Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky je tu nějaká maminka která má doma podobnou situaci jako já? Mám 4leté dvojčata .Jedna z holek se v noci počurává.Přijde mi že má tvrdý spánek a necítí potřebu se jid vyčurat .Přes den je to v pohodě.Díky
No já mám doma chlapečka (sice 3 roky), ale jsme na tom stejně. Přes den i polední spaní je od cca 20 měsíců, ale ráno máme plínu durch. Konzultovala jsem to s doktorkou a ta říkal, že je čas, že má prostě tak tvrdé spaní, že ho to neprobudí. Ale poradila ať mu dám naposledy napít do 17 hodin a pak ať ho v noci vzbudim na noční. Poctivě to dodržujeme a už jsou vidět výsledky, už mívá někdy suchou plínu. Akorát mám problém mu nedávat skoro tři hodiny před spaním pít. Tak jsme to zatím s pitím posunuly do 18 až 18:30. Tak uvidíme. Ráno, když se vzbudí tak většinou je suchý, ale je to potvůrka malá a když se mu chce čůrat tak to pustí do plíny, ale jinak ví že musí na záchod. Protože když se ráno probudí a potřebuje na velkou, tak maže sám na záchod, sundá plínu a pak akorát zavolá. Takže rada na závěr - vydržet ![]()
AHoj, já se přidávám s problémem, ale bez rady. Staršímu bude v lednu už pět, zkoušela jsem třeba i měsíc v kuse v noci budit na čůrání, ale nepomohlo to k tomu, aby se začal budit sám. Zkoušela jsem nedávat cca 2 hodiny před spaním pít, ale špatně se to hlídá, nalije si vodu sám. Nedávno jsme měli období, kdy měl plenku téměř každé ráno suchou, už jsem měla ohromnou radost, ale te´d je to opět všechno jinak. Taky si myslím, že problém je hodně tvrdé spaní. Prozatím jsem všude četla, že doktoři to do 5 let neřeší, tak čekám, co poradí pediatrička na preventivce v 5 letech.
Ahoj,
staršímu synovi jsme v létě v jeho 4,5 letech plínu vzala, už me na ni připadal fakt velký(přes den je bez plíny od necelých dvou). A hlavně všichni se na mě dívali jak na magora, a říkali že je to moje lenost, že se mi nechce ho v noci budit. Ale suchou ji do té doby neměl snad nikdy. Od té doby ho teda budím než jdu spát, takže kolem půl jedenácté. Teď už je to nějakou dobu dobré, ale ze začátku se mi často stalo, že to nevydržel ani ty 2,5 hodiny než jsme ho vzbudila. Pak už do rána většinou ano. Snažím se ho tak po šesté už kontrolovat aby moc nepil,ale zase aby úplně nepil nechci, protože nevím kolik toho vypije přes den ve školce. Takže radu vlastně nemám, ale neboj nejsi v tom sama.
Ahoj, neni to má zkušenost, ale kamarádky. Holčička se počůrávala a měla plínky taky, někdy před pátým rokem to řešili u doktorky a ta řekla že do pěti let na to mají v noci nárok a že než to budou řešit by radši počkala. Tak malá měla dál plíny. Pak padl pátý rok a najednou byla naprosto v pohodě a přestala se počůrávat. Hlavu vzhůru a vydržet, třeba to bude mít podobný průběh, ale chápu, je to na palici. ![]()
no radu nemám, máme to podobně, malý má skoro 3,5 a na noc plínky, taky bych řekla že je to tvrdé spaní - třeba ze spaní začne pofňukávat, ale neprobudí se úplně, nedávno ze spaní říkal - tys mi tam nedala prkýnko - evidentně se mu zdálo že jde na wc a při tom se počural. Občas je ráno suchý - právě když se stane že odpoledne málo pije.
u mě je to zážitky přes den… které plínkyna to dáváš? já používám tenu