Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy.
Malej 4.m dostal už na 3.m Antibiotika Sumetrolim+Spiropent dále Atrovent3×2vdechy,dále,Sinecod+Fenistil+Tussin+Mucosolvan a dále na rýmu Nasivin+Libenar … Zítra jdu k jiné dr aby mi řekla svůj posudek na malého,přijde mi že to co má naordinované je strašně moc na tak maličké miminko
Nebo máte někdo podobnou skušenost s tolika léky na jedno mimi ![]()
nechápu, proč má 4 druhy léků na kašel…mucosolvan bych dala přes den na vykašlávání, ale nejpozději v pět hod, a pak už jen na potlačení kašle(Tussin),na noc, aby ho mukolytyka nepodporovala k vykašlávání. A na co má ATB, jakou má diagnozu?
Ahoj,
ATB bych pochopila (když je MUDr. nasadila, tak asi důvod je, ne
), Spiropent je na rozšíření průdušek, je vhodné kombinovat s nějakým „odkašlávadlem“ - vy máte Mucosolvan. Atrovent neznám. Přes den bych dávala Mucosolvan, přesně jak píše Pannda - max do 17 hod. Na noc něco na tlumení kašle - ale nechápu, proč máte obojí Sinecod a Tussin
A Fenistil se taky při nachlazení dává…
Do nosu Libenar přes den a na noc Nasivin, aby se protáhl nosík ![]()
I když se ti asi zdá na takového prcka moc, asi bych takhle dávala. Pokud nemáš k MUDr. důvěru, tak konzultuj s jinou MUDr.
Dej pak vědět, jak zítra dopadnete. A ať je malý brzo fit ![]()
fragola píše:
Ahoj,ATB bych pochopila (když je MUDr. nasadila, tak asi důvod je, ne
I když se ti asi zdá na takového prcka moc, asi bych takhle dávala. Pokud nemáš k MUDr. důvěru, tak konzultuj s jinou MUDr.), Spiropent je na rozšíření průdušek, je vhodné kombinovat s nějakým „odkašlávadlem“ - vy máte Mucosolvan. Atrovent neznám. Přes den bych dávala Mucosolvan, přesně jak píše Pannda - max do 17 hod. Na noc něco na tlumení kašle - ale nechápu, proč máte obojí Sinecod a Tussin
A Fenistil se taky při nachlazení dává…
Do nosu Libenar přes den a na noc Nasivin, aby se protáhl nosíkDej pak vědět, jak zítra dopadnete. A ať je malý brzo fit
Fenistil na taky na tlumení, ne? Možná bych ho dala jen na noc taky…Já osobně nejsem zastánce ATB, chápu, že při vážnosti problému jsou potřeba, ale vadí mi, že Dr. s nima nakládají až moc štědře. No,tak i tak, klidně se zeptej na názor jiné lékařky, ale nechápu na co má Sinecod a Mucosolval dohromady…jedno jsou homeopatika, druhé klasický lék, ale ten vždy zabral…
Jo, jo, Fenistil je na tlumení. Ale spíš zmírňuje kašel, rýmu…
Jinak Sinecod není homeopatikum, je to lék na tlumení kašle, to si asi s něčím pleteš. Mucosolvan je na odkašlávání…
Pak nechápu, proč má toho tolik na tlumení kašle…vybrala bych si jen jeden
pannda píše:
Pak nechápu, proč má toho tolik na tlumení kašle…vybrala bych si jen jeden
Taky to nechápu, proč 2 léky se stejným účinkem najednou
![]()
a nějak nechápu, proč ATrovent - jako ten mam napsanej sama (to nevylučuje možnost využití u prcka, jen, že ho používám) a používám ho na akutní záchvat astmatický.
Spiropent pro dítě do roka neni vhodnej,ale taky jsme ho měli. Aby nedošlo na ATB. Rozšiřuje průdušky, je to antiastmatikum. Měli jsme to v necelém roce
Jinak těch léků se mi zdá hrozně moc, skoro mi to připomíná přístup naší pediatry - pro jistotu všechno. Taky jsem loni s alergologem řešila kvantum léků, co malé napsal a dost se divil. Jako nejsem dr a nevim, co malému je (to je podstatné taky), ale toto se mi zdá přehnané
Sumetrolim má na co? Podle léků to jsou průdušky. Má nález na průduškách či plicích? Nebo je jen zahleněnej? Co CRP vyšetření?
Jako tohle je strašný - proti léčbě jako takové nic, probém se léčit má. Ale s rozvahou (já pořád jako nechápu, proč e tvrdí, že jsou to pacienti, kdo nadužívá ATB a kdo chce furt nějké léky)
Bože,to je léku jak pro dva důchodce na celý měsíc
A pro takové miminko
Nesnáším zbytečné cpaní jakýchkoli léků do děti.Takže dobře,ATB (vzala vám vůbec krev?Jestli ma malý zvýšené CRP?)ale tusin,sinekod,ale i spiropent
-ten jsme dostali až od alergologa v roce,na co dvoje kapek do nosu?Když už,tak mořskou vodu.Určitě bych to ještě s mudrou probrala,jestli je to opravdu nutné.
Předpokládám,že malému diagnostikovala zánět průdušek,že?U takového miminka je vhodné vzít krev a zjistit ten zánět v těle,tímpádem jestli jsou ATB vhodné.Můj syn do roka dostal zbytečně 3 ATB
,protože mudra nebyla schopná krev vzít
Neustále ho léčila na zánět průdušek,až pak jsem si vydupala odběr a hle,zjístilo se,že zánět v tělě nemá,skončili jsme na alergologii,dostali dva dýchatka a jeden sirup a bylo po problému.A má malý teplotu?
no takhle - já si nemyslim ,že pro to, zda maj bejt ATB, je nutný řešit zrovna teplotu. Velmi často a i velmi vysoká bývá dost i viroz (bohaté přebohaté zkušenosti stejně jako to, že mojí obvodní dřív při 38 orosilo a psala rovnou ATB)…
Fakt bych s dr prokonzultovala (jak diagnozu, tak léčbu, zda to neni možné nějak zredukovat při zachování vhodnosti a účinnosti), event. bych asi požádala o názor jiného pediatra. Třebas i ty dryáky asi můžou bejt nutný, ale v takovym množství a kombinacích…uf
a nemohlo dojít k tomu, že jste se špatně pochopili a ona ti doporučila koupit mucosolvan nebo tussin nebo sinecod podle toho jaký má kašel? Ne vše dohromady?
Gabinka1 píše:
no takhle - já si nemyslim ,že pro to, zda maj bejt ATB, je nutný řešit zrovna teplotu. Velmi často a i velmi vysoká bývá dost i viroz (bohaté přebohaté zkušenosti stejně jako to, že mojí obvodní dřív při 38 orosilo a psala rovnou ATB)…Fakt bych s dr prokonzultovala (jak diagnozu, tak léčbu, zda to neni možné nějak zredukovat při zachování vhodnosti a účinnosti), event. bych asi požádala o názor jiného pediatra. Třebas i ty dryáky asi můžou bejt nutný, ale v takovym množství a kombinacích…uf
Na teplotu se neptám proto,že by se podle teploty měla dělat diagnoza,respektive nasazení ATB,jen mě zajíma jestli maji v seznamu léku i Nurofen a Panadol.Syn měl většinu velkých teplot při virozách,ne při zánětech
.
no to máš pravdu, že ty léky tam chybí ![]()
Jinak bych jen řekla, že u miminka se tyhle věci jaksi léčí déle než u většího dítka, tak je třeba se obrnit trpělivostí