nevím s čeho je tam víc možností ale asi týden před tím jsem mu dala občas normální nutrilon tak nevím jestli z toho.a malej byl hodně zahleněný pořád a to prý k alergii na mléko patří teď už to tak není od tý doby co přikrmujem tak tolik nechrní.A taky už asi půl roku pijem Nutrilon allergy care.Ono je to těžký já se v tom už taky nevyznám a zkoušet mu dát něco mléčného se nějak bojím aby neměl nějakou hroznou reakci co kdyby opravdu alergický byl.
petra myslim, ze u disponovaneho ditete alergii nezabranis, leda bys od zacatku davala neocate, ale i tim bys to nejspis posunula do pozdejsiho veku. Atop muze bejt z cehokoliv, mel taky travici obtize? hleny a krev ve stolici, prujmy, neprospivani?
HA mliko byla spravna volba
jak jste na tom s atopem tedka?
ptam se z osobnich duvodu, my jsme totiz na neocate.
podle me je treba udelat test expozicni, pokud je podezreni na silnou alergii, tak se dela ve spitale, da se nejdriv kapka na ret, pak lzicka atd atd … ale u vas je to spis jen takova domnenka, podle me vam nakazou pit chvili normalni UM a uvidi se (ale nevim).
Deti na neocate se testuji pomoci NAC.
trávicí potíže nikdy neměl.a s atopem je to teď asi 4 měsíce dobrý co měl u krku tak mu úplně zmizel jako kdyby tam nc neměl máme to jen trošičku pod kolínky.a co to je NAC?já si taky myslím že je to jen domněnka žádný velký potíže neměl tak uvdíme co s náma provedou.
Odpovím za Pudloslavu…
NAC je zkratka pro Nutrilon allergy care. ![]()