Kdy začít dávat Sunar 24?

263
11.2.11 13:31

sunar 24

chtěla bych se zeptat jestli se může začít dávat dříve než od 24 měsíce. a pokud ano od kdy by jste ho dali vy? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
11.2.11 13:50

Já bych ho dala od 24. měsíce tak, jak je na něm psáno - pokud by mi doktorka konkrétně pro moje dítě výslovně nenařídila něco jiného.

Spíš bych byla ochotná dávat nižší stupeň o chvilku déle (třeba kdybych potřebovala dobrat zásoby) než naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
11.2.11 14:13

Taky budem na něj za chvíli přecházet,ale ještě chvíli počkám mám právě ty starý zásoby a není kam spěchat,ještě si ho užije až až… :wink:

• Citovat
  • Upravit
13119
11.2.11 15:29

já bych ho na 24měsící nedávala vůbec. Je to jen trik výrobců UM aby maminy dávaly dítětí UM co nejdéle. Ještě pár let a budou ho doporučovat dávat ještě ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
11.2.11 15:36

Nám se neosvědčil sunar 24, syn ho odmítal,takže jsme se vrátili k osvědčenému a oblíbenému sunaru original od 10. měsíce. Jinak taky, jak píše Bohunka, dávála bych podle návodu od 24. měsíce. Po druhých narozeninách jsem zkoušela dát polotučné mléko, ale syn po něm blinká. Tak ráno a večer dávám sunar od 10. měsíce, jinak má rád kefír, sýry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.2.11 15:44

My dávaly sunar 24, krátce před druhým rokem, stejně jsem si říkala, že jí jogurty a mléko tam není nějak spedćiálně upravené a stejně ti dítě okolo druhého roku jí skoro všechno, nebo mu stále vaříš z kojenencké vody a speciálně mu vaříš?

Může to být reklamní trik, ale když srovnáš chuť mléka a sunaru je to jiné, některé děti špatně přijímají kravské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
11.2.11 15:48
ynax píše:
já bych ho na 24měsící nedávala vůbec. Je to jen trik výrobců UM aby maminy dávaly dítětí UM co nejdéle. Ještě pár let a budou ho doporučovat dávat ještě ve škole.

Když jí chutná tak proč ne?? :wink:

Malá nechce moc kravský mlíko,tak jsem ráda,že pije ten Sunar,když jí chutná tak to neřeším.snad se to časem zlomí,a do puberty ho pít nebude :lol:

• Citovat
  • Upravit
44199
11.2.11 16:58

Čistě teoreticky, taky bych ho dala až po věku určeném na obale mléka. Dávala bych o trochu déle mléko nižší úrovně než naopak.

Jinak si taky myslím, že je to jen marketingový tah firem vyrábějících UM. Upravené je jen mléko číslo 1 a 2, ostatní je podle složení jen obyčejné KM obohacené o vitaminy. Dítě s pestrou stravou už ve 2 letech nepotřebuje UM.

Mléko z krabice dávám dětem jen, když není zbytí. Dávám převařené čerstvé z automatu nebo kefíry, jogurtové nápoje, zachutnal i Actimel. I když o tom jsem taky někde četla, že navzdory tvrzení výrobce o jedinečném patentovaném složení je to reklamní tah, jde nahradit nápoji ze syrovátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
13.2.11 22:34

My jsme na Sunaru modrém od desátého měsíce do ted a to jsou malému dva roky a dva měsíce. Občas koupím ten oranžový od 12. měsíců, ale ten 24 jsme ještě nezkoušeli. Obyč mléko nesnese, tedy chutnalo by mu, ale po nějaké době měl vždy atopický exém, tak jsme se zase vrátili k UM. Jinak k dotazu, ten 24 bych dala ve dvou letech, nevidím důvod proč dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
14.2.11 07:39

Tak já jsem kojila do roku a půl a malý neměl cumel tak jsem do něj nic přes flašku nedostala hned se mi nadávl tak jsme UM nikdy neměli,ale kamarádka se ptala své známé a ona je nějaká odbornice na stravu a říkala jí,že at dává ještě ten nižší stupen ta 24 je těžšší a zatěžuje zbytečně bříško a tak to neřeší a dává ten nižšší.U nás bohužel jen kravské mléko,sýry a jogurty to UM do malého nedostanu ani v hrnku prostě mu žádné nechutná.Vždy si cucne nahodí výraz ,,FUJ" a tím to skončilo dodá větu toto nechcu aje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí