Šumava, Lipno s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56344
15.6.16 17:22
@kittysha píše:
@Moise ok, zkusim patrat dal.. ale krom par tipu na ubytko a kam k vode jsem zatim nenarazila na co se ptam.. hlavne kam s kocarem do lesa.

dej si Lipno vyhledat, probírá se to tady celkem často.
Našla jsem ten svůj příspěvek - https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ tady

Ubytko neporadím, my jezdíme do kempu.

Kočárem do lesa můžeš kdekoliv, kolem celé přehrady vede cyklostezka lesem, asfaltovaná, sjízdná. Kočárem se tam dá všude, snad kromě zříceniny Vítkův kámen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
15.6.16 17:29
@kittysha píše:
@lucik2011 diky. Vypada, ze tam je dost vyziti u vody, me by spis zajimalo kam zajit na vylet, prochazku do lesa.. mozna na jinou diskuzi

No procházku do lesa… jako dá se, ale klid tam moc nečekej, v sezoně je tam dost přelidněno. Všude milion bruslařů, cyklistů, dětí :mrgreen: Dost často přímo v přístavu bývají nějaké akce, předváděčky, závody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
15.6.16 18:19

Ahoj, my jedeme na Lipno do penzionu v Horní Plané, v plánu máme stezku stromů, prales Boubín ale nevím jak tam s kočárkem, taky hopsarium, lanové centrum :) Určitě najdete mnoho aktivit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
15.6.16 18:41

@Moise Díky moc. Tyhle aktivity už jsem viděla - no bobová dráha, lanové centrum ani aquapark nás neberou.. my jsme spíš na výletky venku, procházky, příp. si sednout na kafe, aby si starší dcera mohla pohrát na hřišti (to budu ráda klidně za konkrétní tipy, pokud tam jsou nějaké menší kavárny). Nejsme cyklisti ani bruslaři (teda manžel jo, ale já ani malá neumíme), dříve jsme bývali batůžkáři do kempu, teď s dětma už právě přemýšlím kam tak zajít. Stezka stromů mě hodně zaujala, ale jak tak sleduju, tak nic moc dalšího asi nevymyslím.
Já jsem si říkala, jestli tady bude nějaká mamina, která má trochu prochozené okolí s kočárem. Třeba konkrétní trasu po okolních lesích…
Klid určitě v létě nečekám, je mi jasné, že to je hodně turistická oblast. Mě to zajímalo jen jako místo na 2-3denní výlet, pokoukáníčko:-) ale většina asi jezdí jako místo k moři a na týden..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
15.6.16 18:58

@kittysha my to tam mám proježděné na kole. S kočárem po cyklostezkách v klidu, vedou po břehu jezera, mezi stromy, takže tam nepraží. Dá se takhle obejít celá ta spodní polovina Lipna s využití přívozu. Na té jedné straně jsou moc hezké malinké písčité plážičky. Ty jsme milovali :) Fajn je taky výlet na Vítkův kámen, ale to je tak pro větší dítě nebo v krosně na zádech.
Je tam plno té komerční zábavy, za tím tam lidé v první řadě jezdí :nevim: My už jsme tam byli asi čtyřikrát, jezdíme tam hlavně kvůli staršímu dítěti a výstavě lega, tyhlety atrakce jsme absolvovali poprvé a teď už se jich straníme, jak píšeš, jezdíme spíš na kole, byli jsme na výletě na Rožmberku (to se ale musí přiblížit kousek autem), pak klášter ve Vyšším Brodě nebo ten pohádkový les pro děti. Možnosti tam jsou, ale ideální je hned po příjezdu zajít do informačního centra, tam mají moc dobrý servis, poradí a pomůžou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.6.16 20:04

My byli na Šumavě vloni (s 3-letým synem a 10-ti měsíční dcerou, takže kočárkem). Ubytování koukni penzion Kovářov, nebo naproti byl Axiom. Když s kočárkem, tak všude pojedete autem (jinak na kole).
Doporučuji výstava Lega, pak jsme se prošli pěšky podél Lipna k Stezce korunami stromů. Jinak s kočárkem a odrážedlem - k Turnerově chatě, k pramenům Vltavy, Schwarzenberský plavební kanál, rozhledna Kleť (u ČB).Malý sjel s manželem i bobovou dráhu. Dále Zoo Ohrada, zámek Hluboká, plavba po Lipně, krokodýlí zoo Protivín, Pohádková kovárna Selibov, Český Krumlov (medvědi, zahrady). V případě deště Hopsárium, aquapark.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
15.6.16 21:24

Jestli nechcete atrakce, ale spis prirodu, tak se neubytovavejte v Lipne nebo Frymburku, ale spis kousek dal, idealni od Plane smer do Pece nebo druha strana Lipna, jestli tam neco najdete. Hezka je treba prochazka na Medvedi, akorat ted nevim, jestli se to da s kocarem. Nebo k jezerum (Plesne, Cerne, Certovo…), ale tam uz je dost plno v sezone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
del
2418
2.12.17 18:21

Souhlasím s ELIbeta. My jezdíme právě do Nové Pece a je to teda ráj!!! Inline stezky, cyklostezky, možností výletů - pro děti třeba Areál her ve Stožci a není to takové masové jako na Lipně.
Jezdíme do apartmánu, kde si můžeme i uvařit, po výletě posedět na terase. Pokud by někdo chtěl, tak mají stránky www.pohodanovapec.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí